Lilliputz Shampoo für Prinzessinnen Szampon dla księżniczek

• 8 grudnia 2016 o 19:08
    Księżniczka zaklęta w żabę.
    Mąż mówi o mnie Żaba, ale pomimo wszystko zaryzykowałam i zdecydowałam się na zakup szamponu dedykowanego Księżniczkom. No cóż, a może jestem księżniczką zaklętą w żabę? + słitaśna buteleczka z różowym, skrzącym się płynem + przyjemny, księżniczkowy zapach, słodki, różowiutki + szampon delikatnie myje + nie podrażnia skóry głowy + dobry celem codziennej pielęgnacji + łagodzi + nadaje włosom miękkość i blask + przyjazny skład + dobrze zmywa oleje - trochę plącze włosy - mało wydajny. Obawiałam się, że szampon będzie zbyt inwazyjny i chemiczny, tymczasem okazał się łagodny i znacznie lepszy niż jego siostrzana wersja Babydream.
  • 21 marca 2016 o 23:01
    Średniak
    Szampon ma dużo plusów: świetnie się pieni, zapach zupełnie przyzwoity, cena mała, no i super drobinki. Niestety ma także minusy : słaba wydajność, szczypie w oczy i lekko podrażniał skórę głowy. Koniec końców zupełny średniak jakich wiele w sklepach.
  • 24 listopada 2014 o 18:41
    średniak
    Od ok. roku moim szamponem jest płyn Facelle, ale jak większość kobiet potrzebowałam odmiany. Od "codziennego" szamponu oczekuję żeby nie zawierał siarczanu sodu (czyli SLS, SLES, ALS, Sodium coco-sulfate, itp.), nie kosztował zbyt wiele, dobrze mył włosy i ich nie plątał. Nie zależy mi natomiast na masie ekstraktów, cudotwórczych składnikach i Bóg wie czym jeszcze. Wybrałam ten szampon ponieważ urzekł mnie zapach i różo-brokatowa zawartość opakowania (ach, to moje bachorkowo-księżniczkowe alter ego :D ). Skład też jest w porządku, a cena przystępna- 5 zł w promocji. Konsystencja tego szamponu jest dość wodnista, niestety odbija się to na wydajności. Starczył mi na 2 miesiące, a zaznaczę, że nie mam długich włosów (są do ramion), przypuszczam, że posiadaczkom długiej, gęstej czupryny skończyłby się już po miesiącu. Szampon pieni się całkiem dobrze (nie wpływa to na właściwości myjące, ale jeśli ktoś lubi pianę to powinien być usatysfakcjonowany). Bardzo dobrze zmywa oleje i brud z włosów oraz skalpu. Obyło się też bez podrażnień. Niestety plącze włosy. Może nie robi jakiś strasznych kołtunów, ale jednak. Trochę szkoda, że po cudownym zapachu nie zostaje nawet ślad kiedy nasze włosy stają się suche, po brokacie z reszta też (chociaż on już znika podczas płukania włosów). Skład: Aqua- woda Sodium Cocoamphoacetate – łagodna substancja myjąca, otrzymywany z kokosa, powoduje łagodzenie ewentualnego działania drażniącego wywołanego przez anionowe substancje powierzchniowo czynne jak np. sodium laureth sulfate Cocamidopropyl Betaine – substancja myjąca, otrzymywana z kokosa, aprobowana przez ECOCERT do stosowania w kosmetykach naturalnych Xanthan Gum- stabilizuje emulsje, posiada właściwości żelujące, jest dobrze tolerowana przez skórę Cocamidopropyl Hydroxysultaine – substancja antystatyczna, zapobiega elektryzowaniu się włosów Sodium Coco-Glucoside Tartrate - emulgator Panthenol - prowitamina B5 Hydrolyzed Silk – jedwab, substancja nawilżająca Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride- substancja antystatyczna, zapobiega elektryzowaniu się włosów Polyquaternium-7 – substancja antystatyczna, zapobiega elektryzowaniu się włosów Hydroxypropyltrimonium Honey - substancja antystatyczna, zapobiega elektryzowaniu się włosów Sodium Chloride - regulator lepkości Calcium Aluminum Borosilicate - wypełniacz Mica – pigment mineralny, nadaje perłowy wygląd Silica – stabilizator, zapobiega rozwarstwianiu się Tin Oxide - nadaje połysku, odbija światło Sodium Polynaphthalenesulfonate – substancja zmniejszająca napięcie powierzchniowe Denatonium Benzoate- organiczny związek chemiczny; nadaje ten okropny gorzki smak szamponom i płynom do kąpieli Citric Acid – regulator pH Phenoxyethanol - konserwant Sodium Benzoate -konserwant Parfum – kompozycja zapachowa CI 77891(dwutlenek tytanu) - mineralny filtr UV, biały barwnik CI12490 – czerwony barwnik Używam tego produktu od: niecałe 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    mysia m
    9 lutego 2012 o 15:33
    Mój lider
    Przez ostatnie miesiące borykałam sie z kłopotami dotyczącymi skóry głowy. Musiałam wyrzucic wszytskie do tej pory stosowane szampony i część odzywek. Po każdym myciu, drapałam się jak zapchlony kundel, albo już w 2 godizny po myciu. Ten szampon kupiłam, bo nie było Hippa. Zniesmaczona patrzyłam na cukierkowe opakowanie, z przerazeniem na pływające w środku granulki brokatu, ale z nadzieją na skład bez SLESu czy SLS, za to z proteinami jedwabiu i podobno miodem. Juz po pierwszym myciu odczulam ogromną ulge. Olbrzymią gigantyczna ulę. Zrozumieją to tylko te dziewczyny, które cierpia na uczulenia i świąd. Włosy były puszyste, gładkie, dobrze poddawały sie stylizacji, skręcały w fale bez namawiania. kazde nastepne mycie potwierdzało, ze ten szampon to strzał w 10. Bardzo dobrze zmywa oleje, nawet silikony. Pieni sie calkiem mocno, powiedziałabym ze wystarczająco przy jednokrotnym uzyciu. Zdarzyło mi sie myc nim 2 rayz pod rzad, to drugie nałozenie obfituje w pianę. Dodam, ze przeciez piana nie świadcyz o wąłsciwosciahc myjacych produktu, tylko efekt -po. Nie przyspiesza przetluszczenia, wręcz mam wrazenie, że włosy dłuzej są świeze. Mam włosy bardziej miekkie, nawilżone, choc wiemy, ze szampon nie nawilza, jednak ten szampon w zestawie z tresciwymi odzywkami, sprawia, ze włosy są jeszcze ładniejsze niz po SLES-ach. Konsystencja wodnista, ale ja go jeszcze rozcieńczam z obawy przed uwrazliwieniem się na ten produkt. Swietliste drobinki to tylko gadżet, nie zostają na włosach- cale szczescie! Szampon ma wspaniały orzeźwiający zapach grepfruta. Jest wydajny. Stosuje go jakis miesiac i zuzyłam zaledwie poł butelki. Myje włosy co 2gi-3ci dzien. Tani i dostepny w kazdym rossmanie. Myję nim ciałko i włoski 3letniego synka. Po nim chłopczyk nie ma wysypki czy podraznionej skóry, co zdarzało sie przy innych \'żelach dla dzieci". Póki co, to mój ideał. Używam tego produktu od: jakoś od miesiąca Ilość zużytych opakowań: pół pierwszego
    lea88
    28 grudnia 2011 o 20:57
    średniak
    Niestety zawiodłam się na nim bardzo. Liczyłam na to, że podobnie jak pozostałe szampony z Rossmanna będzie fajny, szczególnie, że opakowanie miał cukierkowe i jeszcze te drobinki brokatu, dodatek jedwabiu. Plusy: -tani -fajne cukierkowe opakowanie -nie wyszusza Minusy: -nie myje dokładnie, -włosy szybko się po nim przetłuszczają -niewydajny. Niestety nie kupię go więcej, wolę wersję dla chłopców lub zwykły Babydream. Używam tego produktu od: rok temu Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie