Pierre Rene Organic, Loose Eyeshadow Stars (Sypkie cienie do powiek)

• 8 lutego 2013 o 6:31
    Mogło być lepiej, mogło być gorzej
    Cienie mają ciekawe kolory, wbrew pozorom dobrze się nakładają i nawet trzymają - chć trochę mogą się osypać. Konsystencja pozwala im się dobrze wpasować w skórę, pozwalając na mieszanie z innymi kosmetykami. Mnie początkowo odrzucał zapach, ale można się do neigo przyzwyczaić. Ogólnie, niezłe jak na tą cenę. Używam tego produktu od: Trzy miesiące Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 23 lipca 2012 o 10:51
    Fajny do rozświetlania
    Posiadam kolor biały nie wiem jak reszta ,ale ten jest bardzo fajny. Pięknie rozświetla, nie wygląda tandetnie...Ja nakładam go pod łuk brwiowy i w wew. kącikach i naprawdę jest dobrze. Kosystencja fajna, są bardzo delikatne...zasadą w ich użytkowaniu jest umiar !! każdy sypki cień aplikowany w nadmiarze będzie się osypywał.Wystarczy nabrac go odrobinkę i efekt będzie naparwdę fajny. Są bardzo wydajne . Tak jak pisałam - nie wiem jak inne kolory - być może są słabo napigmentowane , itp. Ja z białego jestem bardzo , bardzo zadowolona. Do tego mega pozytyw za zapach - mój biały pachnie wanilią!!!!!! Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 3 kwietnia 2012 o 14:31
    bardzo dobry
    posiadam piały/perłowy jest bardzo dobry, mimo, że nie lubię sypkich cieni to tym jestem zachwycona. świetnie roświetla oko. co prawda nie stosuję go jako cienia samodzielnego a jedynie rozświetlam nim kąciki oczu lub cały makijaż. wadą będzie to, że jest sypki... i jak ktoś byle jak do sprawy podejdzie skończy się tym, że on wyląduje na całej twarzy. mimo to polecam :) Używam tego produktu od: półtora roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Jerrica
    28 lutego 2012 o 14:46
    Najgorszy cień jaki miałam
    Skusiłam się w takiej osiedlowej drogerii, bo ładnie wyglądał, a już od jakiegoś czasu szukałam błyszczącego złotego cienia. Na zdjęciu dodanym przez poprzedniczkę może to być albo drugi cień w pierwszym rzędzie albo, co bardziej prawdopodobne przed ostatni cień w drugim rzędzie. Kolorek jest ładny... ale tylko w opakowaniu. Cień zawiera mało pigmętu i mega bryły brokatu. Gdybym się mu przyjrzała dokładniej, to nie wiem, czy bym go kupiła. Ze względu na brokat nie nadaje się za bardzo na codzień, a ze względu na bardzo niską trwałość boje się go wziąć na imprezę. Ciężko się go aplikuje - aplikatorem lub pędzelkiem nakłada się tylko kilka drobinek, reszta ląduje na twarzy. Ostatnio się nim bawiłam i spróbowałam nałożyć palcem i, o dziwo!, ładnie się nałożył na całą powiekę, ale boje się z nim wyjść. Może się przełamię, bo szkoda by mi było go wyrzucić, ale jeszcze gorzej bym się czuła z rozmazanym cieniem. Może gdybym kupiła odcień o konsystencji zmielonego pyłu, jak sugerowała jedna z dziewczyn, to byłby lepszy, ale co się stało to sie nie odstanie. Używam tego produktu od: Kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: ledwo rozpoczęte jedno
    elbrus
    23 października 2011 o 0:07
    Moje oczy je lubią, ale odbicie w lustrze niekoniecznie ;]
    Dostałam cień nr 4, czyli - na załączonym zdjęciu - 4 od lewej w pierwszym rzędzie. Na powiece jest to brąz/ciemna miedź, połyskliwa kora po deszczu. Mimo że jest sypki - pędzelek (do cieni mineralnych z Artdeco) nabiera drobinki cienia i nie osypuje się na policzki itd. Trudno stwierdzić, czy to zasługa dobrego pędzelka, czy właściwości cienia. Myślę, że prawda leży gdzieś pośrodku i cień też się szczęśliwie do tego przyczynił. Niestety gorzej jest z wydajnością, gdyż trzeba się bardzo namachać, aby coś było widać - cień błyskawicznie przylega do powieki, już nie można go w zasadzie rozetrzeć, więc aby pokryć całą powiekę ruchomą, trzeba poświęcić sporo czasu, a co dopiero jakieś cieniowania na całej powiece itd... To spora wada... Bez bazy - wałkuje się po około godzinie. Na bazie - zaczyna się wałkować po 3-4 godzinach. Co ciekawe, baza (Bobbi Brown, Joko) nie podbija koloru, nie wzmacnia go, ale trzeba JESZCZE WIĘCEJ nałożyć tegoż cienia, bo efekt jest blady. Po pracowitej i czasochłonnej aplikacji - efekt jest super! Oczy wyglądają nowocześnie, a my prezentujemy się jak profesjonalistki i zyskujemy pewność siebie ***>> oczywiście wałkowanie (nieubłagane) psuje cały efekt... Stąd mój komentarz, że spojrzenie w lustro po godzinie sprawia, że kąciki ust opadają... : ( A dlaczego napisałam, że moje oczy je lubią? + bo są bardzo delikatne nawet dla najwrażliwszych oczu!!! + wypracowany efekt tymi cieniami dodaje uroku, głębi spojrzeniu + demakijaż jest łatwy Nie wiem, czy kupię ponownie, gdyż zwykle się spieszę wykonując makijaż i nie chcę spędzić 20-stu minut dopracowując samo nałożenie cienia, aby po godzinie robić poprawki... Może na bardziej suchych powiekach niż moje sprawdza się lepiej? Podsumowując: Nie skreślam tych cieni. Warto spróbować : ) Używam tego produktu od: 2 lat (nie codziennie rzecz jasna) Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-go