Ozdoby do paznokci

KillyS Professional Nail Art, Taśma do zdobienia paznokci

domkep
    8 listopada 2020 o 3:17
    Produkt przeciętny
    Nie ukrywam, że po tej marca spodziewałam się czegoś lepszego. Taśma daje ładny efekt. Można stworzyć przy jej użyciu wiele kombinacji wzorków. Wygodnie się ją aplikuje. Cóż z tego jednak skoro jest nietrwałą. Taśma nawet po zatopieniu jej w topie nie wytrzymuje długo na paznokciu, odkleja się.
  • 30 maja 2019 o 0:12
    Fajny gadżet
    Taśma do zdobienia paznokci KillyS wpadła mi w oko podczas jednych z zakupów w drogerii. Na wielu blogach i pintereście widziałam mnóstwo ciekawych propozycji z wykorzystaniem takich paseczków. W niewielkim kartonowym opakowaniu znajduje się rolka z zaznaczonym końcem tasiemki. Produkt występuje w kilku wersjach kolorystycznych. Mój wybór padł na artykuł o złotym kolorze. Ten kosmetyczny gadżet wykorzystałam do urozmaicenia mojego manicure hybrydowego. Z rolki bardzo łatwo można odciąć paseczki. Na paznokciach prezentują się dosyć ciekawie. Dzięki nim można tanio i szybko stworzyć efektowne wzorki. Przed przystąpieniem do pracy, należy zaopatrzyć się w dosyć ostre, małe nożyczki do przycinania. Tasiemkę aplikuje się bardzo przyjemnie, nie stanowi to problemu. W każdej chwili można skorygować ich pozycję, uważając jedynie na to, aby zbytnio ich nie zmian. Paseczki nakładam na pomalowane paznokcie, tuż przed nałożeniem topu no wipe. Następnie zabezpieczam je tym lakierem i utwardzam w lampie UV. W przypadku tego artykułu zauważyłam, że paseczki z czasem odklejają się. Być może lepiej byłoby przyciąć je krócej, w dalszej odległości od brzegów paznokci. Moim zdaniem straciłyby jednak wtedy swoją wizualną atrakcyjność. Drugim minusem jest to, że z czasem (u mnie mniej więcej po tygodniu noszenia) kolor tasiemek utracił swój blask, paski zyskały nowy kolor- "starego złota". Nie wiem, czy powinnam złożyć to na karb wykorzystywanego przez mnie topu, czy jest to właściwość tego artykułu. Mimo wspomnianych ograniczeń, być może skuszę się jeszcze na inne wersje kolorystyczne. Mam nadzieję, że z czasem uda mi się poprawić moje (całkiem dobre) zdolności manualne, bądź opracuję jakiś inny sposób, aby tasiemki pozostawały dłużej na paznokciach. Patrząc na cenę, dostępność oraz obiecującą wydajność myślę, że warto mimo wszystko skusić się na nie i dać im szansę.
    Zalety:
    • cena,
    • dostępność,
    • wiele kolorów, możliwość ich łączenia,
    • łatwe w obsłudze,
    • wydajne,
    • możliwość wykorzystania ich solo i w roli szablonu,
    • szybkie urozmaicenie manicure,
    Wady:
    • z czasem tasiemki mogą się odklejać,
    • kolor szybko traci blask, przypomina bardziej "stare złoto",