Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

Hebe Professional, Pilnik do paznokci 80/100 banan

• 11 maja 2022 o 9:26
    Pilniki bez zarzutu, ale moją świadomość ekologiczną szokuje opakowanie
    Kupiłam 2 pilniki Hebe. 240/320 - do paznokci cienkich i delikatnych 180/240 - do paznokci naturalnych Bardziej subtelnego używam do dłoni, a mocniejszego do stóp. Pilniki mają kształt bumerangu, który jest bardzo wygodny. Łatwo nadać paznokciom ładny kształt. Nie strzępią paznokci. Wykonane są solidnie. Nie rozdwajają się, nie wycierają po bokach. Jest to bardzo dobry produkt. Ale więcej ich nigdy nie kupię, chyba, że producent zmieni opakowanie. Każdy pilnik jest w osobnym plastikowym zamykanym woreczku z grubego plastiku. W środku papierowa wkładka z lakierowanej tekturki. Tekstu na niej niewiele, bo o czym tu pisać? Naprawdę trzeba produkować taką ilość śmieci, by zapakować jeden pilnik??? Być może w zamiarze producenta ma być stosowanie tego woreczka do przechowywania pilnika, ale komu się chce za każdym razem chować pilnik do woreczka? Ze względu na opakowanie oceniam pilniki Hebe niżej niż zasługuje sam pilnik. No ale oceniamy całość.
    Zalety:
    • bardzo dobry, solidnie wykonany
    Wady:
    • OPAKOWANIE (za dużo plastiku, za dużo papieru)
  • 12 marca 2020 o 0:14
    Przyjemniak
    Standardowy kształt banana, którym bardzo dobrze się operuje. Łatwo nadać pożądany kształt paznokcia. Do tego dwie gradacje - idealnie nadaje się zarówno do hybryd jak i płytki naturalnej. Dość wydajny, nie ściera się nadmiernie. Nie strzępi paznokci. Bardzo fajny produkt w niskiej cenie.
  • 25 lipca 2019 o 20:08
    Ulubiony,jak narazie!
    Szukałam ostatnio fajnego pilnika, bo gdzieś zgubiłam stary xD weszłam do Hebe przy okazji i wpadł mi w ręce ten w kształcie banana. Zastanawiałam się nad ziarnistością ale dobrze wybrałam. Pilnik dobrze układa się w dłoni, jest ostry, nie szarpie paznokci. Mimo ceny naprawdę daje radę. Używam go 1 raz w tygodniu że względu na to, że muszę mieć krótkie paznokcie. Zdaje egzamin w 100%
    Zalety:
    • Jakość
    • Spełnia się w swojej roli