Dor UV - Disco, Lakier bezbarwny

4 na 51 opinię

• 16 grudnia 2011 o 11:54
    Porządny produkt za niską cenę
    Najzabawniejsze jest to, że kupiłam lakier UV nie dla jego podstawowej funkcji. Na gwałt potrzebowałam lakieru bezbarwnego, a tylko ten był dostępny na stoisku w markecie. Kosztował 3 zł, więc zbytnio nie wybrzydzałam, bo w razie czego nie byłoby mi szkoda eksmitować go do kosza. Taki los go jednak nie spotkał. :) SKŁAD: O dziwo nie uświadczymy ani toluenu, ani formaldehydu, co często zdarza się w przypadku tanich lakierów. Z mało pożądanych składników spotkamy kamforę. Skład jest wypisany na naklejce na buteleczce, co również jest rzadkością. TRWAŁOŚĆ: Ładnie błyszczy przez dobrych kilka dni. Wyciera się na końcówkach, ale nie odpada płatami i nie odpryskuje. KOLOR: Bezbarwny z fioletowym połyskiem. Ładnie wygląda na nagich paznokciach i na części lakierów. Niestety, przy ciepłych barwach zmienia ich odcień, przez co wyglądają czasem nieciekawie. Więc minus za brak uniwersalności. UŻYTKOWANIE: Jak na tę cenę, produkt jest naprawdę porządny. Schnie b.szybko. Trochę śmierdzi i pędzelek ma długi i b.wąski, co nieco mnie w nim denerwuje, ale generalnie zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: niecałe 1