Perfecta Oczyszczanie, Żel do mycia twarzy z mikrogranulkami

• 20 maja 2014 o 1:30
    Bardzo słaby
    Żel nie usuwa wszystkich zanieczyszczeń, jest kiepski... Zalety: +opakowanie +zapach +konsystencja (dość rzadka, ale nie za płynna) +matuje +odświeża cerę Wady: -nie zmywa dokładnie makijażu (podkładu, pudru) -nie oczyszcza porów -nie wygładza cery -powoduje uczucie ściągnięcia skóry -wydajność Żel nadaje się do przemycia twarzy w ciagu dnia w celu odświeżenia lub zmycia z niej kremu. Makijażu nie zmywa, jest do tego zbyt delikatny. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 3
  • 19 maja 2014 o 19:54
    Średni
    Używałam go, bo siostra zostawiła go w łazience. Przy okazji demakijażu aby usunąć podklad razem z rękawicą sprawdzał się nie najgorzej. Aczkolwiek jako żel myjący z drobinkami nie sprawdził się. Drobinki wszędzie zostają, przeważnie na lini włosów, pomimo użycia dużej ilości wody. Taki średniak. Aczkolwiek z rękawicą jako żel do usunięcia makijażu sprawdził się w miarę dobrze Używam tego produktu od: marzec Ilość zużytych opakowań: 1 zwykłe
    Asia19x
    19 maja 2014 o 19:20
    Nie, nie, nie.
    Ten produkt to jakieś "małe" nieporozumienie, nie sprawdził się w moim przypadku. -nie usuwa resztek makijażu -nie oczyszcza -skóra jest mocno ściągnięta -rzekome granulki - ledwo jestem w stanie je zmyć, bo wszędzie ich pełno -u mnie na twarzy spowodował wysyp +tani +ładny zapach Ogólnie, bardzo kiepski żel, o ile tak można go nazwać Używam tego produktu od: Miesiać Ilość zużytych opakowań: Jedno, pierwsze
    marwa89
    25 kwietnia 2014 o 22:36
    Koszmar!
    Bardzo miło wspominałam płyn micelarny z Perfecty, więc gdy sięgałam po ten żel miałam całkiem spore nadzieję - oczywiście adekwatne do ceny. Wiadomo, cudów nie oczekiwałam, ale nie spodziewałam się takiej katastrofy. Już przy pierwszym użyciu czułam się tak, jakbym masowała sobie twarz papierem ściernym! Jak najszybciej zmyłam ten żel z mojej twarzy, która zrobiła się taka czerwona i podrażniona, jak jeszcze nigdy po żadnym innym kosmetyku. Dodam, że mam cerę mieszaną, suche policzki i nos (jestem alergiczkę i przez uporczywy katar często schodzi mi z niego skóra) oraz tłuste czoło i broda, więc teoretycznie dobrałam kosmetyk adekwatny do moich potrzeb. Plusów tego produktu nie widzę jednak żadnych. No chyba że za takowy mogę uznać, iż przez przypadek zaopatrzyłam się w peeling do stóp, zamiast żelu do twarzy, bo innego zastosowania dla niego nie widzę. Używam tego produktu od: użyłam raz Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte pierwsze
    krln111
    17 kwietnia 2014 o 11:14
    Idealny
    Używam żelu już od bardzo dawna, owszem zdarzało mi się kupić dla odmiany coś innego i zawsze był to błąd, potulnie wracałam do Dax\'a. Świetnie zmywa makijaż, nie trzeba później tracić kilkunastu wacików żeby dokładnie pozbyć się makijażu. Skóra co prawda jest odrobinę napięta po umyciu ale nawet zwykły krem załatwia sprawę. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: wiele