Floslek Pomadka ochronna z masłem karite

Sunna
    25 października 2013 o 23:39
    dla zwolenników miękkich pomadek
    Pomadka jest bardzo, bardzo miękka, co mi raczej odpowiada, ale przypuszczam, że w upalny dzień rozpłynęłaby się (a przynajmniej wygięła podczas aplikacji), zwłaszcza że sztyft nie przylega ściśle do ścianek opakowania. Nawilża i natłuszcza w sposób jak dla mnie satysfakcjonujący. Aplikację trzeba oczywiście co pewien czas ponawiać, ale nie co chwilę – może co parę godzin, czyli wg mnie w porządku. Daje bardzo delikatny połysk (tzn. nie jest z tych pomadek, co udają błyszczyk), ale też nabłyszczanie nie jest jej funkcją. Nie ma smaku, ma natomiast zapach, który komuś skojarzył się z dawnymi pomadkami, mnie jednak nie drażni, jest akceptowalny. Nie zauważyłam, żeby się zbiegała w biały paseczek (zjawisko dyskwalifikujące pomadkę). Nie wiem, jak sprawdziłaby się zimą lub przy mocno wysuszonych ustach – wydaje mi się raczej, że jest to pomadka odpowiednia na jesień lub wiosnę, innymi słowy: nie na pogodę ekstremalną. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
    Gugha
    6 marca 2013 o 13:01
    Świetny kosmetyk
    Jest to najlepsza pomadka natłuszczająca i nawilżająca do ust jaką kiedykolwiek miałam. Nie wiem jak się sprawdza latem, ale na mrozy jest doskonała.
  • 1 lutego 2013 o 21:11
    Nie nie i jeszcze raz nie
    Ehh... Nie jest to dobra pomadka. Najbardziej za złe mam jej to, że \'siedzi\' na ustach, ale w tym złym sensie. Po prostu czuje jakbym posmarowała się wazeliną. Nie nawilża ust a jedynie je natłuszcza co jednoznacznie ją dyskwalifikuje. Jednakowoż ją zużyje (mam dziwną awersję do wyrzucania pełnych kosmetyków:D) lub zasili kosmetyczkę mamy:). Zużycie jej jednak nie wydaje mi się problemem ze względu na jej kolejną wadę - jest jej mało. Wykręcając ją do końca okazuje się, że w środku mamy tylko pół długości opakowania, gdzie np. Bebe czy Nivea może i są ciut droższe ale o 2x większej gramaturze. Zapach też nie powala. Kojarzy mi się z takimi starymi najpospolitszymi (o ile takie słowo istnieje) pomadkami jakich używać w dzisiejszych czasach już nie chcę. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Smyrek
    12 grudnia 2012 o 10:51
    Nie polecam
    Zachciało mi sie poeksperymentować z pomadkami ochronnymi i takim sposobem trafiłam własnie na Flos Lek. Ucieszyła mnie niska cena oraz fakt, że jest to produkt polskiej firmy. Niestety, bardzo się przeliczyłam, jezeli chodzi o jej działanie. Tak jak na wstępie - pomadka w dobrej cenie, łatwo dostępna i polskiej produkcji. Umieszczona jest w dosyć dużym sztyfcie i jest wyprofilowana tzn. \'scięta\'. Ma bardzo delikatny zapach i smak, który, gdy się go \'zjada\', nie drapie w gardło. Niestety, są to wszystkie plusy tego kosmetyku, które jestem w stanie zauwazyć. Pomadka nie wywiązuje się ze swojego podstawowego zadanie: nie nawilża! Co prawda pozostawia tłustą warstewkę na ustach, ale bardzo szybko ten film znika, więc trudno nawet powiedzieć, że nałuszcza. Przez jej brak własciwosci nawilżających i pielęgnacyjncyh trzaba jej używac dosyć często, co jest upierdliwe i przyczynia się do bardzo sredniej wydajnosci kosmetyku. Pomadka nie sprawdza się przy mroźniej pogodzie, którą mamy teraz. Usta nadal pozostają suche i spierzchnięte, możliwe że inaczej by się sprawdziła w warunkach wiosennych, ale od pomadek ochronnych oczekuje tego, że będą się wywiązywały bez względu na pogodę. Bardzo zawiodłam się na tej pomadce, z pwnoscią już jej nie kupię i nie polecam. Używam tego produktu od: ok. 3 tydzień Ilość zużytych opakowań: jedna cała
  • 23 kwietnia 2012 o 11:39
    Spodziewałam się czegoślepszego po FLOS LEKU
    Kupiłam ją jeszcze w zimie. Miałam ogromne problemy z pękającymi i spierzchniętymi ustami. Z początku myślałam, że odkryłam Amerykę i to będzie mój ulubieniec, ale szybko się rozczarowałam. Zostawia taką dziwną warstwę na ustach, nie nawilża, nie wchłania się szybko. Jednym słowem - nie odbuduję spierzchniętych ust. Przy codziennej aplikacji (około 3 - 4 razy na dzień) po tygodniu nie było żadnych zmian na wargach a ja ją odstawiłam zniechęcona brakiem efektów. Używam tego produktu od: od lutego 2012 roku Ilość zużytych opakowań: Jedno do połowy; leży i czeka na lepsze czasy :)