Yves Rocher Arnica Essentiel, Concentré Grand-Froid (krem ochronny na zimę)

• 13 marca 2013 o 15:03
    Niegdyś mój ukochany, bezkonkurencyjny
    Niestety to produkt wycofany ze sprzedaży :(. Do tej pory szukam jego godnego następcy, niestety jak dotąd bezskutecznie. Ten krem towarzyszył mi nie tylko zima, używałam go przez cały rok. Zimą koił zniszczone od mrozu i wiatru popękane czasem do krwi ręce! ładnie natłuszczał i pielęgnował skórę. Był niezastąpiony również latem, podczas wysokich temperatur. W tej chwili wykańczam jakieś końcówki tego kremu. Pisze końcówki bo miałam zwyczaj mieć go w każdej torebce żeby nie wkładać za każdym razem i nie wyciągać. Teraz zużywam te resztki... :( Do tej pory żaden z kremów NIE LECZYŁ zniszczonych dłoni tak jak ta moja ukochana Arnica... A ten waniliowy zapach: przyjemny, otulający, piękny...!:D
  • 22 lutego 2012 o 18:47
    Nie podzielam pozytywnych opinii poprzedniczek
    Używałam tego kremu w najtrudniejszym dla dłoni okresie - kiedy temperatura na zewnątrz dochodziła do -20 stopni. Moje dłonie są bardzo wymagające, podrażnione, wysuszone, zaczerwienione. Zima i niska temperatura nie mają na nie dobrego wpływu. Krem działa doraźnie, nawilża dłonie chwilowo, utrzymuje je w niezłej kondycji, ale nie ma działania długofalowego. Nie jest odpowiedni dla wymagających dłoni. Sprawą dyskusyjną jest zapach kremu. Mi osobiście nie przypadł do gustu, trudno go do czegokolwiek porównać. Początkowo jest dosyć ciężki, szybko jednak przestaje być wyczuwalny. Można się do niego przyzwyczaić. Polubiłam konsystencję kremu. Krem jest gęsty i treściwy. Pozostawia na dłoniach mięciutki, odżywczy film, który czuć jeszcze myjąc ręce rano po wieczornym użyciu kremu. Krem nie wchłania się całkowicie, dlatego też stosowałam go tylko na noc. Doskonale się rozsmarowuje, nie roluje się. Nie podrażnia skóry. Nie jest wydajny, skończył się dosyć szybko. Tubka - z zatrzaskiwanym wieczkiem - jest funkcjonalna i wygodna w użyciu. Służy bezawaryjnie do samego końca. Tubka jest miękka - krem łatwo się wyciska. Poza tym tubka jest mała, nie "kłamie" - nie lubię, kiedy tubka jest niewspółmiernie duża do gramatury kremu w niej zawartego, taka "napompowana", żeby wydawało się, że kremu jest więcej niż w rzeczywistości. Yves Rocher nie wprowadza w błąd. Używam tego produktu od: około półtora miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 tubka 50 ml
  • 3 stycznia 2012 o 23:19
    byłby okay, gdyby..
    Dostałam go gratis do zakupów i w sumie się ucieszyłam, gdyż moje ręce wymagają porządnej zimowej ochrony. Jednak krem sam w sobie nie zaskakuje, chociaż może używałam go niewystarczająco długo, a to dlatego, ze jego zapach był dla mnie zbyt duszący, nieprzyjemny i uciążliwy. Po posmarowaniu rąk niestety ciężko mi było wytrzymać, a jak wiadomo zapach dłoni często dociera do naszego nosa. Nie polecam osobom wrażliwym na ciężkie zapachy. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
  • 1 marca 2011 o 20:19
    Fantastyczny
    Dobrze się wchłania, ładnie pachnie , nawilża , tworzy tłustą warstewkę na rękach, dzięki czemu chroni dłonie na zimnie - a do tego JEST STWORZONY. W zupełności spełnia obietnice producenta, zdecydowanie jest jednym z lepszych kremow jakie używałam- zakupilam go w promocji za 7,9!! Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 11 lutego 2011 o 8:52
    Dość dobry
    Mam mieszane uczucia odnośnie tego kremu. Z jednej strony plusem jest przyjemny (jak dla mnie) delikatny zapach i gładkie dłonie, z drugiej jednak nie nawilża on tak jak powinien - po krótkim czasie trzeba posmarować dłonie ponownie. Co do swoich funkcji ochronnych to spełnił swoją funkcję w 100% - zdarzyło mi się chodzić bez rękawiczek tej zimy i dzięki temu kremowi, tak bardzo to moim dłoniom nie zaszkodziło. Cena nie jest dla mnie tak wielkim minusem, gdyż udało mi się ten krem kupić w promocji. Pojemność - wiele Wizażanek narzeka,że opakowanie jest zbyt małe, dla myślę że jest ono w sam raz. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka