Długotrwały podkład do 14 godzin - dotlenia skórę, zachowując świeży kolor. Dla skóry normalnej i suchej.
Podkład, który nie znika jest dobry, ale taki, który wygląda świeżo przez cały dzień jest jeszcze lepszy. Osiągnięto to dzięki zastosowaniu technologii Longwear Detox, zapewniającej wysoką odporność pigmentów i dotlenienie skóry. Dzięki temu cera wygląda niezwykle naturalne i jednolicie, zachowując świeżość przez cały dzień.
Podkład wzbogacony o czysty ekstrakt z planktonu i witaminy, co pozwala na regenerację komórkową, odsłaniając piękno zdrowej skóry.
Skład: Water, Cyclohexasiloxane, Nylon-12, Isododecane, Alcohol Denat., Cyclopentasiloxane, Peg-10 Dimethicone, Cetyl Peg/ppg-10/1 Dimethicone, Peg-20, Panthenol, Polyglyceryl-4 Isostearate, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Perfluoroperhydrophenanthrene, Disodium Stearoyl Glutamate, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Titanium Dioxide, Methylparaben, Talc, Acrylates Copolymer, Tocopherol, Butylparaben, Aluminium Hydroxide, Vitreoscilla Ferment Extract/Vitreoscilla Ferment, Silica, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Alumina, Magnesium Gluconate, Glycerin, Terminalia Sericea Extract, Triticum Vulgare Germ Extract/Wheat Germ Extract, Manganese Gluconate, [+/- May contain: Ci 77891/Titanium Dioxide, Ci 77492, Ci 77499, Ci77491/Iron Oxides, Mica], (f.i.l. b12071/2).
Cena: ok. 90zł / 30ml
/m/
Bardzo lubię eksperymenty z podkładami i tym razem sie nie zawiodłam ! Bardzo dobry kolorystycznie! Wtapia sie w skore pozostawiając na niej zdrowy odcień (uzywam 540). Długotrwałość średnia, ale porównywalna z innymi tego typu podkładami.Istotna zaleta jest matowienie.Mam cerę bardzo przetłuszczająca sie na której biotherm long wear sprawdza sie naprawdę dobrze!Z czystym sumieniem polecam!
Używam tego produktu od:1 miesiaca
Ilość zużytych opakowań:1
Najwyższa pora ocenić nowy podkładzik. Kupiłam ze względu na zachwalaną długotrwałość. I okazało się, że;
+ odcień (drugi w kolejce) całkiem ładnie stapia się z moją bladością,
+ ewidentnie nawilża
+ odkąd go używam mam zdecydowanie mniej niespodzianek na twarzy, co mnie zachwyca, gdyż chyba jeszcze nigdy, jak miesiąc długi, nie miałam aż tak gładkiej, ładnej cery!
+ pomimo cery mieszanej, tkwi na buzi bez poprawek jakieś 4-5 godzinek, co nie jest wcale najgorszym wynikiem,
+ bardzo lekki, dobry na lato,
- zdecydowanie nie jest długotrwały, o tych 14 godzinach można pomarzyć tylko; łatwo się ściera (przed nim miałam EL Double Wear, więc wiem co to jest długotrwałość i pod tym względem nie dosięga Estelce nawet do pięt),
- dość topornie się rozsmarowuje, trzeba się do tego zdecydowanie lepiej przyłożyć (wyżej wspomniana Estelka lepiej się rozprowadzała, mimo o wiele toporniejszej konsystencji)
- bardzo słabo kryje, nawet przy grubszej warstwie nie radzi sobie z piegami, nie wspominając już o moim nieszczęscnym naczynku - korektor jest niezbędny.
Ot, taki eksperyment kosmetyczny. Będę szukała dalej mojego KWC.
Używam tego produktu od: 2 miesiące.
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1.
Podkład kupiłam w kolorze trochę za ciemnym do mojej bladej cery ale stwierdziłam że latem nie mogę wyglądać jak duch i o dziwo ten podkład dopasował się do karnacji. Po nałożeniu i odczekaniu chwili cera robi się matowa - jednocześnie zdrowo wyglądająca! - delikatnie pokryta kolorem. W jego przypadku nie ma mowy o masce i nie czuć go na twarzy, pewnie to zasługa nawilżania. Nie jest kryjący więc na pewno nie mogę go używać w zimie przy mojej naczynkowej cerze ( a wielka szkoda bo 2 jaśniejsze kolory pewnie byłyby idealne) ale na lato to mój KWC. Pierwszy podkład o którym zapominam że go mam na twarzy bo nawet jak schodzi to nie robi smug ani kolorowych placków.
Bardzo ładne i estetyczne opakowanie z pompką, jedna kropla podkładu wystarcza na całą twarz więc jest też bardzo wydajny.
Używam tego produktu od:miesiąc
Ilość zużytych opakowań:w trakcie