Łyżeczki do oczyszczania twarzy

Avon Przyrząd do usuwania zaskórników

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 27 listopada 2024 o 13:33
    taki se
    Mam to urządzonko już jakiś czas i nie ukrywam, że bardzo się zawiodłam. Cena była ok - wygląd ok jak i samo użycie bardzo łatwe ale niestety niektóre zaskórniki trzeba dość mocno zaatakować przez co zostaje ślad urządzenia na skórze. Jakoś ciężko mi nim pozbyć się tych mniejszych zaskórników dlatego nie jest takie poręczne.
    Zalety:
    • ładny wygląd , niska cena, dobry na większe zaskórniki
    Wady:
    • mniejsze zaskórniki ciężko usunąć
  • 17 sierpnia 2021 o 23:06
    Stanowcze nie
    Przyrząd jest bardzo dobrze wyprofilowany i świetnie trzyma się w ręce. Natomiast nie mam zielonego pojęcia do czego mógłby posłużyć. Faktem jest to, że zaskórników nie powinno się usuwać samemu. Jednak kto tego nie robi? Mi i tak już trochę przeszło z tym usuwaniem samodzielnie, ale kiedyś wyciskałam wszystko co tylko zobaczyłam. Tym przyrządem natomiast nie da się niczego usunąć. Nie wiem czy to moja wina, że nie mam pojęcia jak go używać czy jest to zwykły gadżet, który nie ma jakiejkolwiek szansy na sprawdzenie się w czymkolwiek.
  • 6 maja 2021 o 23:54
    Nie używajcie tego!
    Bardzo żałuje, że kiedyś byłam tak głupia i używałam takiego narzędzia tortur. Nie da się inaczej tego nazwać. Przyrządy takiego rodzaju robią krzywdę skórze. Przyrząd taki nie pomaga w usuwaniu zaskórników. Nie powinno się w ogóle wyciskać zmian skórnych, bo robi się jeszcze gorzej, a takiego typu przyrządy sprawiają, że stan skóry jeszcze bardziej się pogarsza. Ja zamiast pomóc z minimalizować zaskórniki to jeszcze więcej mi się ich pojawiło i dodatkowo przez nacisk tego urządzenia popękały mi naczynka i porobiły się rany. Dlatego więc nie popieram takiego typu przyrządów i rozwiązań.
    U konsultantki
  • 19 sierpnia 2020 o 9:08
    Pomocny
    Przyrząd pomaga usuwać zaskórniki i krostki. Czasami nie wszystko idzie zrobić ręcznie... wtedy sięgam po ten przyrząd. Jest dostępny praktycznie w każdym katalogu, za mniej niż 10 zł. Końcówki z małym otworem używam do usunięcia białych lub czerwonych krostek a tej drugiej do zaskórników, tych czarnych na nosie, czole... Ta do wągrów powinna być nieco bardziej cienka.. łatwiej by się je usuwało, ale ogólnie jest ok. Cały zabieg jest bezbolesny, jeśli robi się to umiejętnie. Nie należy nic robić na siłę, bo wtedy możemy być rozczarowani. Solidnie zrobiony przyrząd nie wygina się... jest zrobiony bardzo dobrze. Wiem, że nie powinno się usuwać zaskórników, ale po prostu czasami nie ma innego wyjścia i trzeba to zrobić... Najbardziej polecam zrobić sobie parówkę z gorącej wody, aby rozszerzyć pory i wtedy zacząć zabieg usuwania zaskórników. Wszystko idzie łatwiej i bez większego wysiłku.
    Zalety:
    • bardzo przydatny
    • pomaga usuwać zaskórniki
    • dostępność w katalogu
    U konsultantki
    Staria
    1 czerwca 2020 o 16:46
    Nie sprawdza się w każdym przypadku ale i tak nie wyobrażam sobie bez niego życia ;-)
    Moja twarz, mimo iż czasy dojrzewania ma dawno za sobą, lubi obfitować w różne niespodzianki. Niestety należę do tych "dłubiących" i próbuję ręcznie usuwać różne zmiany. Kiedy zobaczyłam przyrząd od Avon, stwierdziłam, że muszę go mieć. Przyrząd wykonany jest z mocnego metalu, nie wygina się, nie popsuł się ani razu. Posiada dwie końcówki, każda do innego rodzaju zmian. Próbowałam ich na różne sposoby. To co mogę powiedzieć na pewno to fakt iż nie sprawdzi się tam, gdzie jest miękkie podłoże czyli np. na policzkach czy w trudno dostępnych rejonach skrzydełek nosa. Urządzenie się po prostu zapada i nic nie wydobywa na zewnątrz. Końcówki z cienką pętelką używam raczej rzadko. U mnie sprawdza się ten grubszy koniec do usuwania białych punktów głównie na brodzie oraz czarnych na nosie. Zawartość wydostaje się na zewnątrz bez większych podrażnień, a ewentualny ślad po przyrządzie znika w ciągu paru minut. Na pewno robi o wiele mniej zamieszania niż moje ręce. Wiem że ręczne usuwanie wągrów powinno zostawić się kosmetyczce, ale tym którzy muszą to robić w domu polecam ten pomocnik.