Simple Replenishing Rich Moisturiser (Odżywczy krem nawilżający)

• 11 stycznia 2013 o 13:28
    wysoka jakość w niskiej cenie
    Krem oceniam na 5 gwiazdek :) 1 gwiazdka: <b>CENA</b> - Kupiłam go zachęcona reklamą telewizyjną i niską ceną produktu - 3 funty(w sklepie sieci ASDA kosztuje 3 funty, podczas gdy w Boots prawie 4; zawsze to jednak 5 zł różnicy :D). Takim oto sposobem za 15 zł dostałam 125 ml kremu nawilżającego. 2 gwiazdka: <b>OPAKOWANIE</b> - lubię to, że nie trzeba wkładać palców do słoiczka z kremem, co powoduje dostawanie się bakterii do kremu. 3 gwiazdka: <b>FILTRY UV</b> - nie wyobrażam sobie stosowania kremu na dzień bez filtrów UV. 4 gwiazdka:<b> KONSYSTENCJA I WCHŁANIANIE</b> - konsystencja rzeczywiście przypomina mleczko do demakijażu, jednak wcale mi to nie przeszkadza. Łatwo rozprowadza się na twarzy, ma lekką konsystencję, nie jest tłusty i naprawdę bardzo szybko się wchłania. Idealny dla osób, które nie lubią długo czekać na wchłonięcie kremu. 5 gwiazdka: <b>DZIAŁANIE</b> - rzeczywiście nawilża i rozświetla skórę. Mam wrażenie, że nawet wyrównuje jej koloryt. Nie zostawia tłustej, oleistej warstwy po wchłonięciu. Skóra jest miękka w dotyku i sprężysta. jeden mały minus: nie jest dostępny w polskich drogeriach. Poza tym nie mam nic do zarzucenia :) Edit. Odejmuję gwiazdkę, ponieważ wczytałam się w skład i niestety zobaczyłam tam parabeny :(
  • 27 listopada 2012 o 20:44
    Szału nie ma...
    Mam cerę mieszaną. Jednak jest ona mieszana w taki dziwny sposób, bo tak naprawdę to jest eksrtemalnie sucha, i zauważyłam, że im bardzej jest sucha, tym bardziej się przetłuszcza. Angielska woda, pogoda czy nie wiem co jeszcze bardzo źle wpłynęło na nawilżenie mojej twarzy, szukałam więc kremu tłustego, odżywczego, mocno nawilżającego. Niestety nie przeczytałam recenzji przed zakupem kremu (teoretycznie) odżywczego Simple. Konstystencja jest taka mleczkowa, mam wrażenie, że wyciskam sobie na rękę mleczko do demakijażu, a nie krem. Pierwsza myśl? Taka, że krem o takiej konsystencji nie jest w stanie twarzy dobrze nawilżyć ani tym bardziej odżywić. I to niestety prawda. Kupiłam ten krem na początku września, mamy koniec listopada i poprawy nawilżenia skóry jak nie było, tak nie ma. Widziałam tutaj w poprzednich recenzjach, że krem dobrze działa na skórę z problemami, wypryskami itd. Niestety - nie w moim przypadku :) Moja cera tutaj zamieniła się w cerę nastolatki, od czasów gimnazjum (czyli prawie 10 lat...) nie miałam tylu wyprysków ile wyskakuje mi teraz. Ten krem nie przyspiesza ich leczenia, ale, co można uznać za plus nie zaognia ich ani w żaden inny sposób nie szkodzi. Jedyny ogromny plus tego kremu jak dostrzegam to to, że wchłania się niemal błyskawicznie do matu czyli idealnie nadaje się pod makijaż. I tak go właśnie stosuję, tylko na dzień pod makijaż. Myślę, że jest to krem dobry dla osób, które nie lubią pachnących specyfików (jest bezzapachowy), i dla tych z Was, które nie mają cery bardzo suchej, tudzież mają jakiegoś dobrze nawilżającego tłuściocha na noc a szukają czegoś lekkiego na dzień, pod makijaż. Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończe pierwsze
  • 12 listopada 2012 o 2:28
    zapycha :(
    No, właśnie. Skusiły mnie dobre opinie, chciałam coś mocniej nawilżającego na noc, a tu kicha. Rano cera była tłusta, a twarz z dnia na dzień coraz bardziej wypryszczona (brzydale podskórne jak po Revlonie :( ). W tym czasie ten krem był jedyną zmianą w kosmetyczce, więc bez wątpienia to on jest winny :( Konsystencja rzadka, ale to mi nie przeszkadzało, tak samo jak dziwna, jak na krem, buteleczka (kwestia gustu) Półtorej gwiazdki, bo teraz zużywam go do ciała, więc się niejako nie zmarnuje. Ale nie po to go kupiłam :/ Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
    ataga84
    20 maja 2011 o 18:17
    swietny do cery z problemami
    zgadzam sie z poprzedniczka ze jest wspanialy do cery mieszanej z problemami,szybko sie wchlania,nie pozostawia zadnego filmy,idealny pod makijaz i co najwazniejsze tuz po nalozeniu widac jak koi cere,od razu jasnieje,nabiera rownomiernego kolorytu...dawno temu go uzywalam i zrobilam przerwe na rzecz vichy,myslac ze jak zaplace wiecej to bedzie lepiej ale nic bardziej mylnego!teraz jest wielko powrot do simple,mysle ze juz przy nim pozostane....serdecznie polecam,szczegolnie dziwczynam z problemami skornymi,dobre nawilzenie to podstawa!!!! Używam tego produktu od: jakis czas temu Ilość zużytych opakowań: 2X
  • 9 kwietnia 2011 o 21:49
    Geniusz!
    Po długich miesiącach poszukiwania dobrego kremu nawilżającego do mojej problematycznej cery, wreszcie Eureka! Krem jest po prostu genialny - świetnie nawilża skórę, jest niezwykle lekki, natychmiastowo się wchłania i, co najważniejsze, nie zapycha! Bezzapachowy, bez barwników, jest superbezpieczny dla cery. Kolejny plus, to cena. Dziewczyny, jeśli macie problemy z cerą jak ja (trądzik), to z całego serca polecam Wam ten krem!