NaturVital Hair Loss Shampoo for Normal Hair Szampon do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania

• 1 maja 2014 o 17:57
    Chyba jednak nie
    Mam bardzo mieszane uczucia do tego szamponu. Jak ktoś poniżej wspomniał, kiedy seria NaturVital pojawiła się w Naturach, ich produkty miały na Wizażu bardzo dobre recenzje, że "takie naturalne", "o dobrych składach", itd. Prawda jest taka, że nie mają aż tak rewelacyjnych składów, a działanie również nie wywołuje zachwytu. \\n \\nNie, ten szampon Wam nie zaszkodzi, ale pytanie brzmi, czy warto na niego tracić czas. Trochę hamuje wypadanie, ale nie bardzo. Wzrostu baby hair raczej nie generuje. Jeśli posiadacie włosy rozjaśniane, to detergenty w składzie będą je przesuszać, więc trzeba zainwestować w dobrą odżywkę. Pomimo to, jest to najlepszy szampon przeciw wypadaniu, jaki na razie używałam. Cena dość wysoka.
  • 2 lutego 2014 o 0:57
    Bardzo dobry
    Kupiłam ten szampon, kiedy miałam dosyć wszystkich tych upiększających, i regenerujących szamponów, które mi w zasadzie bardziej zaszkodziły niż pomogły. Zrezygnowana, z włosami w coraz gorszej kondycji zdecydowałam się na zakup czegoś naturalnego, z witaminami, co wzmocniłoby włosy, odświeżało je i po prostu myło. Będąc w Naturi zaryzykowałam i zakupiłam ten szampon. OPAKOWANIE: Bardzo ładne i poręczne, nie wyślizguje się z rąk, łatwo je otworzyć, mamy dozownik, dzięki czemu produktu wyciskamy tyle ile chcemy. Tłumaczenie polskie znajduje się z tyłu butelki. Informacje są treściwe i wystarczające, a zarazem zachęcające. ZAPACH: Nie pachnie on kwiatami, owocami, słodyczami itp. Jest to dość tak mniej rzucający się w oczy, ale nie przeszkadza i nie mam go dość pod koniec butelki. KONSYSTENCJA: Produkt jest gęsty i bardziej żelowy o perłowym kolorze. Jest bardzo wydajny, gdyż na długie włosy i przy myciu co 2-3 dni starczył mi na 2 miesiące, więc cena w stosunku do pojemności jest adekwatna, a jeśli dodamy do tego jakość, to zdecydowanie się opłaca. JAKOŚĆ/DZIAŁANIE : Najważniejszy aspekt. Przede wszystkim produkt działa! Włosy po kilku tygodniach się wzmacniają,przestają wypadać, są w lepszej kondycji, gładsze, bardziej miękkie i lśniące. Nie jest to jakieś spektakularne wrażenie,ale różnicę widać i czuć. Jeśli ktoś ma zniszczone włosy, a liczy na cuda, to musze okrutnie rozwiać wszelką nadzieję. Włosom doszczętnie czy bardzo zniszczonym nie pomoże nic,tylko zdecydowane i radykalne cięcie. W tym szamponie przede wszystkim widać jakość. Skóra głosy pozytywnie na niego reagowała, włosy się nie przetłuszczały i bez problemu rozczesywałam włosy. Łupieżu nie spowodował, a nawet go zwalczył u mojego męża. CENA: Szampon kosztuje 17 zł, czasami mniej, jeśli jest promocja. Uważam, że cena jest adekwatna do jakości, a przede wszystkim do wydajności, gdyż szampon spokojnie wystarcza na dwa miesiące na długie włosy do zapięcia biustonosza i gęste, przy myciu co 2-3 dni. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 29 kwietnia 2013 o 20:10
    Bardzo średni
    Kiedy produkty z tej serii pojawiły się na sklepowych półkach, krążyły o nich bardzo pozytywne opinie, które zachęciły mnie do zakupu szamponu, odżywki oraz toniku. Niestety po kilku miesiącach stosowania całego zestawu nie pojawiły się żadne pozytywne skutki. Szampon znajduje się w dużej, niebieskiej butli o pojemności 300ml. Wygodnie się go dozuje, nie wylewa się za dużo. Konsystencja jest średnio gęsta, o perłowym kolorze. Nie ma problemu z rozprowadzeniem go na włosach, dobrze się pieni oraz łatwo spłukuje. Zapach jest dość specyficzny, charakterystyczny dla całej serii, mnie się nawet podoba, ale ciężko go opisać, ja wyczuwam w nim coś z orzecha. Jest dość intensywny i przez jakiś czas utrzymuje się na włosach. Skład jest bardzo ciekawy, zawiera dużo ekstraktów oraz witamin, ale niestety nie wpływa to jakoś znacząco na działanie. Napewno nie hamuje wypadania włosów ani nie ogranicza go nawet w najmniejszym stopniu. Kondycja włosów także się nie poprawiła, szampon ich nie wysusza, ale i nie odżywia. Nie ma się co spodziewać wysypu Baby Hair, ani chociaż przyspieszenia porostu. Nie ogranicza również przetłuszczania, ale przynajmniej go nie wzmaga, choć ja nie mam z tym jakiegoś szczególnego problemu. Poza jako takim myciem nie ma żadnego wpływu na włosy, ani pozytywnego, ani na szczęście negatywnego. Jest wydajny, mnie jedna butelka wystarczyła na ok 3 miesiące codziennego używania. Cena nie zachęca do zakupu, jak na szampon drogeryjny jest zdecydowanie za wysoka ok. 20zł. Dostępny tylko w Naturze. Plusy: - dość dobrze myje - nie przetłuszcza włosów - nie wysusza - skład - zapach - wydajność Minusy: - nie ogranicza wypadania włosów - nie poprawia kondycji włosów - cena - dostępność Nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Używam tego produktu od: przez ok 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2.
    natuss
    17 listopada 2012 o 22:49
    Od czasu do czasu super kuracja
    Szampon ten uratował moje włosy, zanim stałam się włosomaniaczką. Doskonale poradził sobie z wypadaniem - nie tylko u mnie, ale i u taty. Lekko męskawy zapach mi nie przeszkadza, muszę nwet przyznać, że od razu go polubiłam. Szammpon zazwyczaj rozcieńczałam, nie było więc problemów z pienieniem się, mycie 2x starczało by zmyć naftę, z którą w moim przypadku nic sobie wtedy nie radziło. Skład - tylu witamin dawno nie widziałam :3 Włosy myję co 2-3 dni, w okresie gdy go używałam, było to zawsze mycie NV z pianą zostawioną na 2 minuty - rzeczywiście końcówki były wysuszone mimo nakładania odżywki. Teraz, gdy moje włosy są już w dobrym stanie, na powne upoluję go w promocji, by mieć coś na cotygodniowe mycie czymś silniejszym :)
    aanneke
    6 listopada 2012 o 0:30
    dobry
    Plusy: - jest bardzo wydajny - ładnie się pieni i dobrze rozprowadza - świetnie oczyszcza skórę głowy - zauważyłam nieznaczne zmniejszenie wypadania włosów w trakcie jego stosowania Minusy: - dosyć drogi, choć w stosunku do jego wydajności cena jest w porządku - po dłuższym stosowaniu moje włosy stają się lekko przesuszone (szczególnie końcówki) - brak efektu zmniejszenia przetłuszczania włosów Generalnie - na razie najlepszy z kategorii szamponów ograniczających wypadanie włosów, ale nie idealny. Używam tego produktu od: rok (z przerwami) Ilość zużytych opakowań: 2 butelki (300 ml)