Już kilka razy miałam ten szampon i ja jestem z niego zadowolona
+ładny zapach
+dobrze się pienie
+nie wysusza włosów
+wydajny
+łagodny dla skóry głowy
+dobrze oczyszcza włosy
U mnie sie spawdza i często do niego wracałam teraz są jakieś nowe wersje więc mozna czatować w katalogach na promocje.
Używam tego produktu od: dawna
Ilość zużytych opakowań: kilka
Mam długie, zdrowe, niefarbowane, lekko przetłuszczające się włosy. Z tego szamponu jestem w miarę zadowolona, ale nie na tyle, żeby kupić go pon0wnie. Myję głowę zawsze co dwa dni i normalne w moim przypadku jest to, że wieczorem drugiego dnia włosy są lekko przetłuszczone przy skórze głowy. Nie zauważyłam, żeby włosy pozostawały czyste i świeże dłużej niż po użyciu szamponu do wszystkich rodzajów włosów. Dlatego wydaje mi się, że nie sprawdzi się u osób z mocno przetłuszczającymi się włosami - moje nie przetłuszczają się mocno, a i tak nie do końca sobie z tym radzi. Za to ma inne zalety. Nie wysusza i nie plącze włosów, co przy długich jest ważne. Dobrze się pieni i szybko spłukuje. Włosy po jego użyciu są zdrowe i odżywione.
Używam tego produktu od: w sumie od kilku lat, obecnie od miesiąca
Ilość zużytych opakowań: kilka
Kupiłam dość dawno skuszona jakąś ofertą .
nie jest zły , jedna nie jest to też szampon do włosów przetłuszczających, nie zwiększa świeżości i tak myłam włosy co wieczór, raczej do szampon do włosów normalnych.
plusy:
- dokładnie oczyszcza włosy i skórę głowy
- łatwo go spłukać, co dla mnie ważne bo mam gęste i długie włosy
- często jest w promocji
- dość wydajny
- zapach
- nie podrażnia
- nie wywołuje łupieżu
minusy;
- nic nie robi dla włosów szybko przetłuszczający się, nie przedłuża świeżości , jak było tak jest .
mimo to dosyć go lubię,i być może kiedyś jeszcze zagości w mej łazience
Używam tego produktu od: dawna
Ilość zużytych opakowań: jedno
Ten szampon to jakieś nieporozumienie. Działa odwrotnie niż powinien. U mnie nie ograniczył przetłuszczania włosów, a wręcz je nasilił. Poza tym pozostawiał na moich włosach jakąś dziwną, śliską powłokę.
Cena w stosunku do jakości-mocno przesadzona (nawet biorąc pod uwagę promocję).
Plusów - nie zauważyłam.
Zdecydowanie NIE polecam.
Używam tego produktu od: od kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: ciągle w trakcie pierwszego
Świetny szampon dla włosów przetłuszczających się. Dokładnie myje, mocno się pieni, łatwo się spłukuje. Zostawia włosy lekkie i puszyste. To jeden z moich ulubionych szamponów.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
Mnie tez nie zachwycil ten szampon.
Zamiast zmniejszyc przetluszczanie wrecz przeciwnie poglebil je,a w dodatku placze wlosy.
Zapach ladny i nic poza tym,tym razem oriflame nie zachwycil!!!
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
kupiłam ze względu na dobre recenzje tego szamponu ale bardzo się zawiodłam. ma ładny zapach, dobrze się pieni i jest dość wydajny ale nie spełnia swojej podstawowej funkcji. włosy po umyciu są miękkie i puszyste ale strasznie się przetłuszczają, głowa swędzi, oraz powtórzę to co poprzedniczka napisała, iż wystarczy trochę wiatru a włosy są strasznie poplątane.
zużyję go do końca ale nigdy więcej nie kupię ;/
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Już dawno nie byłam tak niezadowolona z szamponu. Zalety (po długim namyśle):
- neutralny zapach
-w miarę wydajny, ale bez przesady
Wady:
-za wysoka cena w stosunku do jakości
-nie ogranicza przetłuszczania włosów, wręcz przeciwnie- to jego największa wada
Bez niego myłam włosy co drugi dzień, owszem 2go dnia nie były tak świeże jak pierwszego, ale dało się wytrzymać. Przy tym szamponie potrzebne jest codzienne mycie. Poza tym włosy są puszyste, ale po wyjściu na dwór gdy wiatr dwa razy zawieje (chodzę z rozpuszczonymi) mają tendencję do zbijania się w strąki, nieestetyczne pasma. Bardziej się puszą.
Używam razem z odżywką (ale nie do każdego mycia), na której tle szampon wypada lepiej.
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Kupiłam w zestawie z odżywką za 16.90. Jest niwydajny, swędzi mnie po nim głowa, mam łupież , szybciej sie prztłuszczają. Żałuję ż kupiłam. Nie polcam nikomu.
Najgorsze jest to, że znowu dostałam jakiegoś łojotoku skóry głowy, a kupiłam go z myslą o wykończeniu go raz na zawsze ;(
Używam tego produktu od: stycznia 2011
Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze, z trudem...
Z przykrością stwierdzam że włosy po tym szamponie dwa razy szybciej mi się przetłuszczają co już na początku całkowicie dyskwalifikuje w moich oczach ten produkt.
Umyte rano już wieczorem są nieświeże !!!
Na dodatek robią się po nim smętnie zwisające,przyklapnięte strąki co wygląda tak jakbym ich nie myła :(
Jak iść do pracy z takimi włosami ? :(
O ile zapach jest o.k. o tyle działanie tragiczne,zdecydowanie nie polecam zwłaszcza że szampon ma słabą wydajność a skład bardzo nieciekawy :(
Minus tez za cenę.
kupiłam pod wpływem recenzji na wizażu.
+cena
+śliczny zapach
-włosy szybciej się przetłuszczają
ten wielki minus mi wystarczy, by go zdyskwalifikować. z sympatii do oriflame i zapachu 2,5.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno
Nigdy nie przypuszczałabym, że swój najlepszy szampon znajdę w ofercie Oriflame. A jednak! Używałam różnych szamponów, szczególną słabość mam do aptecznych i "naturalnych". Żaden szampon jak dotąd nie przedłużył świeżości moich włosów nie czyniąc ich przy tym "sianowatymi", ulizanymi, bez możliwości ułożenia.
Ten JAKO JEDYNY sprawia, że mogę myć włosy co 2 dzień i również drugiego dnia cieszyć się ładnym kształtem fryzury bez potrzeby wiązania włosów gumką.
PLUSY:
- możliwość mycia włosów co 2 dzień,
- większa objętość (czego nie dawały szampony na objętość)
- ładny kształt fryzury utrzymujący się 2 dni
- zapach
MINUSY:
- że nie ma go w sklepie pod domem!!!!! ;)
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 = 200 ml
Zamówiłam ten szampon właśnie dzięki opiniom KWC i jestem naprawdę zadowolona. Łącznie z odżywką " z kompletu" sprawdza się wspaniale. Kiedyś moje włosy po 3 dniach nadawały się tylko do mycia. Teraz piątego dnia są w dobrym stanie i to mimo tego, że chodzę teraz w czapce, bo zima, a ze mnie zmarzluch
Jak tylko się dowiedziałam, że jest promocja na ten szampon, zamówiłam duże 400 ml opakowanie i teraz czekam na promocję odżywki ;)
Może ważne jest również to, że po użyciu szamponu zawsze nakładam pasującą odżywkę na całe 3 minuty.
Aha, produkt wydajny, bo po prostu teraz mogę znacznie rzadziej myć głowę niż przy innych szamponach :D
Mojej dziesięcioletniej córce też zaczęły się przetłuszczać włosy i zaryzykowałam zastosowanie u niej tego szamponu, jednak bez odżywki, bo córa do cierpliwych nie należy, a tu po nałożeniu trzeba jednak te kilka minut odczekać. Efekt jest taki, że teraz mogę jej myć głowę raz w tygodniu, a wcześniej po 3 dniach włosy były tłuste. Tak więc szampon sprawdza się też u dzieci w wieku szkolnym.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Plusy:
+odświeża włosy (nie przetłuszczają się),
+nie obciąża włosów,
+dobrze się pieni,
+gęsta konsystencja,
+wydajny,
+przyjemny zapach
Jeden z niewielu szamponów, który uporał się z moimi przetłuszczającymi się włosami.
Używam tego produktu od: 1,5 roku
Ilość zużytych opakowań: 6 opakowań
Nie podzielam zachwytów: szampon dobrze się pieni, fajnie myje, ale to wszystko. Ja posiadaczka tlustych wlosow po zużyciu butelki nie zauważylam, żeby wlosy się mniej przetluszczaly i zahcowywaly dluzej swiezosc. Rzeczywiscie sa, lekkie i nieobciazone, ale taki efekt daje mi kazdy szampon. Mozna sprobowac, dla odmiany, ale cudów nie ma co oczekiwać.
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 1 opsakowanie 250ml
Ach, jaka to przyjemność móc dawać takie świetne recenzje! Ale ten szampon zasługuje nawet na 6 gwiazdek. Zmniejsza przetłuszczanie się włosów. Włosy są przez 2 naprawdę świeże, nie powoduje łupieżu, ani swędzenia skóry głowy, co ostatnio zdarzało się prawie wszystkim szamponom. Świetny.
Używam tego produktu od:miesiąca
Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
Szampon jest rewelacyjny dla przetłuszczających się wlosów. Świetnie myje i długotrwale odświeża, ma się wrażenie bardzo lekkiej czupryny. Włosy nie przetłuszczają się nawet do 3 dni, co jest dużym osiągnięciem. Zapach jabłkowy, całkiem miły, bardzo wydajny.
Używam tego produktu od: 4 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 2
Mój ulubiony z serii HairX. Włosy są po nim dłużej świeże i puszyste, nie powoduje łupieżu.
Plusy:
+ wydajny
+ włosy są świeże przez dłuższy czas - doskonały dla przetłuszczających się włosków
+ niska cena
+ fajna konsystencja, gęsty
+ miły zapach
Nie ma minusów:)
Stosowałam kilka butelek pod rząd i moge spokojnie powiedzieć, że nie powoduje łupieżu, a mi to się często zdarza.
Używam tego produktu od: rok
Ilość zużytych opakowań: około 6