Palette Intensive Color Creme Krem koloryzujący z olejkiem z pomarańczy - Odcienie czerwone i brązowe

• 4 stycznia 2017 o 21:55
    Najgorsza drogeryjna farba
    Na farbowanie Palette porwałam się dwa razy w życiu. Po pierwszej porażce z kolorem "Brąz", (który wyszedł czarny mimo dostosowania się do zaleceń producenta) , sięgnęłam też po jasny brąz (który wyszedł jako ciemny brąz). Często farbuję włosy eksperymentując z różnymi markami. Palette w największym stopniu wpływa na strukturę niszcząc włosy. Owszem kolor jest mocny i intensywny, ale z drugiej strony - nadzwyczajnie ciężko pozbyć się go z włosów kiedy chcemy je potem rozjaśnić. Moim zdaniem w drogeriach dostępne są farby w cenach porównywalnych do pallete jednak nie niszczące włosów w tak dużym stopniu.
  • 25 listopada 2013 o 1:52
    Amoniakowo
    Korzystałam z odcienia : Intensywny ciemny rubin + cena + kolor zgodny z opisem/zdjęciem na opakowaniu - śmierdzi amoniakiem - podrażnia oczy podczas farbowania - niszczy włosy - dobrze, że farbowałam tylko końcówki... - kolor szybko się wypłukuje - włosy wypadają po farbowaniu :( niestety - farba trudna do usunięcia z mebli, kafelków nawet na świeżo - przez przypadek przetarłam się włosami z nałożoną farbą o drzwi i niestety plamy zostały mimo szybkiej akcji ratunkowej :/ - uczula! nie mam skłonności do alergii w przypadku farb do włosów, jednak po tej miałam całe czerwone i lekko spuchnięte uszy :( efekt minął dopiero po umyciu włosów zwykłym szamponem :( Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 listopada 2012 o 16:34
    Najgorsza farba z jaką miałam do czynienia
    Wypróbowałam wiele farb od zwykłych drogeryjnych po profesjonalne i zdecydowanie odradzam używanie tej farby! Przez jakiś czas byłam platynową blondynką. Pewnego dnia coś mnie tknęło i zachciało mi się przycienić włosy tą farbą. Wyszedł brąz dość ciemny. Namiętnie farbowałam tą farbą. Po pewnym czasie przy moich odrostach zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Nie moglam ich wyrównać. Zaczęły rudzieć, farba dobrze nie łapała i z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej. Nie dawałam już rady i poszłam do dobrego salonu fryzjerskiego a tam fryzjerka, która robiła mi koloryzację od razu poznała, że farbuje tą straszną farbą bo ich farba nie chciała chwycić moich włosów i mówiła, że zdarzało się jej już wcześniej spotkać ze skutkami tej farby. Trochę poprawiła tą różnicę pomiędzy odrostem a resztą włosów jednak nadal nie było idealnie. Dopiero się to zmieniło gdy całkowicie zrezygnowałam z tej strasznej farby! I całe szczęście! Odradzam ją znajomym. Jednej z koleżanek gdy zafarbowała na czarno farbą palette włosy zaczęły wypadać garściami(to, iż to była wina tej farby potwierdził dermatolog). Tak więc radzę omijać ją z daleka. Choć moja przygoda z tą farbą skończyla się dobrych kilka lat temu do dziś pamiętam co przez nią przeszłam. \\n \\nplusy: \\n-intensywny kolor i jak na farbę drogeryjną nawet długo się trzyma \\n-cena \\n \\nminusy: \\n-dosłownie wżera się we włos! \\n-jest bardzo silna \\n-śmierdzi \\n-zły skład \\n-niszczy włosy \\n \\n
  • 16 września 2012 o 13:49
    ZGODNOŚĆ KOLORU
    Od farb do włosów oczekuję przede wszystkim zgodności koloru obiecanego oraz tego co po 30 minutach od nałożenia pojawia się na mojej głowie. Ja używam koloru ciemny brąz i średni brąz. Mój naturalny kolor- ciemny blond albo jasny brąz, taki typowy nijaki, bardzo płaski i nienasycony. PLUSY: -kolor- jest idealny- nie ma rudych refleksów, jest głęboki, nasycony, taki jak na pudełku, -kolor jest bardzo naturalny, bez sztucznych refleksów z jakimś granatowym, mahoniowym czy innym refleksem, nikt nigdy nie zwraca uwagi na mój kolor w stylu: "o nowy kolor" co poczytuję jako sukces, poświadczający o naturalności koloru. - kolor jest trwały (zaznaczę że używam wielu masek i odżywek więc to pewnie również ich zasługa), w przypadku fary Syoss było o wiele gorzej, po tygodniu kolor zmieniał barwę i bardzo się wymywał, - włosy po farbowaniu tą farba zawsze lepiej się układają i są bardziej posłuszne, - nie dostrzegam by włosy były jakoś bardziej zniszczone czy coś w tym stylu, może mam po prostu mocne włosy, - włosy są równomiernie zafarbowanie na całej długości, choć to zależy w dużej mierze on naszych umiejętności w nakładaniu farby. MINUSY: - bardzo mocno farbuje skórę wokoło linii włosów, trzeba te ślady zmywać kwasem glikolowym by zeszły, bo mydło czy żel nic nie daje. OGÓŁEM polecam dla szukających naturalności w kolorze! Używam tego produktu od: 5 LAT Ilość zużytych opakowań: WIELE
  • 30 lipca 2012 o 10:07
    STOP !
    Produkt po prostu niszczy włosy.... Ale może zacznę od poztywów: + cena + rzeczywiście radzi sobie z nierównośmiami koloru + kolory wychodzą ładnie a teraz szara, smutna rzeczywistość.... - uczula skórę głowy - krostki + swędzenie gwarantowane - śmierdzi, oj jak śmierdzi... - przez pierwsze 2/3 mycia ma się wrażenie, że włosy są w lepszej kondycji, ale w rzeczywistości psuje włosy, przesusza je, lubią się plątać po myciu - kolor szybko się wypłukuje. NIE, NIE, NIE.... nigdy więcej - chociaż przyznam ze skruszoną miną, że sama używałam jesj kilka razy, bo dobrze pokrywa kolorem :(( Używam tego produktu od: 3 lata Ilość zużytych opakowań: 5 dużych