Nożyczki i cążki do paznokci

Ewa Schmitt Cążki do skórek `Gold`

• 27 października 2022 o 1:39
    Porażka
    Nie polecam nikomu, obcinaczki od początku kiepsko wycinały skórki, żeby zrobić to precyzyjnie trzeba się namęczyć. Po 3 miesiącach złamał się element, pomiędzy ostrzami… kasa w błoto
    vronov
    18 czerwca 2020 o 21:47
    Tragiczna jakość
    Płacąc ok. 35zł za cążki spodziewamy się bardzo dobrej jakości, tutaj niestety jej nie ma... Cążki mają typowy dla cążek kształt i są w kolorze złotym. Producent zapewnia, że są one pokryte 24-karatowym złotem, czy tak rzeczywiście jest - nie wiem i w sumie nie wiem w czym miałoby to pomóc, oprócz ładnego wyglądu. Cążki są wykonane ze stali nierdzewnej. Na początku było wszystko ok - cążki ładnie wycinały skórki. Po miesiącu nie było już tak pięknie - cążki znacznie się stępiły i nie wycinały, a szarpały tworząc nieestetycznie wyglądające ranki. Trzeba było się natrudzić, aby ładnie wyciąć skórki bez kaleczenia się. A żeby było mało - ten cały spowalniacz (ta dodatkowa "nóżka" - nie wiem jak to fachowo się nazywa) złamał się podczas używania po półtora miesiąca. Wydałam dużo, zyskałam mało. Po półtora miesiąca nie dało się już z nich korzystać.
  • 9 maja 2019 o 19:50
    Ładny i solidny design, ale za mało precyzyjne i za mało ostre
    Spodziewałam się czegoś lepszego po tych cążkach. Wydatek 35 zł to nie mało na przyrząd do paznokci, który okazuje się klapą. Kupiłam je w Rossmanie. Do kupna zachęcił mnie złoty design oraz cena, która sugerowała mi, że produkt może być dobry i lepiej zapłacić więcej. Na początku byłam z nich bardzo zadowolona. Cążki solidnie wykonane ze stali nierdzewnej, pokryte 24-karatowym złotem. Niestety po zaledwie dwóch użyciach jakby zaczęły się tępić i nie wyrywały już skórek tak dobrze jak wcześniej i zdarzały się zranienia. Cążki wyglądają ładnie, wygodnie się je trzyma i naprawdę wielka szkoda, że są takie tępe. Mógłby być hit, a jest klapa.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu