Mam cerę wrażliwą, ale nie suchą i pewnie tu był pies pogrzebany, bo z czasem zaczęłam się błyszczeć po tym kremie, a szkoda, bo przez pierwsze dwa tygodnie regularnego używania byłam bardzo zadowolona.
Skóra była nawilżona, koloryt wyrównany, policzki rzadziej zaczerwienione. Poza tym neutralny apach i bardzo miła konsystencja przemawiały za kupnem następnego słoiczka. Ten kupiłam za niewiele ponad 10zł, więc bardzo tanio.
Niestety jak już wspomniałam z czasem, zaczęła mi się po nim błyszczeć cera i pojawiły się paskudne wągry.
Ciężko mi wystawić mu jednoznaczną ocenę, może po prostu źle go dobrałam do rodzaju cery, sama nie wiem...
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 1 całe (50ml)
Zacznę od tego, że kupiłam ten krem ponieważ mam wrażliwą i suchą cerę i pomyślałam, że ten krem będzie dla mnie idealny bo własnie do takiej jest przeznaczony i ma korzystną cenę (9,99 zł).
Mam mieszane uczucia co do tego kremu. Zacznę od plusów. Po pierwsze rzeczywiście dobrze nawilża. Jak stosowałam go regularnie to stan mojej skóry był bardzo zadowalający. Na urlopie (przez prawie tydzień) nie zawracałam sobie głowy stosowaniem kremów i pod nosem pojawiły mi się suche skórki. Po trzech, czterech dniach stosowania kremu skórki zniknęły. Nadaje się też do cery wrażliwej, mnie nie uczulił.
Minusem jest to, że skóra po nim się błyszczy dlatego stosuję go na noc, bo na dzień według mnie się nie nadaje. Poza tym, tak jak pisały poprzedniczki, cały czas czuję go na twarzy. Tak jakby nie wchłaniał się całkowicie. Dla mnie jest to denerwujące.
Przeczytałam poprzednie recenzje i poprzedniczki piszą o krostach, które wyskakują po tym kremie... Mi też ostatnio wyskoczyło ich więcej niż zwykle, ale nie wiązałam ich z tym kremem, a może to on jest temu winien... Stosuję co prawda też krem do cery naczynkowej, ale używam go dłużej niż ten nivea i wcześniej nie miałam tego problemu.
Także nie wiem czy polecić ten krem... Podstawową obietnicę spełnia, bo nawilża, ale powoduje też skutki uboczne :) Ja osobiście, jak mi się skończy, rozejrzę się za czymś innym.
Używam tego produktu od: około miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Tragedia nie kosmetyk ! Po nim miałam "inwazję" syfów na twarzy !!
Na początku się nie mogłam na niego skarzyc lecz po około połowie opakowania zaczęły mi wychodzic syfy na twarzy ! Pomyślałam, 1-2 ok minie mi i będzie ok... lecz nic podobnego się nie stało! Bynajmniej coraz więcej mi wychodziły i w takich miejscach gdzie nigdy syfa nie miałam na twarzy (nigdy też nie miałam trądziku ani nic podobnego) Pomimo, ze go odstawiłam i zmieniałam na inny moja przygoda z efektami po tym kremie się nie skończyła... Syfów miałam coraz więcej jak i coraz większe były... tworzył się jeden na drugim... Z moją twarzą doszłam do ładu po około roku ale będąc szczera i tak w 100% nie wygląda tak jak przed tym kremem. Ten krem to jedno wielkie pomylenie, porażka jak i bubel. Nie wiem co on zawiera, że aż tak zadziałał na mojej twarzy... będąc szczera ten krem mnie odstraszył od tej firmy jezeli chodzi o kremy i wszystkie produkty do twarzy. lecz miałam też żel pod prysznic i miałam kilka syfów po nim na ciele ;/ Teraz od produktów tej firmy trzymam się z daleka bo jakoś nie mam zamiaru znów "ratowac" swoją cerę czy ciało. Konsystencję miał trochę według mnie zagęstą jak na krem do twarzy na dzień, zapach taki sobie, opakowanie ekkmmmm szału nie ma to tyle ode mnie.
Używałam tego produktu : Około półtora miesiaca
Ilość zużytych opakowań: Zużyłam połowę opakowania i nigdy więcej tego ://
Ogólnie nie przepadam za produktami tej firmy ale akurat ten kremik lubię. Plusy za:
-fają konsystencję
-nawilżenie
-zapach
-filtr UV
-miekkość jaka nadaje skórze
Muszę jednak dać minus za "błyszczenie" się skóry a także efekt natłuszczenia.
Mimo wszystko go polecam. To jeden z niewielu kremów do twarzy, który koi moją skórę.
Ten krem to nierób, zamiast nawilżać moją buzię skutecznie ją natłuszcza, a nawet przetłuszcza.
Pod makijaż sie nie nadaje, używam na noc.
Plus za zapach.
jest mało wydajny z racji tego że jest gęty i dość ciężko się go rozsmarowuje na twarzy.
Nie podrażnia i nie uczula za co dodaje gwiazdkę.
Ciężkie, nieporęczne opakowanie wykonane z grubego szkła..
Nie kupię więcej.
Coś strasznego. Już wolę zwykły tłusty krem od Nivea od tego.
Po pierwsze konsystencja jest ogromnym minusem tego produktu : wodnista, wręcz lejąca się.
Nie odżywia skóry ani nie jej nawilża
Nie zauważyłam żadnej poprawy wyglądu skóry
Po aplikacji pozostawiał nieprzyjemne uczucie ...
NIE POLECAM! ;/
Używam tego produktu od: UŻYŁAM DWA RAZY I WIĘCEJ NIE ZAMIERZAM.
Ilość zużytych opakowań: KAPKĘ Z PIERWSZEGO OPAKOWANIA.
Buszując w drogerii natknęłam się na promocję tego właśnie kremu. Od lat stosuję zwykły, nawilżający krem nivea ( robię sobie z niego zawsze maseczkę na usta na noc :D ), dlatego pomyślałam, że będzie to równie udany zakup. Niestety..
*krem jest jak dla mnie za wodnisty,
*wcale nie nawilża,
*pozostawia na twarzy coś w rodzaju maski - po jakimkolwiek wysiłku, nawet kilka godzin po zaaplikowaniu, czułam, że mam go na twarzy
*a co się z tym wiąże - nie wsiąka w głąb skóry
Jedyne plusy to:
*ładny zapach,
*cena
brrr, nigdy więcej!
Używam tego produktu od: używałam ok. miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno
Ten krem uratował moją skórę przed wysuszaniem!
Po 1,5 roku stosowania CODZIENNIE pod makijaż, skóra jest sprężysta, zniknęły przebarwienia i przede wsyztskim - moje odwieczne suche skórki wokół ust i nosa! nie ma po nich sladu, nawet jak zapomne go uzyć przez 2, 3 dni.
Oczywiście stosuje jeszcze maseczki i peeling nawilżajacy,a le mysle że ten krem zrobił swoje.
NIEZWYKLE WYDAJNY! jedno opakowanie starcza mi na ponad pół roku codziennego stosowania! niesamowite :D
Używam tego produktu od: 1,5 roku
Ilość zużytych opakowań: 2 całe
Ogólnie lubię firmę Nivea. Kremik przypadł mi do gustu. Jednak czasami jak go porządnie nie wsmaruję (np jakś 2-3 minutowy masaż twarzy) to lekko się świeci buzia.
+ super konsystencja (bez problemu wsmarujemy)
+ ładny zapach
+ filtry
+ bardzo wydajny
+ wygodne pudełko (bez problemu skończymy krem do końca)
Stosuję ten krem naprzemiennie z innym, więc nie wypowiem się dokładniej o wydajności, ale i tak widzę , że starcza na bardzo długo
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Krem jest dla mnie bardzo dobry. Faktem jest, że dość trudno się wchłania, ale dzięki temu możliwy jest masaż buzi przy aplikacji, poza tym ma to wpływa na wydajność. Moja skóra bardzo go lubi, mimo, że trochę się świeci po nałożeniu, absolutnie mi to nie przeszkadza. Zapach dla mnie idealny, nie za intensywny, typowy dla marki. Skóra jest wyraźnie nawilżona, poprawia się jej koloryt.
