Catrice Absolute Moisture Lipstick

anchewk
    25 lutego 2016 o 23:08
    Przyzwoita, oryginalna kolorówka
    Plusy: - nie wysusza/ nawilżająca formuła - bardzo dobre, mocne opakowanie - dużo bardzo ładnych odcieni, ja posiadam dwa i oba są mega oryginalne, jedna to \\\'oh juicy\\\' i nie spotkałam nigdzie niczego podobnego Minusy: - dość szybko się \\\'zjada\\\' - przez jej \\\'śliską formułę łatwo może się rozmazać (uwaga na zęby!!) Jak już wspomniałam posiadam dwie, używam, lubię. Jednak na inne się nie skuszę, bo są lepsze w tej cenie. Jestem zadowolona, że spróbowałam, nie żałuję, ale nie jest to jakiś top. Używam tego produktu od: zima 2012 Ilość zużytych opakowań: dwa różne kolory
  • 26 lipca 2013 o 18:33
    Ideał
    Posiadałam kolor Dark Rosewood - przepiękny, ciemny naturalny brudny róż i była to moja ukochana pomadka. Kolor przecudowny, idealny dla mojego typu urody. Wspaniała, masełkowata konsystencja, super się nią malowało. Doskonale nawilżała i pielęgnowała usta. Świetna zarówno na zimę jak i na lato. Metalowe, zgrabne opakowanie. Trwałość w porządku, jak na tak masełkowatą pomadkę. Dlaczego Catrice, je wycowało? Dlaczego? Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 6 lipca 2013 o 18:14
    Absolutnie tak
    Posiadam kolor 060 Oh Juicy, czyli soczysty pomarańcz i jestem z tej pomadki bardzo zadowolona. Nie wysusza ust, długo się utrzymuje, estetycznie się "zjada", jest łatwo dostępna, nie jest droga. Zastanawiam się nad zakupem innych kolorów Używam tego produktu od: od maja Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 1 września 2012 o 16:12
    całkiem całkiem:)
    Posiadam odcień Gentle nude, trafiła do mnie z wymiany na wizażowym wątku. Innych odcieni nie testowałam. Plusy: + przede wszystkim przepiękne kolory, co prawda większość z nich oglądałam jedynie na dłoni, nie na ustach, ale mimo wszystko zachwycają; odcienia, który posiadam szukałam od dawna i ta pomadka trafiła w dziesiątkę +nawilża, naprawdę NAWILŻA usta; zero wysuszenia, zero zbierania się w kącikach, pomadka ma naprawdę przyjemną konsystencję +eleganckie, wygodne opakowanie, naprawdę solidnie i estetycznie wykonane + zapach, a raczej jego brak- dla mnie to plus, bo nie lubię intensywnie pachnących szminek Jeśli chodzi o trwałość , tu rzeczywiście pomadka nie zachwyca, bardziej przypomina błyszczyk. Ale myślę, że sposób , w jaki nawilża, a dzięki temu przepięknie wygląda na ustach, rekompensuje nam to, że częściej musimy sięgać do torebki, żeby poprawić makijaż. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka
  • 3 sierpnia 2012 o 13:11
    cud,miód,malinka....masełko.
    uwaga będzie elaborat: przyznaję ,wiele rzeczy kupuję pod wpływem wizazu,recenzji innych osób. nie inaczej było w przypadku tej szminki. po przeczytaniu recenzji na blogu "Ewwwa makeup" (przepraszam, jesli źle napisałam nazwę),którego to bloga bardzo lubię, stwierdziłam,że skoro na zdjęciach prezentuje się tak ładnie,autorka bloga jest nią zachwycona ( a przyznam ,że wybory Ewy często trafiają w mój gust),postanowiłam spróbować co to za cud;) tu pojawił się pierwszy problem,poniewaz najbliższa Natura oddalona jest ode mnie o dobre 50 km,więc pozostalo stare ,dobre allegro. okazja się trafiła szybko,zakupilam szminkę w komplecie z innymi kosmetykami catrice za smieszna cenę trzydziestu kilku zł,otworzylam paczkę i...odpadłam!!! no to jedziemy z zaletami: cena: za taki cudzik? kupiłabym za 3 razy wyzsza cenę...albo i drozej... KOLOR!!!!!! gentle nude 010-absolutnie genialny,idealny,boski: ciepły róż, raczej ciemny niz jasny, kropla wrzosu,kropla fioletu. gdyby nie swatche w necie,nie zdecydowalabym się na zakup sadząc po nazwie,że to typowy kolor typu nude,czyli jakis b.jasny róz z beżem lub brązem. nie znoszę na sobie szminek typu nude,uwazam ,ze wygladam w nich jak zwłoki. mam bardzo silnie napigmentowane usta,mocno czerwone z kroplą wrzosu. ten kolor IDEALNIE je podkreśla,lekko tonuje intensywność czerwieni ust,ale jej nie gasi całkowicie jak typowe "nudziaki". konsystencja: maślana,mięciutka , uwielbiam maślane pomadki,takie które gdy dotykasz nimi powierzchni warg,lekko "topią" się pod wpływem ciepła. czuć ją na ustach,ale jest to przyjemne uczucie,nie lepkie,nie totalnie tłuste,coś jakby "kołderka" na ustach,nie potrafię tego wytłumaczyć... opakowanie: zwisa mi i powiewa,ładne,tyle...nie oceniam produktów po opakowaniu. trwalosc: jak na tak tłustą pomadkę niezła, dłużej niż np. pomadki essence. nawet gdyby znikała po 5 minutach z przyjemnością nakładałabym kolejną warstwę. czuję ,że pielęgnuje moje usta,nabłyszcza je jak błyszczyk,ale bez nachalnego błysku czy drobinek. jest idealna,wad nie widzę,jesli takowe dojrzę za jakis czas,odejmę gwiazdkę i zdejmę status MOJEGO HITU... albo i nie...lepszego koloru dla siebie chyba nie znajdę.