Lush Godiva Szampon i odżywka 2 w 1 w kostce

• 16 września 2019 o 22:28
    dla mnie na "tak"
    Od tej kostki zaczęłam swoją przygodę z myciem włosów szamponami w kostce i już nie wróciłam do standardowych butelkowanych szamponów. Urzekł mnie zapach tej kostki, poraziła cena. Na początku nie wiedziałam jak się do tego zabrać, bo mało kto słyszał o szamponach w kostce u nas, jak już ogarnęłam temat to byłam zachwycona. Moje włosy były po nim w świetnej kondycji, zapach utrzymywał się bardzo długo na włosach. Cud! Nie podobało mi się jednak to, że szampon się mocno kruszył i resztki kwiatów/ składników w nim zawartych po prostu były wszędzie. Ale i tak chętnie kupiłabym go ponownie (choć teraz polskie marki coraz lepiej sobie radzą z szamponami w kostkach)
    Zalety:
    • bez plastikowego opakowania
    • włosy są miękkie i błyszczące
    Wady:
    • kruszenie się
    • dostępny poza granicami PL lub przez internet
  • 21 grudnia 2016 o 1:38
    dawno kupiony i tęsknię
    kupiłam będąc w stanach parę lat temu i tęsknię +absolutnie szałowy zapach +fajnie się pieni +totalna frajda z mycia +efekt luksusu :D -kawałki kwiatów itp, które powodują łamanie się kostki, włażą we włosy i pływają w wannie/pod prysznicem -trzeba uważać, żeby nie stało w wilgoci, bo wtedy szybciej się zużywa- w tej puszeczce zamienia się w krem, więc i tak lepiej trzymać otwarte -bardzo szybko schodzi może i minusy są spore, ale dla mnie nie przekreślały tego produktu, bo człowiek od tego zapachu po prostu odpływa :) gdybym go mogła dostać w PL, i nie miałby jakiejś totalnie zawrotnej ceny, kupowałabym od czasu do czasu
  • 19 lipca 2015 o 21:58
    zapach tak, działanie nie
    Gdyby tylko ten szampon działał tak jak pachnie to byłby moim numerem jeden. Niestety jest bublem. Przede wszystkim jest niewydajny - część pieniąca rozpuszcza się bardzo szybko a kawałki odżywki odpadają podczas mycia -TRAGEDIA! Starczył mi na ok. 2 tyg. :( Początkowo nawilżał włosy i bardzo ładnie je zmiękczał jednak formuła 2w1 spowodowała podrażnienie głowy i łupież. Może sprawdziłby się używany od czasu do czasu albo podczas jakiegoś wyjazdu. Szkoda. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymarowe
  • 23 maja 2014 o 12:30
    przereklamowany Lush?
    O kosmetykach firmy Lush to już legendy zaczynają powstawać :) Jakie to są fantastyczne i oryginalne. Sam pomysł na szampon w kostce - bardzo fajny! Szampon ma skład bardzo organiczny, więc nie trujemy nim sobie skóry. Chemia odpada :) Pieni się bardzo dobrze, świetnie myje skórę głowy. Pachnie bardzo ładnie, zapach utrzymuje się na włosach i jest intensywny. Jednak - mało wydajny, drogi i oczywiście ciężko z dostępnością. Poza tym bardzo wysusza moje włosy :( Nie mogę mu tego darować. Ogólnie myślałam, że będzie to coś lepszego. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 kostka
    vine
    28 września 2013 o 18:21
    nigdy więcej
    Ogólnie uwielbiam szampony Lusha, ale ta kostka kompletnie mi nie odpowiada. Przede wszystkim sama idea łączenia szamponu z odżywką tutaj kompletnie nie zdaje egzaminu – nie czuję działania żadnej odżywki, a przez te kawałki odżywki w kostce całość strasznie się maże. Podczas używania sytuacja wygląda tak, że szybciej zużywa się twardsza część kostki, a te miękkie kawałki (które mają niby być odżywką) zostają i całość wygląda fatalnie i fatalnie się tego używa. Działania jakiegoś szczególnie dobrego nie zaobserwowałam, a komfort używania jest zerowy. Do tego zapach, który tak wielu odpowiada, mnie drażni. Kolejnym minusem jest dostępność – to jednak oczywisty minus w przypadku Lusha. Nie, dziękuję. Wolę New lub Karma Kombę. Używam tego produktu od: używałam ok. 2 lata temu Ilość zużytych opakowań: jedno