Ziaja Sopot Sun, Emulsja do opalania wodoodporna (SPF 6, 10)

bybz
    28 maja 2013 o 18:35
    bardzo dobre
    Od lat kupuje tylko Ziaję-w zależności od potrzeb różne faktory-często też w wersji dla dzieci-wtedy mam jeden krem do twarzy i ciała. Bardzo dobrze chronią, są wydajne, nie podrażniają i nie pachna zbyt chemicznie. Cena też jest dobra, a opakowanie poręczne. Polecam w 100% Używam tego produktu od: wielu lat Ilość zużytych opakowań: co najmniej kilkanaście
  • 23 lutego 2013 o 19:09
    Dobry krem.
    SPF 10. + tani + dobrze się wchłania + ma niedrażniący zapach + nie uczula + daje podstawową ochronę przed słońcem + sprawdza się podczas chodzenia po mieście w bardzo upalne dni - pod wpływem działania wody raczej nic z niego nie zostanie - w przypadku długiego przebywania na słońcu nawet częste stosowanie niewiele da (powyższe wady są normalne dla kremu o tak niskim filtrze ochronnym, więc nie ma się czego czepiać) Generalnie polecam. Używam tego produktu od: używałam przez 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno i trochę
  • 8 lipca 2012 o 19:24
    Nie takie straszne...
    Oceniam SPF 10. Fajnie chroni opaloną skórę. Na pierwszą ekspozycje na pewno się nie nadaje, bo dzięki niemu będziemy mieli w 100% zagwarantowanego raczka i to już po niecałej godzinie na słonku. Ładnie się wchłania, ma przyjemny zapach. Wodoodporności nie miałam okazji sprawdzać :brzydal: Poręczne opakowanie, wygodnie leżące w dłoni. Nie wiem czemu, ale podczas stosowania tego kosmetyku i wyjsciu na słońce moja skóra bardzo się pociła i wyglądała jakbym była posmarowana nie emulsją a jakimś olejkiem. Szału dla mnie nie zrobił, nie kupię ponownie. Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 19 czerwca 2012 o 14:14
    jest OK
    + nie takie złe nawilżanie + zapach nie jest duszący ani mdły, na plażę w sam raz + chroni przed poparzeniami (jednak w bardziej ekstremalnych warunkach poleciłabym coś mocniejszego, w koncu to jest kosmetyk z niskim filtrem. nad morzem w godzinach szczytu się nie sprawdza) +cena +/- wodoodpornosc +/- opakowanie Nie daje 5 gwiazdek, bo właściwie nie mam wielkiego doświadczenia w tej dziedzinie kosmetyków itp :P To jest dopiero moja druga. Sądze, a raczej jestem pewna, że są lepsze.
  • 1 maja 2012 o 18:10
    Mam 15tkę - słabo chroni ;/
    Szkoda kasy na ten produkt. Ale od początku. Szukałam osławionej wodoodpornej Evy Syn, niestety nie znalazłam. Kupiłam zatem Ziaję, bo bardzo lubię produkty tej firmy, zazwyczaj są wysokiej jakości, za niską cenę. Niestety, te filtry nic nie chronią. Mimo iż 1)mam dość ciemną karnację 2) byłam już trochę opalona tego lata 3) posmarowałam się jakieś 20 minut przed wyjściem na słońce a podczas opalania kilkukrotnie ponawiałam aplikację i tak opaliłam się na brązowo-czerwono. :( Skóra miejscami mnie troszkę piekła i bardzo zaczerwieniony dekolt. Czyli produkt nie zadziałał jak powinien. Jedynym usprawiedliwieniem jest to, ze na to używałam przyśpieszaczy opalania, jednak nie zmienia to faktu, że wcześniej lepiej sprawdziła się w takiej samej sytuacji filtr 10tka z Lirene ;/ I to nie byłam opalona wtedy nawet ;/ Ja już do tego kosmetyku nie wrócę, następnym razem wybiorę coś z Daxa albo Evy Sun, o ile znajdę :) Na tę Ziaję niestety szkoda pieniędzy.