Bell Magical Fairy Tale, Fairy Doll Mascara Mascara intensywnie pogrubiająca

• 23 lipca 2020 o 18:55
    A tak pięknie się zapowiadał.
    Kupiłam, bo tak samo mi się opakowanie spodobało i nieco inna szczoteczka. Zapowiadał się bajecznie. Szkoda tylko, że z bajki stał się marnym gniotem, klasy B. Efekt ubogi bym powiedziała. Oprócz delikatnego pogrubienia i koloru, to tusz nic nie robi. Ma jednak więcej nie wybaczalnych wad. Przede wszystkim bardzo sie kruszy. I to widać dość szybko. Zostawia ślady, brudzi powieki. Postawia efekt pandy. Nawet kilka warstw nałożonych nie satysfakcjonuje mnie. Nie był drogi, ale za 12 złotych tusz można boski kupić z np. Eveline.
  • 22 marca 2020 o 17:30
    Nie polecam
    Niestety nie zauważyłam, żeby ten tusz robił cokolwiek. Jedyne co to nadaje im koloru i lekko wydłuża - jednak jest to naprawdę skromny efekt. Oczekiwałam pogrubienia i podkręcenia rzęs , nie doświadczyłam ani jednego. Dodatkowo tusz może się rozmazwać na powiece i wykruszać w ciągu dnia.
  • 9 marca 2020 o 14:11
    Totalna porażka
    Mimo tego, że uwielbiam markę Bell i rzadko zawodzę się na ich kosmetykach- ten tusz to totalna klapa. Kupiłam go zachęcona wyglądem opakowania oraz kształtem szczoteczki- wydawałoby się, że ten tusz dojedzie wszędzie i rozdzieli nawet najkrótsze włoski. Niestety, on nie robi totalnie nic. Ile trzeba się umordować, żeby wyciągnąć z tego tuszu chociaż minimum pogrubienia i wydłużenia! Można by siedzieć 10 minut i tuszować rzęsy, a efekt i tak będzie marny. Mam wrażenie, że na tą silikonową szczoteczkę nie nabiera się prawie w ogóle produkt z opakowania. Czuje, że to pieniądze wyrzucone w błoto, bo tusz nie daje kompletnie żadnego efektu na rzęsach. Dodatkowo ma strasznie nieprzyjemny, sztuczny, chemiczny zapach, którego nie mogę znieść podczas aplikacji. Cieszę się, że piszę tą recenzję, ponieważ dzięki temu przypomniało mi się jaki ten tusz jest słaby i, że już dawno powinien wylądować w koszu.
    Zalety:
    • ładne opakowanie i nic poza tym.
    Wady:
    • nie daje żadnego efektu na rzęsach,
    • brzydko pachnie.
    lergie
    7 marca 2020 o 23:10
    Zmarnowany potencjał
    Oj kusił mnie ten tusz, zwłaszcza, że nie lubię/nie umiem się dogadać ze szczoteczkami silikonowymi, to ta tutaj wydawała mi się wręcz za...super ;) I choć jest dość spory to nie jest to jakoś wybitnie wydajny tusz, gdyż ponieważ... nie robi nic. Trzeba naprawdę kilka warstw, aby był zauważalny. Niestety "intensywnego pogrubienia" nie da się wyczarować tym magicznym tuszem. A szkoda. Myślę, że to nie jest wina szczotki - bo ta, o dziwo, mi bardzo przypadła do gustu. A właśnie rzadkiego pigmentu czy coś. Nie wiem, ale zapowiadało się nieźle, a wyszło jak zawsze... Naprawdę mało maskar odpowiada mi na tyle, abym sięgnęła po nie drugi raz. Ten niestety jest rozczarowaniem. Choć nie zasechł do tej pory :O
    Zalety:
    • Szczota
    • Dostępność
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Trzeba kilku warstw żeby było cokolwiek widać
    • Bywa, że odbija się na powiece
    goha80
    5 stycznia 2020 o 17:48
    Ani fairy ani doll...
    Nie pamiętam nawet gdzie ją kupiłam, możliwe że też w biedronce jak większość. Urzekła mnie szczoteczka. Wydaje się super! i wielkość i kształt wydają się idealne żeby stworzyć precyzyjny makijaż rzęs. Więc o co chodzi? O słabą formułę samego tuszu? Mam takie mikrusowate rzęsy, że nie da się mnie oszukać, u mnie nie wystąpi efekt placebo. Albo tusz działa albo nie innej opcji nie ma. Ten tusz nie robi absolutnie nic. Jakie pogrubienie? Ani tu pogrubiania, ani wydłużenia, ani choćby super pokrycia czernią. Takie to nijakie warte właśnie tyle ile kosztuje 10zł. Jak ktoś ma rzęsy jak firanki to może wiele mu nie potrzeba ale dla mnie to o wiele za mało żeby ocenić choćby na trójkę.