PUPA Smoky Eyes Kit Zestaw do makijażu oczu

• 21 marca 2013 o 18:51
    długotrwałe, mocno napigmentowane
    Cienie posiadam w odcieniach fioletu. Długo szukałam idelanego koloru fioletowego, który mocno podkresliłby moje zielone oczy. Ten kwartet zdecydowanie się sprawdza. Odjemuję pół gwiazdki za gabeczkę na koncu kredki która według mnie jest tragiczna i nie nadaje się do niczego. Kredka sama w sobie jest ok. +mocna pigmentacja +długotrwałe, w chwili nałożenia i zmywania wyglądają tak samo +bardzo dobrze się nakładają, pięknie ze sobą łączą + piekny kolor kredki +kredka trzyma się równie długo jak cienie Używam tego produktu od: ok. 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 26 listopada 2011 o 22:01
    Po prostu świetne
    Zdecydowanie najlepsze cienie jakie kiedykolwiek używłam, a troszkę tego było ;) Przede wszystkim były to jedyne cienie, które trzymały mi się bardzo długo na powiece bez zbierania w załamaniu w czasach kiedy nie używałam bazy od cienie, bo nie wiedziałam, że takowa istnieje ;P Posiadam paletkę brązowa do smoky i bardzo fajną rózowo - fioletowo - brzoskwiniąwą ze śliwkową kredką i turkuosowo - granatową (tych paletek jest więcej niż dwie, wychodzą też limitowanki - teraz w douglasie są chyba 4 nowe paletki). Brązową stosuję i do smoky i do delikatnego makijażu do pracy, natomiast tą brzoskwiniową maluję się wg instrukcji na opakowaniu i jest to mój ulubiony makijaż, zebrałam już za niego kilka pochwał :) Cienie są miękkie, aksamitno - pudrowe, świetnie napigmentowane, łatwo się rozporowadzają, idealne do cieniowania, kolory ładnie przechodzą jeden w drugi - malowanie nimi to czyta przyjemność. Utrzymują się bardzo długo, a na bazie są w zasadzie nie do zdarcia. Bardzo dobra dołączona kredka - chyba najlepsza jaką miałam, miękka, ładnie się rozciera, ale nie dołączoną gąbęczka, dla mnie jest za twarda, używam patyczka kosmetycznego. Naprawdę gorąco polecam! Używam tego produktu od: ok. 3 lat Ilość zużytych opakowań: używam 3 i będą następne :)
  • 18 listopada 2010 o 9:57
    KWC :)
    Od dłuższego czasu przymierzałam się do zakupu zestawu smoky eyes, bo jestem brunetką i bardzo dobrze czuję się w makijażu, który podkreśla moje czarne oczy. Gdy tylko zobaczyłam, że Pupa ma taki zestaw w swojej ofercie wiedziałam, że żaden inny nie wchodzi w grę. Uwielbiam kosmetyki tej marki bo nie tylko są świetnymi gadżetami cieszącymi oko, lecz przede wszystkim są bardzo dobrej jakości. Nie zawiodłam się również na tej palecie. Mam ją zaledwie od kilku dni, a już nie wiem jak ja mogłam się do tej pory bez niej obyć ;) Mam paletę w kolorze szaro-czarnym. Dzięki dołączonej instrukcji można się samej nauczyć jak wykonać profesjonalny makijaż smoky eyes. W rzeczywistości, przydymione oko jest trochę zbyt ciężkie żeby malować się tak na co dzień. Jest to makijaż raczej wieczorowy, ale dzięki świetnemu skomponowaniu kolorów, korzystam z szarych cieni malując się nimi do pracy. Nie są mocno napigmentowane, dają subtelny, połyskujący efekt, co bardzo mi się podoba. Bez problemu można nimi stopniować intensywność koloru. Nie ma opcji żeby przesadzić z kolorem. Poza tym cienie dobrze się rozcierają i ze sobą łączą dając efekt nachodzących na siebie kolorów. Tylko aplikator jest dość słaby, zdecydowanie polecam pędzelek. Kredka dołączona do zestawu jest rewelacyjna :) to najlepsza kredka do oczu jaką miałam, a mam na ich punkcie fioła - testuję, szukam tej najlepszej. I w tym zestawie ją znalazłam :) Jest miękka, nie rozmazuje się, jest przy tym niezwykle trwała. Nie wymaga żadnych poprawek w ciągu dnia. Jeszcze żadną kredką nie udało mi się zrobić tak precyzyjnego makijażu jednym pociągnięciem ręki. Aplikator idealnie spełnia swoją funkcję, bardzo delikatnie rozciera kredkę tworząc świetny efekt. Mogłabym tak w nieskończoność... Ten zestaw po prostu nie ma wad :) Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 Z czasem zauważyłam, że cienie się osypują, za co jestem zmuszona odjąć 1 gwiazdkę. Mam wrażenie, że podczas malowania są wszędzie i cała buzia mi się świeci od połyskujących drobinek. Jasne cienie da się ujarzmić, ale w przypadku cienia czarnego jest to nie do zniesienia. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    miskowa
    4 października 2010 o 10:52
    super
    Cienie kupowałam w ciemno na bezcłówce jakiegoś lotniska. Były tańsze niż u nas i kolorów było więcej. Ja mam odcień brązowo-fioletowy. Dwa brązy, jeden fiolet w brązowym odcieniu i jeden cień jasny, kredka fioletowa. Wszystko super - i kolory i jakość. Cienie mają świetną konsystencję, są kremowe, dobrze napigmentowane, dobrze się je nakłada, dobrze się cieniują, wytrzymują długo. Kredka mięciutka, nie rozmazuje się i też wytrzymuje długo. Nie znalazłam żadnych wad tego produktu. Jak trafię na inne kolory, na pewno kupię jeszcze. Używam tego produktu od: lipca tego roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    yavanne
    4 października 2010 o 1:48
    swietne cienie.
    dostalam je w prezencie, wiec nie za bardzo mialam szanse wybrac sobie kolor (mam takie lekko fioletowe). pudeleczko z czterema cieniami ma w srodku lusterko. same cienie sa bardzo dobre, jak pisala poprzedniczka, jednak uzywam ich oddzielnie, poniewaz makijaz "z pudelka" nie spodobal mi sie. bardzo wydajne. kredki wcale nie uzywam, wydaje mi sie byc za twarda, dlatego daje tylko cztery gwiazdki. same cienie zasluguja na piec. Używam tego produktu od: pol roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego.