Oriflame Pure Nature, Organic White Tea Extract Moisturising Gel Mask (Nawilżająca maseczka z białą herbatą)

• 27 grudnia 2014 o 21:56
    dobra maseczka, przujemna żelowa konsystencja
    Bardzo przyjemna żelowa konsystencja. Starczyła mi na prawie rok czasu, bardzo wydajna, często mieszałam z nią ekstrakty ze zsk, świetnie się z nią łączyły. Może nie jest to jakieś mega nawilżenie, ale delikatna łagodząca maseczka Dawała sobie radę jak przesadziłam z kosmetykami przeciwtrądzikowymi i moja skóra jest bardzo sucha. Używam tego produktu od: prawie rok Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte
  • 12 maja 2014 o 11:53
    Kiepsko
    Maseczka ma gęstą żelową konsystencję z zatopionymi w żelu małymi czerwonymi drobinkami, choć na całą maseczkę jest ich jednak nie za wiele. Maseczkę po nałożeniu po kilku minutach delikatnie zastyga i daje wrażenie delikatnego naciągnięcia skóry oraz zawarty w niej mentol daje uczucie chłodu na twarzy. Maseczkę należy zmyć z twarzy, co nie sprawia większych problemów. Muszę przyznać, że zapach jest niesamowicie przyjemny - można wyczuć białą herbatę z odrobiną słodyczy oraz mięty. Maseczka ma za zadanie nawilżyć naszą skórę, jednak po kilku jej zastosowaniach nawilżenia skóry niestety nie zauważyłam. Niestety skład maseczki daleko odbiega od naturalnego, a nawet posiada parabeny (!). Jedynym plusem maseczki dla mnie podczas stosowania była ta kilkunastominutowa chwila relaksu z uczuciem chłodu na twarzy i pięknym zapachem, ale głównym zadaniem kosmetyku powinno być działanie kosmetyku na cerę - jak zapewnia producent ma być nawilżanie - a działania żadnego nie ma :( Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 maja 2014 o 15:49
    Nie dla skóry wrażliwej.
    Moja skóra jest sucha i wrażliwa- skłonna do zaczerwień i podrażnień. Maska nawilżająca wydawała się dobrym rozwiązaniem. Ta akurat była w promocji, więc się skusiłam. Plusy to ładny zapach i właściwie tyle. Minusy: W ogóle nie nawilża. Skóra po niej jest podrażniona, swędzi. Zwykły żel, który nie gęstnieje. Wg mnie jest to dobra maska dla skóry tłustej. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 4 kwietnia 2014 o 20:10
    nu nu nu nu!
    Użyłam tej maseczki dwa razy a drugi raz to tylko po to żeby potwierdziło się to co widziałam za pierwszym razem. Odradzam kupowanie tej maseczki o ile tak można ją wgl nazwać. Zwykły dupiaty żel który nawet fajnie nie zastyga żeby go potem zdjąć nawet nie gęstnieje. Ale to co robi z twarzą to porażka -,- wyglądałam po niej okropnie. Wszystkie krosty jeszcze bardziej zaczerwienione, twarz podrażniona i wcale nie nawilżona. Uważajcie bo może zaszkodzić! Używam tego produktu od: 2 razy Ilość zużytych opakowań: nadpoczęte
    nnatkaa
    9 stycznia 2014 o 9:01
    Nigdy więcej
    Skóra po tej maseczce jest podrażniona, zaczerwieniona, okropnie ściąga. Żadnych innych "efektów" nie zauważyłam (chyba na szczęście, bo żadnych plusów nie ma). Wypróbowałam wszystkie 3 maseczki i są okropne. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe