Make-up Atelier Paris T-Zone Gel (Żel matujący)

dinven
    13 lutego 2012 o 14:15
    średniaczek
    z racji posiadania wyjątkowo upierdliwej mieszanej cery, przetestowałam już chyba większość tzw. średniopółkowych baz matujących. I chyba wezmę się za te droższe, bo na razie nie zetknęłam się z żadną, która spełniałaby obietnicę o perfekcyjnym macie. Po kolei: +łatwo się rozprowadza, zostawia na skórze przyjemny poślizg, matuje wszelkie ślady po kremie pielęgnacyjnym, ładnie przygotowuje cerę do nałożenia podkładu +chyba nie zapycha, nie zauważyłam niczego wyraźnego -matuje na krótko. właściwie poza przyjemnym nakładaniem fluidu, nie ma różnicy pomiędzy tapetą bez żelu a z nim. Chciałabym zaznaczyć, że przetestowałam produkt w wielu wariantach, z różnymi kremami i fluidami (również z wodoodpornym tej samej firmy). Godzina - dwie i świecę się jak zwykle. -w trakcie noszenia wysusza, daje lekkie uczucie ściągniętej skóry, podkreśla suche skórki, uwaga dziewczyny na kwasach -wydajność. opakowanie maleńkie, aplikacja niewygodna, po pewnym czasie wyciskanie żelu staje się koszmarem. Nienawidzę pogiętych tubek w kosmetykach. Łatwo się wchłania, momentalnie "wsiąka" w pory w trakcie rozprowadzania. Jedna kropelka to może na sam nos starczy, na całą twarz trzeba sporo więcej. brak wyraźnych efektów + cena (z wysyłką!) + słaba wydajność + wkurzające opakowanie + kosmiczne obietnice (kosmetyk profesjonalny) = słaba trója. Takie bawidełko. Może się nadawać do mało wymagających cer, ale jest masa produktów zbliżonej jakości o większej pojemności i mniejszej cenie, dostępnych w drogeriach, przy których nie trzeba się bujać z wysyłką. Przeciętniak.
  • 22 września 2011 o 10:53
    Rewelacyjny
    Ten żel to idealny kosmetyk dla wszystkich kobiet ze skórą tłustą czy mieszaną. Ja taką posiadam i długo szukałam czegoś, co sprawi, że twarz nie będzie mi się świeciła przez długi czas, bo nawet profesjonalne podkłady i pudry nie dawały sobie z tym rady. Ten żel okazał się zbawieniem! Matuje na długo, dzięki czemu mogę na co dzień używać podkładów ze średniej półki. Używam go codziennie i nie zauważyłam by wysuszył mi twarz lub zapchał pory. Ponadto jest mega wydajny- żeby zmatowić wszystkie świecące miejsca wystarczy mini-kropelka. Dlatego pomimo, że kosmetyk ma tylko 10ml, wystarczy nam na bardzo długo. A to sprawia, że w 100% jest warty swojej ceny! Na pewno kupię jeszcze nie jedno opakowanie :-) Tutaj możecie obejrzeć moją recenzję: http://www.youtube.com/watch?v=ZJqwK1P9vdQ&feature=channel_video_title Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opak.