La Roche-Posay Vernis Cristal

• 20 kwietnia 2008 o 22:05
    tylko 1 warstwa wystarczy!
    Uwielbiam zmieniac kolory lakieru na paznokciach co kilka dni ale zawsze oscyluje wsrod palety ciemniejszych lub jasniejszych czerwieni lub lagodnych bezy. Akurat LRP zapewnia swietny wybor ciekawych, bezdrobinkowych odcieni, w tym tzw. strazacka czerwien nr 34. Lakier ma gietki, poreczny pedzelek, ktory rozprowadza lakier piekna, jednolita i to juz przy JENDEJ warstwie tafla koloru. Nie zostawia zadnych smug. Fakt, jak wspomniala poprzednia recenzentka, lakier sam w sobie nie zapewnia wystarczajacego polysku - i tu gwiazdka w dol - ale potraktowany Insta-Dry SH nie dosc, ze takiego szklistego polysku nabiera, to jeszcze trwa niewzruszony na moich paznokciach ponad 4 dni. Warto go nabyc nie tylko ze wzgledu na ladne kolory, bo moim zdaniem nie ustepuje niewygodnym w uzytkowaniu (ale za to trwalym) lakierom LOreal czy nawet YSL. Używam tego produktu od:kilka tygodni Ilość zużytych opakowań:na zmiane buteleczki z czerwienia + bezdrobinkowy cielisty bez nr 41
  • 1 stycznia 2006 o 18:29
    Zdecydowanie wart ceny
    Bardzo ładne kolory, cieszące oko i świetnie wyglądające na paznokciu. Mała buteleczka zawiera odpowienią ilość lakieru, by się nim nie znudzić. Łatwo się nakłada i znosi wszelkie domowe prace. Nie daje 5 gwiazdek, bo brakuje mi większego połysku. Iość zużytych opakowań: 2 buteleczki
  • 18 sierpnia 2005 o 10:09
    porządny
    Lakier bardzo dobrze rozprowadza sę na paznokciach,ma długi pędzelek,który dokładnie pokrywa płytkę,Mam kolor nr.15 czyli ciemny brąz wpadający w bordo, w zasadzie na moich paznokciach ciemne kolory trzymaja się ok.2 dni,a ten spokojnie przeżył na nich 5 dni (o ile używamy do prac domowych rękawiczek) i dopiero ostatniego zaczął ścierać się na końcach.Można go łatwo usunąć zmywaczem.Polecam.
    maja55
    4 lipca 2005 o 23:10
    Perfect!
    Naprawdę doskonały lakier! Zadziwiające jest to, że w ogóle nie gęstnieje, nie zmienia koloru w buteleczce. Mam 2 odcienie- ciemną czerwień(używam jej baaardzo rzadko i leży w lodówce już chyba drugi rok i nadal jest jak zaraz po zakupie!!!) oraz beżowo -różowy(ten już jest na wykończeniu:(). Lakier jest naprawdę fantastyczny jakościowo - nie odpryskuje, nie ściera się, nie blaknie, nie niszczy płytki paznokciowej. Długi pędzelek ułatwia malowanie.
    lumiaa
    24 czerwca 2005 o 13:38
    jasna tak ciemne nie
    Zastanawiające jest dla mnie to że często zupełnie inaczej zachowują się lakiery tej samej firmy w kolorach ciemnych a innaczej te jasne...ja gustuję w jednych i w drugich i ciemne niestety rzadko kiedy spełniają moje oczekiwania, Niestety LRP równiez potwierdza tą prawidłowość- lakiery jasne sa ok, ale ceglasta czerwień nie chciała wyschnąć nawet po pół godzinie a potem a początkowy połysk zszedł po pierwszym zmywaniu naczyń.