Aflofarm Farmacja Polska Nafta kosmetyczna z witaminami A i E

AFLOFARM Nafta kosm.z vit. A+E 170ml

• 1 marca 2014 o 13:29
    Nie dla mnie
    Niestety nafta kompletnie w moim przypadku się nie sprawdziła :( Nieważne na ile min ją nakładałam zawsze skutkowało to przesuszeniem dość konkretnym włosów,chociaż wcześniej były bdb nawilżone. Może wykorzystam ją do toniku z olejkiem pichtowym. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/2
    avciaxt
    7 sierpnia 2013 o 20:16
    to nie produkt dla mnie
    Widzę, że nafta ma wiele zwolenniczek, jednak ja się do nich nie zaliczam. ;) Chciałam spróbować, spróbowałam, ale nie będę już do niej wracać. Po pierwsze - matkoboskokochano jak to śmierdzi! No ale wiem, że po zapachu nie powinno się oceniać kosmetyku do włosów, ba, sama używam śmierdziuchów. :D Bardziej chodzi mi o działanie... na moich włosach niestety negatywne. Spłukać jest ją dość ciężko, ale używam szamponu z SLS, więc dać radę na pewno dam. Po zmyciu nafty włosy są w dużo gorszym stanie, niż przed jej zastosowaniem. Wręcz wysuszone, szorstkie, puszczą się, nie chcą ładnie czesać, a blasku całkowicie brak. :( Muszę je potem przywracać do stanu normalności. Dałam jej kilka szans, za każdym razem tak samo. Nakładałam nawet różnie: raz na dwie-trzy minuty, raz na 15, raz na 2 godziny.... No ale za każdym razem było źle. Przybyłam, zobaczyłam, więcej nie zamierzam. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: nie skończyłam nawet jednego
  • 13 lipca 2012 o 14:45
    Bardzo pomaga zniszczonym włosom!
    Kupiłam tę naftę w miejscowej aptece za około 6-7 zł. Kiedy zaczynałam się z nią przyjaźnić, moje włosy były w tragicznym stanie po nieudanym farbowaniu i reperacji jego skutków (w tym moje włosy, a właściwie ich połowa [ombre hair] przechodziły dwa razy rozjaśniania). Były suche, zniszczone, bez wigoru, nie jeden raz potrafiły łamać się w połowie długości... aż w końcu trafiłam na naftę kosmetyczną i masę innych, wreszcie przyjaznym włosom kosmetyków - tak zaczęła się moja przygoda z włosomaniactwem ;) Naftę nakładam przed myciem na około 20-30 minut, jako miksturę z jajkiem zgodnie z zaleceniami producenta (instrukcja do jej wykonania jest na buteleczce, ja jeszcze dodaję do tego odrobinę oleju rycynowego). O ile nakładamy ją umiejętnie (nie nakładam jej od samiusieńkiej nasady), na pewno nie skończymy z przetłuszczonymi włosami po ich umyciu. Na pewno odżywia włosy, nadaje im połysk, nie sprawia, że się puszą ani że są dziwne w dotyku - wręcz przeciwnie! Zahamował mi się też proces wykruszania i łamliwości włosów - co prawda jeszcze nie do końca, ale jestem w trakcie pierwszego opakowania, także wszystko przede mną; ciężko mi jednak powiedzieć, czy jest to głównie zasługa nafty (używam też świetnej maski Biovaxa do włosów suchych i zniszczonych po myciu włosów). Zapach nafty w niczym osobiście nie przeszkadza, mi kojarzy się z polnymi kwiatami. Do tego jest bardzo wydajna - używam jej od 2 do 4 razy w tygodniu, a mimo to zostało mi jej bardzo dużo. Dobrze się zmywa, ja w tym celu używam aloesowego szamponu Ziaji do włosów suchych, ewentualnie Radicalu. Polecam wszystkim z czystym sumieniem ;) Używam tego produktu od: około dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 8 lipca 2012 o 10:31
    polecam
    To była moja pierwsza nafta i po wielu próbach z innymi naftami znowu wróciłam do niej. Na początek powiem żeby się nie zrazic tym, że nafta się nie chce wypłukać, z czasem doszłam do wprawy i zmywam nafte już po pierwszym myciu. Buteleczka starcza mi na ok. 4-6 miesięcy w zależności od tego jak często ją używam. Raz ta nafta uratowała moje spalone włosy i licze na to, że teraz też pomoże moim suchelcom ;) Polecam każdemu, choćby spróbować bo cena 5zł to chyba nie tak dużo ;) Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: kilka
  • 15 czerwca 2012 o 1:09
    Odżywia, ale przetłuszcza
    Naprawdę nienawidzę jej spłukiwać. Myję włosy po 4-5 razy i nadal pozostaje tłusta usztywniająca powłoka. Próbowałam wielu szamponów, z SLS i bez. Nawet, gdy udaje mi się ją w znacznej części zmyć, pod kilku godzinach włosy są mocno przetłuszczone. Przez długi czas próbowałam się przekonać do nafty jako remedium na problemy z włosami, ale ta z Aflofarmu będzie moją ostatnią. Dyskomfort, jaki czuję przy i po jej stosowaniu, jest dla mnie zbyt wielki. Co nie znaczy, że jest to produkt nieskuteczny. Owszem, miłośniczki nafty, zwłaszcza te z suchymi włosami powinny być wniebowzięte (i pewnie są, sądząc po średniej ocen). Włosy, mimo że przetłuszczają się masakrycznie, są pełne życia. W sumie nawet trudno mi jest opisać ten efekt, sprawiają wrażenie grubszych i silniejszych. Czy jest to warte takiego zachodu, każda sama musi ocenić. Ja zamierzam rozejrzeć się za kosmetykiem, na myśl o którym nie robi mi się nieprzyjemnie i na myśl o którym nie czuję się brudna. Używam tego produktu od: ok. pięciu miesięcy Ilość zużytych opakowań: drugie w trakcie