Zamowilam na ebayu po tym jak na mojej twarzy zaczely dziac sie dziwne rzeczy ,czyli zapachne pory,zaskorniki i bolace krosty na policzkach.Pewnie to efekt uzywania ciezkich podkladow ;( mialam ochote na cos lekkiego,cos co nie zmasakryje mojej twarzy do konca ;)
Zamowilam odcien 467 sand beige(brzoskwiniowy bez ,z zoltymi tonami,raczej do srednio olowkowej karnacji),po otrzymaniu przesylki ,troche sie przestraszylam koloru,w opakowaniu wydawal sie dosc ciemny ,ale mylilam sie.Puder jest na tyle \'inteligentny\' ze super wtapia sie w skore,wyrownujac koloryt i dajac bardzo natruralny efekt.Przynajmnie skora pod nim oddycha.Bardzo ladnie wyglada nalozony na \'gola\'twarz,daje naturalny efekt ,bez maski ,zakrywajac co nieco,nakladajac kolejne warstwy,niestety nie uzyskamy wielkiego krycia,a jedynie ujednolicenie ,zakrycie czerwonych miejsc,przebarwien.
Swietnie sie rozprowadza nie robiac smug,ja nakladam go flat topem Hakuro H50s,swietnie wspolgra z tym pedzlem,nakladam okrezynymi ruchami i calosc wyglada naprawde estetycznie i naturalnie.Czasmi do poprawki uzywazm zalaczonego pedzla,ktory swoja droga nie drapie,ale jest dosc miekki i przyjemny.
Puder nie matuje cery,nadaje jej lekko ,zdrowy glow,ale po ok 4 h niestety potrzebne jest przypudrowanie,bo strategiczne miejsca zaczynaja sie swiecic i wyglada to troche nie fajnie.jesli chodzi o trwalosc to spokojnie przetrwa ok 6 h ,pozniej zauwazylam ze znika z okolic ust ,brody .
Wazna rzecza jest to ze ,jako produkt sypki,w zetknieciu ze skora robi sie na niej \'tak jakby kremowy\' ,twarz jest delikatna i miekka w dotyku,nie podkresla suchych skorek,nie wchodzi w pory,nie zapacha.Nie wiem jak ten puder ma sie do prawdzwych mineralow,ale uwazam ze jest dobry i warto go wyprobowac.Przede wszstkim wyglada naturalnie,zakrywajac co nie co,nie sciaga skory i nie czuc go . Mysle ze jeszcze kupie ;)
Opakowanie,szalu nie ma ,ale najgorsze nie jest .
Aha dodac musze ze swojego czasu uzywalam true Match Minerals na polski rynek,a bylo to mniej wiecej 3 lata temu,mialam zle dobrany kolor,ale krycie bylo troche lepsze,tyle ze o ile pamietam tamten ciemnial i kolory wpadaly w roz :(
Używam tego produktu od: 0d ponad 3 tyg
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1