Lancome Color Ideal Poudre (Puder matujący w kamieniu)

vaniek
    18 lutego 2012 o 0:09
    Zastanówmy się....
    Jako iż mogę nazwać się \'\'królikiem doświadczalnym\'\' to jednak niezbyt przypadł mi do gustu. Jako, iż pracuję w Bootsie w UK mam o kilka procent tansze kosmetyki a więc kupuje i oceniam w domu. Ten puder zdecydowanie nie dla mnie. Po 1 po 3,4 godzinach mam twarz świecąca i tłusta, po 2 bardzo sie sypie choc nabieram małe ilosci na pędzelek. Nie za tą cene !! Max Factor creme puff daje ten sam efekt ! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 duze
    mariea
    13 października 2011 o 1:44
    Fajny choć właściwie czemu?
    Lubię go, bo jest przyjemny w użyciu. Dołączony aplikator do niczego się nie nadaje, nalezy przy nakładaniu używać pędzelka. Nie daje żadnego krycia, ale na kilka godzin daje ładny mat i sprawia, że skóra staje się delikatniejsza. Jest bardzo wydajny Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1
  • 28 sierpnia 2011 o 13:45
    N*A*J*L*E*P*S*Z*Y !!!
    Może zacznę od tego, że pani w "Douglasie" poleciła mi Lancome, jako puder kompaktowy, a nie typowo prasowany do wykańczania makijażu i tak też go używam. Samodzielnie, po wchłonięciu się kremu pielęgnacyjnego. Z tej też przyczyny wydaje mi się, że lepszy jest na ciepłą porę roku, a nie na zimę, gdy oczekuje się lepszej ochrony. Dlatego również w moim przypadku jest mniej wydajny. To co mogę o nim powiedzieć, to tylko tyle, że jest to najlepszy puder jaki miałam do tej pory. Używam odcienia 02 - lys rose, który generalnie nie nadaje się do opalonej cery, bo jest zbyt jasny, ale dla mnie, nie korzystającej nadmiernie z kąpieli słonecznych jest jak znalazł. W zakresie "+": Puder bardzo ładnie stapia się z twarzą. Pozostawia aksamitne wykończenie i dość dobrze maskuje wszelkie niedoskonałości. Nie ma najmniejszego problemu, żeby zrobić sobie poprawkę makijażu w ciągu dnia i nadal wyglądać naturalnie, a nie "pstrokato". Plusem dla mnie jest również to, że puder jest bardzo łagodny i delikatny. W niewielkim tylko stopniu osadza się w "kurzych łapkach" (jeszcze nie znalazłam kosmetyku, który by się nigdy, nigdzie nie osadzał) i nie podrażnia, ani też nie wysusza cery, nawet po całym dniu noszenia go na sobie ;) W zakresie "-": Nie matuje 8 godzin, a przynajmniej nie moją mieszaną cerę, ale przypudrowanie nosa trwa 3 sekundy, więc nie jest to jakaś wielka wada. Odnośnie ceny się nie wypowiadam, bo to kwestia względna. Zapłaciłam za niego 151 zł i cena wydaje mi się adekwatna do jakości. Zainteresowanych informuję, że w sezonie letnim opakowanie starcza na jakieś 3-4 miesiące stosowania (raz rzadziej, raz częściej, ale raczej codziennie) :] Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 22 lutego 2011 o 20:41
    Szału nie ma
    Zachęcona dobrymi recenzjami kupiłam go i... sama nie wiem, zadowolona do końca nie jestem. Plusem faktycznie jest to, że opakowanie ma on bardzo wygodne (można odchylić lusterko nawet pod kątem 180stopni), puder jest idealnie zmielony przez co całkowicie się "wtapia" w skórę, nie zapycha.. jednak nie matuje na długo (powiedzmy że wytrzymuje ok 2 godzin), a na niektórych fluidach wygląda tragicznie ( Double Wear Light..) - wszystko robi się ciężkie, nienaturalne. Skoro więc efekt matowej i jednolitej skóry jest tak krótkotrwały, to po co przepłacać? Myślę, że są lepsze pudry od niego... ten niestety ani mnie ziębi, ani mnie grzeje... Będę szukać lepszego :) Acha, no i gąbeczka- na nic się zdaje :)
  • 17 sierpnia 2010 o 11:47
    ZADOWOLONA
    Jedyny puderek z idealna puderniczka,ktora mozna otworzyc pod kazdym katem(a nie jak u Chanel tylko pod katem prostym).Poza tym puder jest nieco nizej dzieki czemu jest miejsce na gabeczke:)-uzywam swojej,a ta dolaczona do puderku nadaje sie bardziej do nakladania podkladu;)Tak wiec samo opakowanie zasluguje na 5*!!! Wlasciwosci: -drobniutko zmielony -idealnie stapia sie ze skora(dobre kolorki) -matuje na dlugo -nie zapycha,nie przesusza Bardzo dobry puderek,choc nie rozreklamowany tak jak inne:)Polecam bardzo! Używam tego produktu od:2 lata Ilość zużytych opakowań:3