Vichy LiftActiv Pro (Krem przeciwzmarszczkowy i ujędrniający pod oczy)

• 4 lipca 2013 o 20:05
    Sama nie wiem...
    Kupiłam krem w celu profilaktycznym aby ochronić skórę wokół oczu przed powstaniem pierwszych poważnych zmarszczek. Mimiczne oczywiście są, nie za duże i nie zawsze widoczne, ale są. Kupując akurat ten krem kierowałam się rankingiem KWC. Kupiłam go na Allegro za około 75 zł, trochę drogo jak na krem, ale to inwestycja w przyszłość. Krem stosowałam codziennie na wieczór. Jestem zadowolona ogólnie z tego kremu choć teraz z perspektywy czasu uważam, że przepłaciłam ponieważ krem z Rival de Loop jest równie dobry. Krem ładnie nawilża i wygładza skórę wokół oczu. Nie podrażnia jej, nie szkodzi jej. Skóra wokół moich oczu wygląda dobrze, zmarszczki nawet mimiczne są teraz prawie nie widoczne. Usłyszałam jednak od koleżanki kosmetyczki, że w kremach Vichy jest jakiś składnik, który działa w ten sposób, że chwilowo i natychmiastowo wypycha zmarszczki.... Krem ok, ale za drogi. Spektakularnego efektu nie zauważyłam, ale znów nie miałam aż tak poważnych zmarszczek Nie wiem czy warto próbować Używam tego produktu od: ponad 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 2 września 2012 o 22:32
    Szału nie ma.
    Kolejny raz wpada mi w ręce kosmetyk Vichy i kolejny raz marka mnie nie zachwyca. Do rzeczy: testowałam próbkę kremu (3ml) dołączoną do sporych zakupów aptecznych, którą wylizałam do cna;). Konsystencja/ zapach: Tutaj prawie na plus, bo zapach przyjemny, miły kolor i lekka konsystencja, ale niestety dość tępy w rozsmarowaniu. Nawilżenie mocno średnie. Jak na krem, który dedykowany jest tej grupie odbiorców, coś jest nie tak. Tutaj po raz kolejny nasuwa mi się, że kosmetyki Vichy powinny zmienić obietnice na opakowaniu, wtedy byłyby naprawdę niezłe w swojej klasie - moim zdaniem jest to lekki, uniwersalny, sprawdzający się na co dzień (rewelacyjny pod makijaż!), szybko wchłaniający się krem, który przy długoterminowym stosowaniu opóźniałby tworzenie się zmarszczek wokół oczu. Co do tego -100% prawdy. Jako krem uniwersalny (czyt. również do cery suchej) i liftingujący (cera dojrzała) jest po prostu odrobinę za słaby (potrafiłam odczuć suchość pod oczami). Cienie pod oczami mają się dobrze i nigdzie się nie ruszyły. Chętnie bym do niego wróciła, gdyby był tańszy. Niestety, cena zwala z nóg jak za kosmetyk, któremu jakością dorównuje Ziaja. Wydajność nawet nawet, mam wrażenie, że lepsza niż w przypadku innych kremów pod oczy. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 3ml
  • 4 grudnia 2010 o 15:28
    sprawdź sama
    Ogólnie nie używam jeszcze kremów przeciwzmarszczkowych ponieważ nie czas na to w moim wieku, ale zaniepokojona zmęczonymi, czasem oklapniętymi powiekami ;), postanowiłam wypróbować ten kremik. :) LiftActiv Pro używam dość sporadycznie, (żeby nie uzależniać zbytnio skóry od tego preparatu, a jedynie pielęgnować przesuszoną, zmęczoną skórkę), delikatnie nakładam minimalną ilość na powieki, okolice kącików oczu oraz łuku brwiowego (2-4razy w tygodniu).Stan odżywienia moich powiek jest zadowalajacy, napięcie skóry też jakby wzrosło. + hipoalergiczny, więc w sam raz dla osób takich jak ja;) - noszących soczewki kontaktowe:). +konsystencja kremu dość gęsta, ale nie za tłusta, nie obciąża skóry, dobrze sie wchłania, wydajny kremik. - minusem może być cena oraz fakt, że nie nawilża zbyt dobrze. (w końcu jest to krem ochronny). Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: kilka mililitrów:) 6-8.
    Betee
    2 kwietnia 2010 o 11:55
    Odżywczy, gęsty, świetny
    Używam tego kremu od paru lat i uważam go za bardzo dobry kosmetyk. * krem na gęstą ścisłą konsystencję, co świetnie odżywia moje zmarszczki pod oczami i nawilża cienką skórę * stosuję go zwykle tylko w te miejsca gdzie się pojawiły zmarszczki, tj. kurze łapki pod zewnętrznymi kącikami oczy * jest zdecydowanie najlepszy z kremów Vichy i LRP przeciwzmarszczkowych pod oczy, noi tych polskich typu AA też * krem jest gęstszy niż CxP, Retinol HA czy Activ C, stąd dużo bardziej efektywny * mimo długotrwałego stosowania nie zauważyłam żadnego rozprostowania linii pod oczami, ani też szczególnie rozjaśnienia cieni, które mam w normie * bardzo wydajny, wystarczy kropla aby rozsmarować Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 2-3
  • 18 września 2009 o 9:50
    bdb ale...!!
    Dostałam 3 tubki tego kremu po 3ml każda. Używałam je przez ponad 3 tygodnie. I muszę przyznać, że krem jest naprawdę bardzo dobry jeśli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe. Jak nie najlepszy jaki do tej pory używałam. Mimo dość młodego wieku mam liczne zmarszczki mimiczne, w które wchodziło mnóstwo korektorów, co wyglądało paskudnie!! Teraz widzę bardzo wyraźne spłycenie zmarszczek. Konsystencja dość gęsta, ścisła, dobrze się wklepuje pod oczy i szybko wchłania. Niemal natychmiastowe uczucie napięcia skóry pod oczami. Napisane jest, że można stosować także na powieki. Ja popróbowałam parę razy i podziękowałam. I tu jest duży minus tego kremu - powoduje bardzo dużą wrażliwość oczu po nałożeniu kremu na powieki. Nie tylko na światło, ale także oczy łzawią i odczuwa się wyraźny dyskomfort. Jeśli chodzi o cienie, to trudno jest mi cokolwiek powiedzieć, bo z moimi radzi sobie tylko roll on Garnier i żaden inny kosmetyk pod oczy poza nim, nie zrobił z tym nic. Ja raczej nie kupię ponownie mimo świetnego działania przeciwzmarszczkowego, ponieważ i tak mam suchość oka i światłowstręt, a ten krem niestety jeszcze to potęguje. Generalnie bardzo polecam, ale radzę najpierw poprosić o próbki w aptece i sprawdzić jak oko reaguje. Używam tego produktu od:ponad 3 tygodni Ilość zużytych opakowań:3 tubki po 3ml każda