Yves Rocher Pinceau Kabuki [Kabuki Brush] Pędzel kabuki

Anq91
    19 lipca 2013 o 12:50
    Awaryjna Szczota
    Kupiłam go w chwili rozpaczy, gdy zostawiłam swoją kosmetyczkę 100km od domu na pięć dni. Miałam przy sobie tylko próbki podkładu i różu AM, i tusz do rzęs które znalazłam w szufladzie. Był jedynym pędzlem dostępnym w galerii Bonarka w rozsądnej cenie i (jak mi się wcześniej wydawało) dobrej jakości. Zapłaciłam za niego 35zł. Czyli 10zł mniej niż kosztował mnie mój ulubiony zestaw 7 pędzli z Sunshade Minerals, a i tak się do nich nie umywa. Owszem, dobrze nakłada podkład, nie widać, że w ogóle mam coś na twarzy, ale to raczej cecha podkładu, niż samego pędzla, który jest szorstki, drapiący. Po 4 dniach i jednym myciu sporo kozich [sic!] włosów wypadło, sporo się połamało, a cały pędzel był rozbuchany i rozcapierzony. Dodatkowo farbuje podczas mycia delikatnym płynem. Mam również wrażenie, że zbiera cały kurz ze swojego otoczenia. Aktualnie wróciłam do używania mojego zestawu pędzli, jednak temu co jakiś czas daję szansę się wykazać. Nie ma tragedii. Nie mniej jednak, jeżeli tylko nie mam ropnych wykwitów to sprawdza się dobrze, więc umieściłam go w stworzonej na sytuacje awaryjne kosmetyczce, którą zawsze już będę mieć w plecaku, żeby już nigdy nie musieć biegać po galerii i szukać pędzli. Na trójkę zasługuje.
  • 1 kwietnia 2013 o 12:34
    Szczota
    Nie ma ani jednej rzeczy, którą mogłabym pochwalić w tym pędzlu. Gdybym wczesniej zajrzała do recenzji na pewno bym go nie kupiła. Używanie go to męczarnia, drapie buzię niemiłosiernie. Nierównomiernie rozprowadza produkty, włosie rozłazi się na boki. Mam wrażenie, że cały kurz z pokoju ląduje właśnie na nim, ale to akurat po części moja wina, bo powinnam trzymać go w szufladzie. Bardzo żałuję wydanych pieniędzy, te 35 zł mogłam wydać na ukochane Hakuro albo Ecotools. Naprawdę nie polecam! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 lutego 2012 o 2:11
    Straszny
    Na codzień używam pędzli TBS, a ten dostałam w gratisie do pudru i oniemiałam! Jest sztywny, tępy, nieprzyjemny w dotyku, okropny! Przynajmniej w porównaniu z jego BodyShopowym odpowiednikiem.. Używam tego produktu od: ok. 2010 chyba Ilość zużytych opakowań: 1 pędzel
  • 24 października 2011 o 19:39
    nie polecam chyba ze ponizej 20zl
    wlosie nie jest sztywne ale mimo to nieprzyjmnie naklada nim sie puder jest z nim niekompatybilny , dodatkowo zupelnie sie nie nabiera rownomiernie ma jakby zlezale wlosie o wyjatkowo slabej jakosci wloknach , cena za wysoka ,moge dac 2* chyba tylko za gestosc wlosia i cene promocyjna Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jeden
  • 24 października 2011 o 19:19
    przyjemny
    bardzo przyjemny pędzel ;) nie wiem dlaczego u częsci z Was jest szorstki? mój jest przemilutki :D mieciutki i w ogolee super! idealnie sie rozprowadza zdecydowanie na tak :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 pedzel ;)