Nożyczki i cążki do paznokci

Fusswohl Cążki do paznokci

• 6 października 2024 o 20:04
    Cążki
    **Fusswohl Cążki do paznokci** to produkt, który zdecydowanie polecam. Są solidnie wykonane, precyzyjne i łatwe w użyciu. Doskonale radzą sobie z obcinaniem paznokci, zapewniając dokładność i komfort. To super wybór, jeśli szukasz niezawodnych cążków do codziennej pielęgnacji!
    Zalety:
    Wady:
  • 27 marca 2019 o 10:53
    Jestem zadowolona
    Jestem zadowolona z tych cążek. Wygodnie leżą w dłoni i nie rozjeżdżają się na boki, jak to potrafią niektóre z nich. Ogumowany uchwyt jest wygodny i pewny. Same cążki są ostre, dobrze spełniają swoje zadanie. Końce odpowiednio wyprofilowane. Chodzą lekko, z odpowiednim oporem. Mam je już ponad rok i nadal wyglądają jak nowe. Nie wyglądają jak średniowieczne narzędzie tortur, tylko jak ładny przyrząd kosmetyczny. Właśnie takich cążek szukałam.
  • 6 marca 2019 o 13:05
    Kompletna nie ostra klapa
    Cążki do skórek Fusswohl prezentują się bardzo profesjonalnie. Jednak po wyjęciu z opakowania, nie byłam w stanie przyciąć ani jednej skórki, po prostu są nieostre! Trzeba mocno je przyciskać do skórek i chwilę przytrzymywać, aby udało się je obciąć. Jestem przyzwyczajona do moich obecnych cążek (kupionych na targu za kilka złotych!!!), więc obcinając skórki przy pomocy tego "sprzętu" zachowałam się tak, jak zawsze: przyłożyłam, nacisnęłam i pociągnęłam, aby wyrzucić odciętą skórkę do zlewu. Niestety nie była ona odcięta, co zaskutkowało naderwaniem zdrowej skóry i krwawieniem.
    Zalety:
    • ładny wygląd produktu
    • łatwy w użyciu
    Wady:
    • mało ostre
    • zbyt gruby "trzon", który sprawia, iż przycięcie cienkiej skóry jest bardzo trudne
    • za długi "trzon", który powoduje to, iż możemy się skaleczyć, jeżeli ktoś posiada delikatne i drobne dłonie
    • nie wyglądają na solidne, zbyt lekko się nimi operuje
    a88k
    9 stycznia 2019 o 12:48
    Świetne
    Jestem bardzo zadowolona z tego produktu. W całym swoim życiu prawie nigdy nie wycinałam skórek, co najwyżej je lekko odsuwałam, ale teraz zmieniłam nieco swoje przyzwyczajenia. Te cążki są bardzo solidnie wykonane i na pewno będą mi służyć bardzo długo. Są dokładnie tak ostre, jak powinny, ale krzywdy na pewno sobie nimi nie zrobię. Gumowy uchwyt jest naprawdę rewelacyjny. Bardzo polecam.