Pędzelki do farbowania włosów

For Your Beauty Pędzel silikonowy do nakładania farby na włosy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 2 maja 2023 o 8:26
    Do robienia pasemek się nie nadaje...
    Kupiłam go do zrobienia sombre (refleksów/pasemek) na swoich włosach. Nie pracowało się z nim zbyt dobrze... Jest to sztywna szpatułka, która bardzo niechlujnie nakładała farbę na włosy. Nie da się nią kontrolować nałożenia konkretnej ilości farby na paśmie włosów. Jest zdecydowanie zbyt sztywny. Nie jestem zadowolona z tego produktu. Jedynym plusem jest łatwiejsze czyszczenie ale nie jest to jakiś szczególnie znaczące, poza tym po jednym użyciu pędzel jest już przebarwiony.
    Zalety:
    • Łatwiejsze czyszczenie niż w pędzlach standardowych
    Wady:
    • Nie nadaje się do pasemek
    • Zbyt sztywny
    • Nie da się kontrolować ilości nakładanej farby
    • Niechlujnie i nierównie nakłada
  • 1 maja 2023 o 19:56
    Precyzyjny i trwały pędzel
    Czarna, sztywna rękojeść pędzla zakończona z jednej strony żółtym, płaskim pędzelkiem z równymi ząbkami, który charakteryzuje się elastycznością, a z drugiej zakrąglonym na końcu szpikulcem, który bardzo pomaga w precyzyjnym podzieleniu partii włosów. Praca tym pędzelkiem jest bardzo sprawna, łatwo jest rozprowadzić farbę, a także co jest częstsze w moim przypadku niebieski szampon w celu pozbycia się niechcianych tonów z włosów. W przeciwieństwie do pędzli z włosiem nie chłonie produktów, gładko sunie po włosach. Nie sposób się nim zranić, nie podrażnia skóry głowy, łatwo się go myje. Mam go już przynajmniej dwa lata, a nadal nie widać na nim żadnego zużycia, ani odbarwień, ani zarysowań.
    AnaSky
    13 lutego 2023 o 22:56
    U mnie się sprawdza
    Do tej pory miałam pędzel z włosiem do nakładania farby, gdy jednak gdzieś go zadziałam, a w Rossmanie zobaczyłam ten, chciałam go przetestować. Estetyczny, bardzo łatwy w czyszczeniu. U mnie pędzel sprawdza się bardzo dobrze. Jest delikatny dla włosów, a jednocześnie sprawnie i dokładnie rozprowadza farbę po pasmach. Nie mam także problemu z nabieraniem farby przy pomocy pędzla, jeśli akurat mam taką, która nie posiada buteleczki z aplikatorem. Jestem z niego zadowolona i gdy się wysłuży zakupie ponownie.
  • 4 listopada 2020 o 10:55
    Koszmar, tragedia, masakra!!!
    Używa od:próbka
    Zachęcona efektownym wyglądem kupiłam pędzelek... i na efektownym wyglądzie się skończyło. Farba się tragicznie aplikuje - koszmarnie rozprowadza, a przy tym guma (silikon) pod lekkim naciskiem wyrywa włosy.
    Zalety:
    • fajny wygląd
    Wady:
    • koszmarna aplikacja
    • wyrywa włosy
    • niespełnione obietnice producenta
  • 20 kwietnia 2020 o 10:34
    Słabo się sprawdza przy farbowaniu.
    Ze względu na koronowirusa byłam zmuszona powrócić do starego, dawnego, farbowania w domu. W tym celu postanowiłam zakupić pędzel do nakładania farby. Ponieważ w drogerii w której robiłam aktualnie zakupy pozostała tylko jedna sztuka tego towaru szybko wylądowała w moim koszyku. Pędzel ma estetyczny, ładny wygląd, który zachęca do zakupu. Niestety to jedna z jego nielicznych zalet. Silikonowa końcówka nie nadaje się ani do nabierania ani do nakładania farby, czyli nie spełnia swoich podstawowych funkcji. Farba się po niej ślizga i spływa. Bardzo trudno również nałożyć ją tym pędzlem na włosy, po prostu nie trzyma się na tym pędzlu. Jedynym plusem jest ładny design i fakt, że bardzo łatwo utrzymać go w czystości. Niestety to za mało. Siadaj, dwója! (jakby powiedział nauczyciel).
    Zalety:
    • estetyczny wygląd
    • łatwość w utrzymaniu w czystości
    Wady:
    • nie spełnia swojej podstawowej funkcji, nieprzydatny