Prosalon Permament Hair Colour (Farba do włosów)

• 28 lutego 2013 o 14:07
    Polecam zorientowanym w zastosowaniu.
    Pewnego dnia postanowiłam przyciemnić swoje włosy i tym samym spełnić marzenie o posiadaniu czarnych włosów. Kupiłam ogólnie dostępną farbę w Rossmanie. Kolor czarny miałam miesiąc, może półtora, po czym w spadku zostały mi lekko brązowe włosy z miedzianym odcieniem, Nie znoszę rudawych odcieni. Postanowiłam to zmienić i zakupić farbę profesjonalną. Do marki Chantal mam zaufanie, więc wybór padł na tę firmę. Zanim zabrałam się za farbowanie, przeczytałam plik na ten temat dostępny na stronie Chantal. Przy pierwszym farbowaniu mniej czasu trzymałam farbę (tzw. farbowanie półtrwałe). Przez kilka miesięcy miałam ładne, czarne włosy, ale się kolor nieco zmył ukazując miedziane refleksy... Jednak nie poddałam się. Do drugiego farbowania podeszłam inaczej. Zastosowałam się do porad dotyczących trwałego farbowania. I to był strzał w 10! Minęło już kilka miesięcy, a ja wciąz mam idealnie czarne włosy (pomijam sprawę odrostów). NIE MA miedzianych odcieni, kolor nie stracił nic na swej wartości. Farba jest bardzo wydajna - ma włosach przy długości do talii i tak zostało jej sporo, mogłam obdarować tą farbą jeszcze kogoś :D Ta farba zostaje ze mną, amen. Użyłam farby o numerze: 1/0, dodając oksydant 3%, również Chantal, w tej samej ilości co farbę. Używam tego produktu od: jednego roku Ilość zużytych opakowań: dwa standardowe opakowania 120g
  • 13 stycznia 2013 o 22:26
    jest dobrze
    moze zaczne od plusow +ladny kolor taki jak powinien byc +lzejszy zapach niz w farbach drogeryjnych +cena +/- konsystencja. ZA GESTA. wymieszana z oksydantem - 120ml zawsze idealnie starczalo mi na wlosy. nawet troszke zostawalo. Tej farby mi ZABRAKLO. reszgte farby zuzyje na sam odrost i na odswiezenie koloru. w takim przypadku bedzie w sam raz. Na plus zdzwili mnie fakt ze gdy gola dlonia dotknelam i masowalam wlosy rece wogole sie nie zabrudzily! nei wiem jak to jest mozliwe;p farba tak mocno trzymala sie wlosow;p a wiec do minusow zaliczam -mala wydajnosc mimo tak duzej tuby -niewygodna aplikacja (ja nakladalam przez butelke z oksydantu) farba byla zdecydowanie za gesta -farba troche mnie uczulila! porobily mi sie czerwone plamy na twarzy i dekolcie. jednak rano juz ich nie mialam. podsumowujac sama nie wiem czy wroce jeszcze do tej farby EDIT: minely 3 tygodnie od farbowania. Kolor w ogole sie nei wyplukuje! Woda nawet przy pierwsyzm myciu leciala czysta. Kolor pozostal bez zmian. Jestem mile zaskoczona
    Sovilo
    7 września 2012 o 18:36
    Brzydki odcień
    Farbę kupiłam na Allegro od użytkownika, który ma również hurtownię i sklep internetową z artykułami fryzjerskimi. W ramach oszczędności zakupiłam litrową butlę utleniacza 3%. Atrakcyjna cenowo jak na farbę profesjonalną. Farba śmierdzi normalnie- jak to farba. Na włosy gęste i do ramion spokojnie wystarczyło pół tubki. Dość szybko się spiera- na szczęscie! Kolor wyjściowy- sprany brązowo-rudy kolor na poziomie 5. Zakupiłam odcień 6.1- ciemny blond, pomna informacji, że moje włosy mocno łapią kolor i praktycznie zawsze wychodzą ciemniej. Skoro zakupiłam ciemny blond-myslę sobie- wyjdą średni brąz. Ok, tego chciałam. Schodziłam z czerni ok. 1 roku, więc chciałam jej oczywiście uniknąć, dlatego nawet nie spoglądałam na poziomy 4 czy 5. Co się okazały. Włosy przybrały brzydki kolor ciemnego brązu, ale był to kolor płaski, niewymiarowy, widać było, że nie jest to kolor naturalny, tylko strasznie sztuczny i- jak ktoś już tu wspominał- wręcz ordynarny. Nie chodzi już tylko o to, że farba za mocno przyciemniła mi włosy- ciemny blond wychodzi jak ciemny brąz, a jak na farbę profesjonalną coś takiego nie powinno mieć miejsca...Taki sam efekt można osiągnąć po osławionej Palette. Używam tego produktu od: 1 raz Ilość zużytych opakowań: pół tubki
  • 12 sierpnia 2012 o 22:47
    Genialny kolor, słaba trwałość.
    Od dawna marzyłam o tym, by uzyskać na głowie coś pomiędzy granatem, a czernią, a żadna z dostępnych w drogeriach granatowych czerni nie spełniała moich oczekiwań-granatowy był jedynie połysk i to przez chwilę, potem już zwykła czerń, która płowiała do brązu... Zaczęłam kombinować i szukać wśród farb profesjonalnych. Ta skusiła mnie ceną- zakupiłam kolor Granatowo-Czarny i do tego Niebieski [mixton]. Robiłam z mleczkiem 12%. Wyszedł mi na odrostach [bo na reszcie czarnej tego tak nie widać, ale połysk i tak jest przepiękny] idealny, naprawdę granatowy kolor. Byłam nim zachwycona, po dziesiątkach eksperymentów z farbami, tonerami, to było w końcu to. A skracając, wymienię po prostu najważniejsze plusy: -Idealny, głęboki kolor [u mnie granatowo-czarny+niebieski mixton], -Włosy po farbowaniu błyszczące, niezniszczone, -Bardzo niska cena, Niestety trwałość pozostawia wiele do życzenia.
  • 27 czerwca 2012 o 18:42
    TRAGEDIA!
    Jednym słowem tragedia i masakra. Nigdy nie byłam uczulona na żadną farbę, zrobiłam próbę alergiczną i było ok. Miałam odcień jasny złoty blond i wodę tej firmy 9%. Moje naturalne włosy to średni blond. Kolor-masakra. Ile ja się namęczyłam, żeby to cudo jakoś naprawić. Na odroście wyszły pomarańczowe włosy, na reszcie włosów platynowy blond. Z żadną farbą nigdy nie miałam takich przebojów. Farba po nałożeniu nie wywołała reakcji alergicznej, ale co się działo później.. Popaliła mi skórę głowy, wyglądałam jakbym wsadziła twarz w pokrzywy. Kondycja moich włosów po zastosowaniu tej farby była opłakana. Tak przesuszyła mi skórę głowy, że pojawił się łupież, którego nigdy nie miałam. Włosy przesuszone, wyglądały jakbym je 10 razy potraktowała rozjaśniaczem i na koniec zrobiła trwałą ondulację. NIGDY WIĘCEJ, ODRADZAM!! Używam tego produktu od: jednokrotne użycie Ilość zużytych opakowań: 1 całe