Szablony do brwi i kresek

Essence Style Your Wing!, Cut Out Eyeliner Tool Szablony do malowania kresek eyelinerem

3 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Mara78
    24 grudnia 2018 o 0:55
    Szablony do eyelinera czyli, zabawa w malowanie " perfekcyjnych "jaskółek
    Często lubię zajrzeć do szafy Essense i trochę tam pobuszować, bo jest kreatywnie, innowacyjne i dobrze cenowo. A niekiedy wynajduję nawet perełki, które kocham za stosunek jakość, a cena ! I któregoś razu podczas buszowania zlokalizowałam te tanie szablony. Ach któż z nas nie marzy o idealnie wyrysowanych na szybko jaskółkach. No chyba kazdy, w tym i ja. Nabyłam wiec szybko jeden okrągły szablon, wielokrotnego użytku, który siedzi w plastikowej saszetce z instrukcją. I na tym cienkim okrągłym plastiku wycięto, aż 6 różnych kształtów końcówek do eyelinera. Natomiast zamieszczona obrazkowa & opisowa instrukcja jest prosta tj : wyciągnij szablon, przyłóż wybrany tudzież ulubiony wzór do zewnętrznego kącika oka. ( tak aby dolny rand jaskółki przebiegał dokładnie na zewnętrznej krawędzi rzęsy ) Użyj eyelinera/pena do wyrysowania i wypełnienia powierzchni końcówki tuszem. A resztę kreski przedłuż już tradycyjnie tj. pociągnij resztę linii ręcznie eyelinerem. Jako ze pomysł wydał mi sie ciekawy. Zwłaszcza, ze na rynku jest duzo " pełnych " szablonów do odrysowania całych jaskółek, a tutaj mamy natomiast tylko same końcówki ! Tyle teorii, a praktyka ??? Cóż upierdliwe, to lekko jest. Ale do chcącego nie ma nić trudnego. Da się zrobić, noooo da ! Ale czy ten produkt ma sens ? W ramach zabawy, nauki i wtedy gdy nie mamy jeszcze wprawnej reki, bądź gdy chcemy poćwiczyć rożne stylizacje jaskółek, które nam nie wychodzą. To tak wtedy warto sięgnąć po szablon, aby wystylizować nim zewnętrzny kącik oka. Sam proces ??? hmm : Producent zapewnia, ze za pomocą tegoż szablonu dodamy głębi naszemu spojrzeniu i wyrysuj łatwo & szybko perfekcyjne jaskółki. A w praktyce niestety : trzeba sie natrudzić. Przy " odrywaniu " szablonu istnieje wysokie ryzyko, ze napaćkamy & rozmażemy sobie efekt. Ponieważ forma lubi sie przesuwać/ nie dolegać, to nadmiar tuszu jaki nam osadził się na samym szablonie i na krawędziach formy jaskółki lubi sie rozmazać/ przesunąć/ zapackać. Niszcząc naszą idealnie równą linię, czy tez samą końcówkę wypełnionej przed chwilą jaskółki ! I nie ma znaczenia czy użyjemy tuszu, czy pisaka, Ważna jest bowiem przy tym konsystencja tuszu tj. im bardziej jest mokra i dłużnej wysycha, tym ryzyko dewastacyjne jest większe. Nie mniej gdy wyćwiczymy rękę i przyzwyczaimy sie nieco do szablonu, to możemy sprawniej malować tą metodą jaskółki, gdyż praktyka zniwelujesz wpadki tj. czyszczenie i poprawki. Wtedy prawie "na spokojnie " mozna wyczarować odważny czy tez dramatyczno- artystyczny look np malując sobie końcówkę miss artistic, czy tez inne nieco bardziej awangardowe jaskółki trudne do narysowania dłońmi ! Tak wtedy będą znacznie łatwiejsze. Czy to produkt must have. Nie - Nie trzeba go kupować, ale jeśli chcesz go wypróbować, ot trochę sie pobawić, poćwiczyć hmmm to czemu by nie. Szablon nie jest drogi !
    Zalety:
    • cena samego szablonu. Jest niedrogi
    • ciekawy pomysł ( innowacyjny szablon tylko z samymi końcówkami )
    • ergonomia, to ze jest to naprawdę jeden cieniutki szablon z wieloma ciekawymi wersjami, zawsze mozna go mieć przy sobie !
    • szablon jest z cienkiego, ale trwałego plastiku wielokrotnego użytku tzn. jest zmywalny !
    • 6 różnych stylów końcówek do eyeliner
    • przejrzysta instrukcja
    • szablon jest stosunkowo łatwy w użyciu gdy " go "wyćwiczymy .
    • efekt po szablonowy nie jest co prawda idealny, ale zadowalający ( zwłaszcza gdy nie mamy praktyki i reki do tego ! )
    • możliwość nauki i wyćwiczenia sobie reki
    • możliwość kreatywnej zabawy i nauki nowych technik & stylów wykończeń eyelinera
    • pozwala na stworzyć różne stylowe linie ( dając większe pole do manewru w makijażu. Dając możliwość mniej lub bardziej dramatycznego / awangardowego spojrzenia )
    • szczególnie dobrze działa z żelem i innymi szybkoschnącymi wkładami/tuszami
    Wady:
    • trochę upierdliwy, wymaga wycwiecznia sobie reki i metody
    • zupełnie zbędny gadżet, zwłaszcza gdy rękę mamy wprawioną już w rysowaniu
    • szablon nie lubi sie z długo wysychającymi formułami eyeliner, z uwagi na ciapanie i rozmazywanie przy odrywaniu szablonu od cery !
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu