Clarins Lift Minceur Haute Definition [High Definition Body Lift]

• 27 sierpnia 2012 o 11:33
    dobry
    używam tego kremu od dawna na zmianę z kosmetykami Biothermu, sądzę, że dzięki niemu nie mam celulitu. dobrze się rozprowadza - kolistymi ruchami na udach i brzuchu, ma łagodny zapach, jest wydajny Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 5 opakowań
  • 25 maja 2012 o 19:38
    przeciętniak
    Rzeczywiście napina skórę, ale jednak pozostaje ona taka sucha i papierowa, czego nie lubię, bo musze nakładać później dodatkowo balsam. Podobają mi się za to te drobinki zatopione w balsamie, zapach i konsystencja. Chłodzenie jest bardzo delikatne i szybko przechodzi. Wydajnośc jest standardowa, cena wysoka. Za wysoka jak na takie mazidło do ciała. Podobny lub lepszy efekt dostaję tańszymi kosmetykami. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 11 sierpnia 2011 o 18:48
    jestem na nie
    Poprzedni krem był tak dobry ,że temu postanowiłam dać kolejną -trzecią -szansę .Po każdej mi jało kilka mies. zapominałam jak bardzo NIE działał i kupowałam ponownie ...ale podczas trzeciego podejścia przeszłam samą siebie!Kupiłam aż 3 (!!!) opakowania po 400 ml(!!!) w promocji(400 ml za cenę 200ml i minus rabat).Więc w końcu postanowiłam napisać tą recenzję aby przestrzec samą siebie...Obiecuję NIE kupić już go więcej!!! Nie robi nic nadzwyczajnego.Skóra po kuracji tym produktem pozostawała taka jak przed,Na pewno NIE ujędrnia- nic a nic.Krem nic nie robi więcej niż dużo tańsze odpowiedniki za 20-30 zł.Jestem na nie ,tylko szkoda ,że musiałam tyle razy się o tym przekonać... Używam tego produktu od: bardzo długo.... Ilość zużytych opakowań: 8 (w tym 3 po 400ml)
  • 25 czerwca 2011 o 12:59
    Dobry ale nie doskonały
    Kupiłam bo dostałam kiedyś 3próbki i wtedy wydawał się być idealnym kosmetykiem na cellulit i zwiotczałą skórę. Ma fajną, aksamitną i lekką konsystencje. Drobne granulki dają przy masażu lepsze efekty. Używa się go niezwykle przyjemnie. Przyjemniej niż moje poprzednie produkty antycellulitowe ziaja rebuild i vichy celludestock. Efekty są dobre ale mogłyby być lepsze... Nie mam dużego cellulitu, nie mam nawet średniego. Chciałam poprostu lepiej ujędrnić pośladki, uda i brzuszek, tak przed wakacyjnymi szaleństwami :) Napina, wygładza, pozostawia aksamitną skóre. Jednak za tą cene działanie powinno być lepsze i bardziej długotrwałe. W porównaniu z moimi poprzednimi żelami tego typu ten jest przecież dużooo droższy! Chyba wracam do ziaji kilkanaście razy tańszej...a tylko troszke gorszej, w moim wieku (20l) ta różnica jest do zaakceptowania bo nie mam jeszcze wygórowanych potrzeb. Używałam go 2razy dziennie, przez prawie miesiąc. Wydajność raczej standardowa,tu ten jest jak większość produktów tego typu. Wsmarowywałam robiąc delikatny masaż. Polecam do nieskomplikowanych przypadków, tak jak u mnie. Oczekiwałam zniknięcia raczej małego/ średniego cellulitu, ujędrnienia. Zadziałał poprawnie ale nie zachwycił. Najelpiej efekt widoczny był na brzuszku, tu jednak podbił inne ujędrniacze. Uda i pośladki tak jak tańszy vichy, ale jednak troszke lepiej od ziaji. Wątpie, że wróce do niego. Jest dla mnie za drogi, gdyby efekty były zadziwiające pewnie zmieniłabym zdanie. Polecam go przetestować bo może ktoś bd zadowolony :) Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: pierwsze wykończone
  • 25 grudnia 2010 o 15:36
    lepsze jest wrogiem gorszego
    co jakiś czas Clarins udoskonala jeden ze swoich najlepszych produktów czyli stary Lift Minceur. Mam wrażenie, że każde jego wcielenie jest gorsze od poprzednika. Ciut ciut, ale jednak... Teraz mamy HD body lift z granulkami, które trzeba wmasować w ciało. Czego tu nie ma - jest mobilizacja do porządnego masowania, jest efekt chłodzenia i natychmiastowego napięcia skóry, jest charakterystyczny zapach i poręczne opakowanie. Tylko efektu działania trochę brakuje. Skóra jest lepiej napięta i wygląda ładniej, i nic poza tym. Niemniej jednak, i tak jest to jakiś efekt, w odróżnieniu od wielu tego typu produktów innych marek. PRODUKT NIE JEST TESTOWANY NA ZWIERZĘTACH. Wolałabym jednak, żeby Clarins udoskonalił wydajność a nie konsystencję :-)Używam tego produktu od: 3 tygodnie, codzienne stosowanie rano i wieczorem Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe+2 próbki