L'Oreal Paris Excell 10 Szybki krem koloryzujący

• 16 marca 2012 o 16:54
    Świetna
    Bardzo się cieszę, że ponad rok temu zainwestowałam w tę farbę. Moje pierwsze rozjaśnianie włosów tańszymi farbami wywołało na mojej głowie istną tragedię. Tę farbę kupiłam skuszona tymi 10 minutami i nie żałuję. Wyszedł mi świetny blond, nawet po zafarbowaniu odrostów i poprawieniu reszty nie było widać różnicy w kolorze na różnej długości włosów, co wcześniej mi się przydarzało. Dzisiaj kupiłam kolejną farbę "Bardzo jasny lodowy blond" z uwzględnieniem tego, że kolor wyjdzie ciemniejszy niż na opakowaniu, a ja lubię średnie blondy :) Gwiazdkę odejmuję właśnie za to, że kolor wychodzi ciemniejszy Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: trzy
    Elisss
    2 stycznia 2012 o 11:54
    Najlepsza blond farba ! Kolor 10.13
    Mój KWC! Od ponad pół roku szukam idealnej farby dla siebie i dla swoich włosów które farbuje na kolor blond który kolorem łatwym nie jest. Przetestowalam wszystkie popularne farby takie jak Londa 12/9, Castin 1021, 1010, Wellaton 12/1, Preference, Avon 12/1 TYLKO Excell 10/13 spelnia moje wymagania. Rozjasnia odrost na poziomie 7/8 do koloru naturalnego blondu. Nie niszczy włosów. Nie powoduje ich wypadania . Nie blaknie, nie wypłukuje się. ŻADNA inna farba nie dawała u mnie tak naturalnego efektu, BEZ ŻOŁTYCH TONÓW! I wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że FARBA JEST WYCOFANA Z PRODUKCJI.. WIęc aktualnie zbieram jej zapasy... JEST BOSKA!
  • 16 listopada 2011 o 19:00
    bardzo dobra farba na masę siwych kłaków
    włosy farbuję od 9 lat, odkąd znalazłam siwe włosy (obecnie mam ich już dużo niestety). przetestowałam większość dostępnych na rynku farb, zostałam przy excell. farbuję co miesiąc - 6 tygodni, brązem 4.0 pierwsza zaleta - REWELACYJNE POKRYCIE dużej ilości siwych włosów, nie dwóch czy trzech... nie trafiłam na farbę, która pokryłaby tak idealnie, bez zaznaczania różnicy między normalnymi a siwymi, moje siwki i NIE WYPŁUKAŁA SIĘ z nich po pierwszym myciu. to druga zaleta. kompletny brak wypłukiwania się koloru. przy innych farbach woda była wiecznie bura, przy tej - jeśli używam nizoralu albo podobnych - jest zaledwie lekko szarawa. przy zwykłym szamponie koloru wody brak. trzecia zaleta - mimo agresywności i siły farby włosy są w doskonałej kondycji. od dawna już nie mam rozdwojonych końcówek (do 9 listopada miałam włosy do pupy), a do pielegnacji wprowadziłam tylko jedwab od czasu do czasu. odżywkę z farby nakładałam może raz na tydzień, dwa. z lenistwa i nie widziałam potrzeby po prostu. czwarta zaleta - wydajność. na pierwsze farbowanie tą konkretną farbą zużyłam, zgodnie z zaleceniami producenta, dwa opakowania. i szczerze to wystarczyłoby mi jedno i od tej pory zużywałam jedno opakowanie na każde farbowanie. przypominam, że miałam wtedy bardzo długie włosy. może to zależy od objętości, ilości włosów, w każdym razie MI wystarczało jedno opakowanie. uwagi moje: - RAZ tylko farba nie złapała w ogóle. nałożyłam ją na suche włosy, zapomniałam ich zmoczyć, coś mi się ubzdurało, że skoro inne łapią na suchych to i ta złapie. nie złapała. nie pomogło zmoczenie włosów już z farbą. kolejne opakowanie zrobiło swoje, nałożone jak trzeba, a ja miałam dość cenną ;-) nauczkę. - kolor wychodzi ciemniejszy na włosach, na moich też. generalizować nie można, że wszystkie odcienie i na wszystkich włosach, to zależy od kondycji włosów i od używanych wcześniej farb itp. ale jeśli się wahasz między odcieniami - stanowczo wybierz przynajmniej 2 odcienie jaśniejszy, żeby się niemile nie zaskoczyć. - niewprawne osoby nie dadzą rady nałożyć farby w 2 minuty i odczekać kolejne zalecane 8, żeby koloryzacja mieściła się w 10. to też powód ciemniejszego odcienia. dlatego też trzeba się zastanowić nad odcieniem :-) - cena zabójcza dla mnie ale się poświęcam, przeważnie płacę 30 zł w ross, nie mam go pod nosem, żeby polować na promocje, bo wtedy kosztuje te sugerowane 23 zł. - farbuje skórę, trzeba uważać przy nakładaniu, plamy zostają niestety - tak, zdradzałam tą farbę, próbowałam innych, excellence to już nie to, mousse też nie, palette to porażka na całej linii nawet te w cenie excella. DLA MNIE nie ma lepszej farby. do teraz. dlaczego do teraz? bo właśnie zmieniłam look, obcięłam moje zabójczo długie włosy, planuję regenerację, odbudowę z zewnątrz i od wewnątrz oraz ściąganie koloru i zmianę na jaśniejszy :-) ściaganie mam zaplanowane przed świętami i wtedy najprawdopodobniej nowy kolor u fryzjera = nowa farba. zobaczę, jak nowa poradzi sobie z moimi siwkami i w ogóle jak to będzie. i jak by coś się działo nie będę szukać daleko dobrej farby :-) podsumowanie - od siebie BARDZO polecam. naprawdę bardzo. tylko trzeba uważać na pewne rzeczy i sposób przygotowania włosów :-)
  • 9 października 2011 o 17:14
    Super
    Kolor zawsze wychodził tak jak na opakowaniu, świetny jest. Odżywka jest super i fajnie oraz szybko się nakłada. Trzeba jednak uważać podczas wyboru kolorów. Barwy od bardzo bardzo jasny do bardzo jasny są rozjaśniające a te od jasny blond ściemniają włosy. Poza tym szkoda trochę, że usunęli je z rossmana ;(( Używam tego produktu od: poł roku Ilość zużytych opakowań: pięć opakowań zużytych
  • 1 października 2011 o 15:43
    Całkiem całkiem :)
    Używałam 4.3 Złocisty brąz. Kolorek oczywiście wyszedł ciemniejszy niż na opakowaniu ale tradycyjnie po tygodniu mycia wyglądał jak należy :) Odrosty były dużo jaśniejsze od reszty włosów ale mimo to farba świetnie sobie z nimi poradziła. Ogólna ocena na plus chociaz po farby z L\'oreal nie siegam czesto z prostego powodu-cena. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania