Gąbki i myjki do ciała

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 9 grudnia 2023 o 13:44
    Bardzo spoko
    Myjka występuje w wielu przepięknych odcieniach. Można ją kupić w każdym Rossmannie za parę groszy. Jest dobrze wykonana, mam ją już trochę czasu a wciąż wygląda jak nowa. Przyczepiony jest do niej porządny sznurek, który trzyma się w miejscu. Myjka bardzo mocno spienia produkty myjące przez co bardzo przyjemnie się jej używa. Nie ma co więcej wymagać, to po prostu bardzo spoko myjka.
    Zalety:
    • mocno spienia kosmetyki
    • porządnie wykonana
    • wygodny sznurek
    • ładne kolory
    • szeroko dostępna
    • tania
  • 5 stycznia 2023 o 17:35
    Jest całkiem w porządku
    Lubie te myjki, długo mi słuzą, dobrze myją, dobrze spieniają żel pod prysznic, mój mąz tez je lubi. Myjka nie drapie i nie podraznia skóry. Kupujemy je od kilku lat i za kazdym razem kupuje sobie inny kolor.
  • 27 października 2022 o 15:04
    Spoko myjka
    Jest to mój ulubiony przyrząd do mycia ciała. Nie bawię się w żadne peelingujące gąbki i inne wynalazki. Jeśli zresztą chcę sobie zrobic peeling ciała to nakładam produkt również na tę myjkę, a potem traktuję nim skórę. Dostępna jest w wielu kolorach, ma niską cenę. Jest dobrze "zbita" w chwili zakupu, co naturalnie zmienia się wraz z upływem czasu. Po około miesiącu/dwóch miesiącach dość znacznie się odkształca i wtedy też zmieniam ją na nową. Bardzo dobrze spienia żele pod prysznic i domywa skórę. Posiada uszko, za które można ją powiesić pod prysznicem i łatwo odsącza się z nadmiaru wody. Jestem bardzo zadowolona i raczej w najbliższym czasie nie będę eksperymentować z niczym nowym :)
    Zalety:
    • dobrze spienia żele pod prysznic (nie trzeba zużywać jego dużej ilości)
    • można nią z powodzeniem zrobić peeling ciała
    • świetnie domywa
    • solidne uszko do powieszenia jej do wyschnięcia
    • łatwo odsącza się nadmiar wody
    • niska cena
    Wady:
    • po około 1/2 miesiącach odkształca się na tyle,że czas pomyśleć o wymianie na świeżą
  • 27 października 2022 o 14:23
    Ok, chociaż szybko się niszczy
    Bardzo lubię używać czegoś do spieniania żelu do kąpieli. Kiedyś używałam gąbek, ale od kilku lat przerzuciłam się na myjki, bo mam wrażenie, że po prostu spieniają żel lepiej a do tego są bardziej szorstkie, a tym samym dają mi dodatkowy peeling skóry (i jakoś mi się lepiej trzyma myjkę właśnie aniżeli gąbkę). Tę kupiłam sobie w dwóch kolorach, nie, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie, bo kolor nie ma nic do działania :) Jeśli chodzi o używanie to jest po prostu jak każda typowa myjka, na minus jest to, że nie ma żadnego ssawkowego zaczepu, więc jak się nie ma haczyków w łazience, to nie ma tego jak powiesić, ja sobie doczepiłam taką ssawkę z mojej poprzedniej myjki i przyczepiam ją do ściany do wyschnięcia, ale jakbym tego nie zrobiła to w sumie nie wiem, jak bym miała ją przechować pomiędzy myciami. Po 2 miesiącach niestety myjka straciła też swój okrągły kształt, na początku była mocno zbita i dość sztywna, teraz niektóre 'firanki' się odkształciły, są dłuższe i wystają poza 'kłąb', na razie jednak nie wystaje to tak mocno, żebym musiała już ją wyrzucić. Jeśli chodzi o mycie to oczywiście ona robi to, co chcę, żeby robiła, czyli spienia żel i daje peeling ciała, szczególnie fajne jest to, kiedy mam to dodatkowe domywanie pod pachami, gdzie używam antyperspirantów w sticku, bo mam wrażenie, że one troche oklejają, więc jak użyję sobie takiej myjki to od razu mam wrażenie czystej skóry w tym obszarze. Generalnie jestem na tak, trwałość nie powala, ale też nie jest to produkt, który ma być super trwały. Poczekam jeszcze miesiąc (czyli 3) i zmienię sobie na tą drugą, którą mam w zapasie.
  • 22 listopada 2021 o 13:29
    Używam od lat
    Zanim przystąpiłam do recenzowania tej myjki poczytałam opinie innych wizażanek. Dużo z nich uważa, że to zupełnie nieekologiczne, bo generuje plastikowe odpady. Uważam, że mają i nie mają rację. Zaopatrzyłam się w taką myjkę kilka lat temu. Nanosząc żel dłonią bezpośrednio na skórę, bardzo szybko zużywałam go. Mając taką myjkę widzę, że jeden żel pod prysznic starcza mi zdecydowanie na dłużej ! Wystarczy odrobinka żelu , spienić i możemy się myć . Uważam, że bez myjki generowałabym dużo więcej plastiku w postaci plastikowych butelek po żelach pod prysznic. Dodatkową zaletą jest to, że przy myciu peelingujemy i masujemy swoje ciało. Poprawiamy ukrwienie i ujędrniamy skórę. Ze względów higienicznych taką myjkę trzeba powinno wymieniać się co trzy miesiące, robię to trochę rzadziej, ale dezynfekuję ją za pomocą specjalnych środków. Jest to produkt tani, dobry, dostępny. Można poszaleć kolorami! Używam ich już kilka lat i na pewno będę używać dalej.
    Zalety:
    • pięknie spienia
    • peelinguje
    • ładne kolorki
    • dostępna w każdym rossmanie