SVR Lysalpha, Matifiante Creme Krem matujący

• 17 maja 2015 o 12:25
    Słabiutki, już po nałożeniu skóra się lekko świeci
    Znalazłam już swój krem matujący, jednakże chciałam wypróbować coś innego. Myślałam, że "nóż, widelec" okaże się on lepszy. Kupiłam go w promocji w aptece. Niestety okazał się być jak większość kremów matujących- tylko z nazwy. Plusy: + zapach + konsystencja Minusy: - nie matuje w ogóle; już po nałożeniu go na twarz, skóra lekko się świeci - cena nieadekwatna do jakości Tego typu produktów jest w sklepach cała masa i to w bardziej atrakcyjnych cenach. Kilka miesięcy później pani w drogerii dała mi próbki kremu SVR, Lysalpha, Active Creme twierdząc, że jest silniejszy. Jednakże efekt (a raczej jego brak) ten sam, jak w przypadku recenzowanego produktu. Powróciłam do swojego starego kremu, a ten leży na półce... Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
  • 24 października 2014 o 23:02
    kwc
    Dla mnie ten krem działa. Najważniejszym jego działaniem jest rozjaśnianie blizn po zmianach trądzikowych, poza tym ma lekką formułe idealnie nadająca sie pod makijaz. Matuje w zadowalajacy mnie sposob. Za każdym razem gdy próbuje go zmienic na inny od razu żałuje bo dochodzi do nawrotu trądziku.
  • 13 lipca 2014 o 14:27
    nie dziala
    Kremik ten zakupilam w cenie promocyjnej w aptece Superpharm. Produkt ten nie spelnia obietnic producenta. Minusy: -nie wygladza -matuje na bardzo krotko 2-3h -przy dluzszym stosowaniu zauwazylam pogorszenie sie stanu mojej cery -zbyt wysoka cena jak na malo skuteczny produkt Plusy: +delikatnie nawilza, dobry pod makijaz +lekk konsystencja, ladnie sie wchlania +przyjemny zapach +wydajnosc
  • 4 maja 2014 o 11:07
    Nie pomógł
    Krem ten zaproponowała mi pani w Super-Pharm, mówiąc że jest to krem idealny dla osób w wieku 25+, które mają problemy z wypryskami i przetłuszczaniem się cery, na co ma wpływ już nie wiek (okres dojrzewania), ale styl życia i stres. Skusiłam się licząc na to, że ograniczy wydzielanie sebum i chociaż trochę poprawi stan mojej cery (przede wszystkim zaskórniki). Niestety na mojej twarzy ten krem nie zadziałał, tak jak obiecuje producent. + natychmiast się wchłania + matuje dobrze, jednakże na mojej cerze mat w strefie T utrzymywał się ok 3-4 godziny + lekko nawilża, ale nie intensywnie tak jak pisze producent + wygładza cerę + lekka, nietłusta konsystencja + przyjemny zapach + wydajność - nie zauważyłam poprawy stanu mojej cery - nie ogranicza wydzielania sebum - nieekonomiczne opakowanie - po przecięciu tubki na pół było sporo kremu na kilka następnych aplikacji - działanie w stosunku do ceny (38 zł na promocji w Super-Pharm) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 2 lutego 2014 o 17:59
    całkiem dobry
    Gdy zaczęłam używać tego kremu bardzo mile mnie zaskoczył swoim działaniem matującym. Byłam zadowolona, że w końcu znalazłam coś skuteczniejszego od drogeryjnych kremów "matujących". Ten miał dość gęstą i tępą konsystencję, co wskazywało wg mnie na dużą zawartość składnika matującego. Kolejna tubka i coraz mniejszy efekt wow... więc zmieniłam go na inny krem, ale sentyment chyba pozostał. Ogólnie uważam, że krem jest niezły i warto go wypróbować. Na całodzienny mat nie ma co liczyć, ale cudów nie ma, natury się nie oszuka. Czasami może się rolować, ale to tylko czasami. Dość dobra baza pod makijaż.