Artdeco Eyeshadow Base Fragrance Free (Bezzapachowa baza pod cienie)

LadyS1
    21 marca 2018 o 14:59
    ZNAKOMITA
    wypróbowałam kilka baz i każda mi nie leżała do końca. Czytałam dobre recenzje o artdeco i z oporami ale się zdecydowałam na jej zakup. Baza sprawdza się świetnie. Dobrze się rozprowadza a co najważniejsze długo trzyma cienie. Wcześniej po 8h pracy było o 1/3 mniej eyelinera a cienie zaczynały żyć własnym życiem tworząc kolory dalekie od tego co nakładałam rano. Teraz jak wieczorem zmywam makijaż to ubytki są znikome. Dla mnie ta baza jest trafiona w punkt i z pewnością jej nie zmienię. Może to odczucie subiektywne ale wydaje mi się że wzmaga ona intensywność koloru nałożonych cieni.
    Zalety:
    • lekkość rozprowadzenia
    Wady:
  • 20 października 2016 o 19:56
    Nie rozumiem zachwytów
    Baze kupiłam ze względu na dobre opinie na kwc. Niestety ta baza to dla mnie niewypał. Pierwszy problem jaki napotykamy to wąski pojemnik z którego ciężko wydobyc bazę przy dłuższym użytkowaniu. Po drugie trzeba uważać na ilość tzn im mniej tym lepiej bo będziemy mieć ciasto na powiekach. Po trzecie baza słabo trzyma Cienie na miejscu, po kilku godzinach zbierają się w załamaniu. Konsystencja jest bardzo tępa do nakładania i ciężko ją aplikować u innej osoby przy wykonywaniu makijażu. Ogólnie nie polubiłam tej bazy. Jedyny plus to podbija kolor cieni.
  • 10 września 2016 o 12:02
    Dobra, ale...
    Pewnego dnia pomyślałam: a może by tak spróbować bazy pod cienie? Zaszłam do drogerii i pani poleciła mi artdeco, bo ona sama używa. Była to moja pierwsza baza. Poużywałam jej ze 2 czy 3 tygodnie i stwierdziłam, że w sumie nie widzę wielkiej różnicy jeśli idzie o wytrzymałość makijażu z bazą czy bez. W moim odczuciu, jeśli zwiększała trwałość, to tylko minimalnie. Cienie się trochę lepiej blendowały niż bez, ale szału nie było. Oddałam kuzynce, u niej spisuje się znacznie lepiej, ale już narzeka, że zostało jej bardzo dużo, a już zrobiła się tępa (być może źle dokręcała słoiczek).
  • 17 sierpnia 2016 o 13:56
    Bardzo dobra, ale nie must have
    Szukałam jakiejś dobrej bazy, ponieważ moje powieki są tłuste i cienie zwyczajnie spływają po godzinie. Poszłam więc do Douglasa i oto kupiłam bazę ArtDeco. Pani ostrzegała mnie, że po jakimś czasie kosmetyk robi się tępy i niestety miała rację. Używam jej od niecałego roku i teraz trudno ją równomiernie nałożyć. Niestety samo nakładanie też nie należy do przyjemnych i mało higienicznych, bo trzeba grzebać paluchem w pudełeczku. Jednak baza utrzymuje cienie długo, nie osypują się, nie rolują i nie spływają, za co daję ogólnie 4 gwiazdki.
  • 21 lipca 2016 o 23:33
    Faworyt!
    Najlepsza baza jaką tylko znam! | Adekwatna do swojej ceny | Długo utrzymuje cienie | Nie grudzi się i nie robi efektu suchego ciasta na oku | Delikatna konsystencja i delikatny zapach | Produkt bardzo wydajny! Polecam!