Moim zdaniem wszystkie kremy z podstawowej gamy nivea (do skóry suchej, normalnej i matujący) są bardzo dobre, pod warunkiem odpowiedniego doboru pod względem potrzeb cery.
plusy
-nawilża ale bez rewelacji-będzie lepszy dla skóry normalnej niż suchej
-lekka konsystencja
-ładne opakowanie
-wydajny- wystarczy niewielka ilość na całą twarz
-łatwy w aplikacji
-delikatny zapach
-przystępna cena
-dostępność
-filtr spf 8
minusy:
-pozostawia tłusty film na skórze który się świeci
-nie koi skóry, czasem wręcz lekko szczypie
-parabeny
będzie dobry dla skóry normalnej bez wyraźnych problemów
Używam tego produktu od: już nie
Ilość zużytych opakowań: jedno 50ml
Krem jest idealny dla wrażliwej i przesuszonej cery. Ma przyjemny,delikatny zapach olejku migdałowego. Pozostawia skóre doskonale nawilżoną, nadaje się pod podkład i nie zostawia tłustego filmu na twarzy, o ile jest stosowany w rozsądnych ilościach. ponadto cechuje go wydajnośc i bardzo przystępna cena. jak najbardziej polecam!
Używam tego produktu od: połowę miesiąca
Ilość zużytych opakowań: na ponad dwa tygodnie zużyłam raptem 1/5 opakowania
Plusy:
- dobrze nawilża
- miła, gęsta a zarazem lekka konsystencja
- niska cena
- dostępność
- filtr
Minusy:
- niveowy zapach (jak dla mnie mógłby być w ogóle bezzapachowy
Zawsze do niego wracam, to taki mój standard wśród kremów na dzień, moim zdaniem idealny dla młodej, przesuszonej skóry.
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: kilkanaście
Kupiłam go na promocji w Rossmanie. Mam skórę suchą, bez większych problemów, więc byłam pewna, że taki krem da radę ją nawilżyć i odżywić. Od kiedy go używam moja skóra fakt - jest nawilżona, ale pojawiło się na niej pełno krostek, kaszka na czole. Moja cera dawno nie była w tak złym stanie. Po nałożeniu skóra długo sprawa wrażenie tłustej, jednak to tak bardzo mi nie przeszkadza. Krem wydajny i ma bardzo fajne opakowanie.
Używam tego produktu od: 2 tyg
Ilość zużytych opakowań: 1/5 opakowania
Chyba jeszcze nigdy nie mialam tak zlego kremu do twarzy!Po pierwsze po jego nalozeniu cera strasznie sie swieci,mimo tego ,ze mam sucha cere!!Skora nie oddycha,nie czuc nawilzenia,tylko klejaca maz!A co najgorsze strasznie zapycha!!!Nigdy moja cera nie wygladala gorzej-pelno zaskornikow,krostek,kaszka na czole!Odradzam ten krem!!!
Używam tego produktu od: 1 miesiaca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
+ nadaje się pod makijaż, ale jak użyje się go za dużo, zwyczajnie spływa
+ filtr
+ dobrze nawilża, skóra jest miękka
+ cudownie pachnie
+ cena
- skład typowo Niveowy, czyli cała tablica Mendelejewa
Używam tego produktu od: trzech tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Krem bardzo dobrze nawilża, szczerze mówiąc jak żaden inny.
Nierozumiem jednak dlaczego jest to krem na dzień... N skórze pozostaje niesamowicie tłusty film, który powoduje że podkład spływa. Mam wrażenie że w miarę upływu czasu ten filtr wytapia się ze skóry i sytuacja się pogarsza.
Jest jednak świetny jako krem na noc i jako taki produkt mogę go polecić.
Nie warto było,stanowczo nie :nie:
Słabiutki filtr.
Miał odżywić i nawilżyć -nie zrobił ani jednego ani drugiego ;(
Cera po nim się świeci.
podkład na nim się warzy i nierównomiernie rozprowadza.
Twarz po nim się lepi :(
Po miesiącu używania cera po nim wyglądała żałośnie jak pobojowisko, rozszerzone pory, zaskórniki...
Miernota po prostu...
Używam tego produktu od: grudzień
Ilość zużytych opakowań: jedno