Rimmel Lycra Pro (Lakier do paznokci) (stara wersja)

• 14 listopada 2015 o 18:33
    Prawie idealny
    Lakieru Lycra Pro używałam kilka lat temu. Najpierw kupiłam ciemną czerwień, później na studniówkę potrzebowałam czegoś ciemnoniebieskiego i do mojej kolekcji dołączył głęboki granat z maleńkimi, widzianymi pod światło drobinkami (numerków niestety nie pamiętam, bo lakierów nie ma już ze mną). Z obu byłam naprawdę zadowolona (z małym naciskiem na granatowy) ;) PLUSY: +OPAKOWANIE: Eleganckie, wygodne w użyciu, z praktycznym szerokim pędzelkiem, którym ładnie rozprowadza się lakier na płytce. Zamiast standardowych trzech pociągnięć wystarczyło jedno - dwa, by w zupełności pokryć całą płytkę. Buteleczka zawiera 12 ml lakieru, więc naprawdę dużą porcję, której raczej nie da się zużyć do końca ;) + KONSYSTENCJA: Nie za rzadka, nie za gęsta, idealna. Podczas aplikacji sprawuje się dobrze, nie smuży. Kolor czerwony miałam około dwóch lat, po czym zgęstniał i nie dało się już go używać (trochę smużył, za co odjęłam pół gwiazdki), natomiast granat był obecny w mojej kosmetyczce ponad 4 lata (!) i wciąż nadawał się do użycia - fenomen wśród lakierów. + KRYCIE: W przypadku niektórych kolorów wystarczy jedna warstwa i lakier wygląda dobrze. Ja zazwyczaj kładłam dwie (w przypadku ciemnych kolorów ta opcja lepiej się sprawdza). + TRWAŁOŚĆ: Zaaplikowany na bazę i przykryty topem wytrzymuje naprawdę długo (ponad 4 dni). Może trzymałby się dłużej, z tym że jako lakieromaniaczka dwa razy w tygodniu zmieniam kolor, nawet jeśli lakier nieszczególnie się zużył. Nie zauważyłam odprysków, ewentualnie delikatne otarcia na końcówkach. Dodam, że bez topu lakier radził sobie równie dobrze :) + OGÓLNE DZIAŁANIE: Nie rujnuje kondycji paznokcia, nie przebarwia płytki (z tym, że pod ciemniejsze kolory warto zastosować bazę). Dość łatwo się zmywa (wyjątkiem jest tutaj czerwień, ale u mnie wszystkie bordowe / czerwone lakiery tak mają - nie wiedzieć czemu :D ). + SZEROKA GAMA KOLORÓW: Dla każdego coś fajnego. + CENA: Za tak dobry lakier, jakością dorównujący mojemu ulubionemu Kiko, 15 zł to niezła cena. W tak dużej pojemności lepiej jednak postawić na kolory ponadczasowe, których często się używa (inaczej się zmarnują) ;) + DOSTĘPNOŚĆ: Lakiery dostaniemy niemal w każdej drogerii. Minusów praktycznie nie zauważyłam (może poza lekkim smużeniem czerwieni, ale to już pod koniec używania, więc można przymknąć oko). To lakier niemal idealny - ale według mnie minimalnie przegrywa z Kiko (moim absolutnym jak dotąd faworytem wśród lakierów). Polcam z czystym sumieniem :) Używam tego produktu od: około 5 lat, obecnie nie używam Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 5 listopada 2015 o 13:40
    Idealne i równe krycie.
    Czy nowa wersja jest taka sama jak ta?? PLUSY - piekny kolor 323 riviera red - długo się utrzymuje ale na moich paznokciach nie 10 dni! - szeroki pędzelek - wystarczy jedna warstwa - dwie warstwy - delikatnie ciemniejszy kolor - idealne i równe krycia za pierwszym pociągnięciem pędzelkiem - po roku użytkowania wciąż nie gęstnieje. MINUSY - stosowany na gołą płytkę paznokcia szybko ściera się na końcówkach paznokci Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Char77
    19 czerwca 2015 o 0:39
    nie mogę znaleźć minusów
    Ostatnio moje ulubione lakiery. Trafiałam na lepsze i gorsze, a te nigdy mnie nie zawiodły. Mam już kilka kolorów i chętnie po nie sięgam. Szybko schną, mogę pomalować paznokcie nawet tuż przed spaniem i rano jest ok (niektóre innych firm niby są już suche, a rano odgniecione wzorki, fuj!). Jedna warstwa wystarczy, by pokryć płytkę bez smug, chociaż ja dla uzyskania lepszego koloru i tak wolę nałożyć dwie. Nie wyciera się, jest całkiem trwały. Piękne kolory, nie raz znajome w pracy zwracały uwagę i zazdrościły :) Plusem jest też to, że łatwo się zmywa, nie rozmazuje się przy tym, tylko czysto schodzi. Używam tego produktu od: ok. pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie ok. 5
    domaaas
    1 maja 2015 o 15:13
    bardzo fajne, wygodny pędzelek, wystarczy 1 warstwa
    Mam 2 kolory (322 sweet\'n\'spicy, 367 bare necessities). Lakiery są w większych, 12 ml buteleczkach, mają fajny pędzelek i wystarczy 1 warstwa (w przeciwieństwie do serii 60 sec.) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dwa opakowania
    aknelam
    3 października 2014 o 15:47
    Numer 1 wśród lakierów
    Przy pierwszym użyciu zakochałam się w pędzelku. Duży, wygodny, z łatwością mi się malowało. Dość duży wybór kolorów i przy kolejnych zakupach zawsze można było wybrać coś dla siebie. Trwałość bez zarzutu. Mimo dość dużej jak na mój gust buteleczki to lakier bardzo długo pozostawał "świeży", nie zasychał, nie robił się gęsty. Zresztą nawet teraz mam jeden z tych lakierów, kupiłam go ok. roku temu, używałam dość rzadko, raczej na specjalne okazje, a lakier jest w ciąż w takim stanie jakby był kupiony dziś. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 5 i więcej