Bioderma Hydrabio UV, Cream SPF15 (Krem nawilżający z filtrem ochronnym)

• 14 lipca 2010 o 11:36
    Jest OK
    Krem polecono mi w aptece jako coś co pomoże mojej zmaltretowanej i przesuszonej skórze, która zaczęła po prostu wariować w czasie ciąży. Skusiłam się i nie żałuję. + lekka konsystencja, przypominająca mleczko + dobrze nawilża, starcza na cały dzień + delikatny, lekki zapach, który mnie nie drażnił (co w ciąży miało duże znaczenie) + nie podrażnił, wręcz ukoił paskudne szczypanie, a moja skóra przestała przypominać tarkę + higieniczny (pompka) i wydajny Małe, ale zawsze zastrzeżenia mam do: +/- wchłanianie, mam wrażenie, że zostawia warstwę, która na początku troszkę świeci. (dlatego dostał 4*) Nie wiem czy kupię go ponownie, ale na pewno można go polecić. Używam tego produktu od:2 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1
  • 11 kwietnia 2010 o 18:29
    spelnia wszystkie obietnice
    Jestem wielka entuzjastka serii Hydrabio. Przez cala zime uzywalam wersji riche i bylam bardzo zadowolona. Teraz, na wiosne zdecydowalam sie na lzejsza wersje z filtrami. Krem jest naprawde bardzo dobry: + szybko sie wchlania, nie pozostawiajac lepkiej warstwy; + ma idealna konsystencje, polmleczna; + nie roluje sie; + doskonale nawilza skore przez caly dzien, sprawia, ze jest wypoczeta i wyglada zdrowo; + swietnie wspolgra z kazdym podkladem (zarowno w kompakcie jak i w plynie); + nie podraznia i nie uczula; + higieniczne opakowanie z pompka i mily zapach. Niby niepozorne 40ml, ale jest b. wydajny - uzywam na zmiane z serum i wystarcza mi na ok. 2 miesiace. Polecam z czystym sumieniem! Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: 1
    Sahira
    18 marca 2010 o 18:27
    Jestem na nie!
    A ja nie polubiłam tego kremu. Konsystencja pozornie lekka, wręcz rzadka, a w rzeczywistości dość ciężka, jak typowy krem do opalania. Dość topornie się rozsmarowuje, nie wchłania się całkowicie i pozostawia błyszczącą warstwę. Mam wrażenie, że moja cera się pod nim dusi. Na początku stosowania wyglądała ładnie, ale po pewnym czasie jest jakby poszarzała. Krem jest niezbyt komfortowy w stosowaniu, lekko pobiela, trzeba go starannie rozprowadzić. Ma nieprzyjemny zapach. Niezbyt dobrze komponuje się z makijażem - podkład rozprowadzony na tym kremie dość szybko się warzy (mam cerę mieszaną). Nieźle nawilża, w moim przypadku na pewno lepiej niż Hydrance Optimale spf 20 (choć bez rewelacji), ale i tak wolę ten ostatni. Krem jest bardzo wydajny, nie chcę się skończyć :(. Dużym plusem jest to, że nie podrażnia, jest bardzo delikatny. Ogólnie jednak mnie nie przekonał, za bardzo w konsystencji i zapachu przypomina mi kremy ochronne na plażę. Znam lepsze kremy na dzień o podobnym lub wyższym faktorze. Tego po prostu nie lubię, choć doceniam jego właściwości ochronne. Używam tego produktu od:kilku m-cy Ilość zużytych opakowań:kończę 1
  • 24 września 2009 o 12:02
    świetny krem
    Świetny krem nawilżający dla mojej suchej skóry, ma fajną lekką konsystencję, dosc szybko się wchłania, choć zostaje lekka warstewka. Zwykle odczekuje pare minut i robie makijaż. Świetnie się sprawdza, skóra wyglada bardzo ładnie. Jest przyzwoicie wydajny. Naprawde godny polecenia kremikUżywam tego produktu od:3 miesięcy Ilość zużytych opakowań:w trakcie drugiego
  • 11 września 2009 o 14:44
    Słaby produkt dobrej firmy
    Po dwóch użyciach miałam ochotę wyrzucić go kosza. Zawiodłam się na kremie tym bardziej, że pozostałe produkty Biodermy uważam za znakomite (np. świetny płyn micelarny Sensibio i żel do twarzy z tej samej serii). Już sama konsystencja kremu odstrasza - wodnista, lejąca się przez palce. Zapach jest jeszcze gorszy - chemiczny, drażniący, co jest totalnym nieporozumieniem w przypadku kosmetyku aptecznego. Rozprowadza się dobrze, ale to nic dziwnego, bo wodnistą maź na ogół łatwo rozsmarować. Wchłania się dość długo i pozostawia wilgotny film na skórze. Dla mojej cery krem był właściwie obojętny. Nawilżał, ale bez rewelacji. Nie zapychał porów, nie powodował żadnych skórnych rewelacji. Nie rolował się po bazą i podkładem. Niestety kompletnie nie trafił w moje oczekiwania. A obrzydliwy zapach wspominam do dziś. Używam tego produktu od:już nie używam Ilość zużytych opakowań:1