Korres Kings & Queens, Queen Isabella, Cinnamon Orange Shimmering Body Milk Połyskujące mleczko do ciała `Cynamon i pomarańcza`

kora777
    2 listopada 2014 o 16:19
    obłędnie trwały zapach
    uwielbiam tę firmę! ten balsam to geniusz w linii pielęgnacyjnej. szlachetny skład, przyjemnie jedwabista skóra, lśniąca poświata drobinek - ok, to gwarantuje każdy lepszy balsam za dychę. ale ten zapach wrył mi się w psychikę!! jest tak obłędny, że kapcie spadają :) doskonale wyważony, zmysłowy i aż nazbyt trwały, że w szafce pachnie mi już drugi rok... po zużyciu balsamu! ubiera jak najlepsze perfumy - ich juz do kompletu nie potrzeba, przenosi w upalną egzotyczną imprezę na plaży, wsiąka w skórę i włosy na długo. jest owocowo-cukrowy, ale nie żeby dusił wszystkich zgromadzonych, raczej współgra z zapachem skóry i intryguje (głównie męskie) otoczenie. Lsniace drobinki sa dyskretne, drobne -nie ścierają się, nie brudzą ubrań. Wydajnośc bardzo dobra w stosunku do ceny. Dostepny niezmiennie w Douglasie. Być może są lepsze jeśli chodzi o pielęgnację skóry, ale trwałością zapachu przebija większość perfum! Używam tego produktu od: lat Ilość zużytych opakowań: trzy
  • 15 marca 2014 o 18:44
    Cynamonowy must have
    Zakupiony w Douglasie kilka lat temu. Może i dziś jest już przeterminowany (nie widzę daty ważności), ale wciąż go używam, bo nie stracił nic ze swojej jakości! Dlaczego must have? Bo aplikowany na skórę przed wyjściem daje o sobie bardzo szybko znać, zarówno wizualnie jak i aromatycznie - otacza mnie taką cudowną aurą, że osoby, które znajdują się blisko mnie pytają co to za piękne perfumy :) Nie smaruję nim całego ciała, a jedynie kark i ramiona. Jest niezastąpiony podczas randek, wyjść na imprezę, różnych uroczystości i innych okazji, gdy chcemy czuć się DOBRZE WE WŁASNEJ SKÓRZE, a ten balsam właśnie to gwarantuje. Nie uważam, aby drobinki były kiczowate i bazarkowe, są bardzo bardzo drobne i tworzą efekt poświaty, a nie chamskiego, brokatowego krycia. Nałożone na odkryte plecy lub nogi PIĘKNIE JE WYSMUKLAJĄ i intrygująco grają ze światłem. Co do brudzenia ubrań to owszem, pozostawia drobinki na materiałach, ale gdy ostatnio posmarowałam się nim pod czarny sweterek to po praniu nie było na nim już śladu. Trzeb też mieć na uwadze umycie rąk po jego aplikacji, bo wewnętrzne strony dłoni mocno błyszczą od zbyt dużej ilości balsamu. Fajny skład, zapach, konsystencja. Super nawilżenia nie oceniam, bo produkt nakładam okazjonalnie. Chętnie spróbowałabym innych kosmetyków i wariantów tej serii! Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: jedno :)
  • 16 kwietnia 2013 o 22:01
    na szczegolne wyjscia
    odrazu zaznaczam ,ze balsam nie jest wart swej ceny, on nie jest do codziennej pielegnacji ciała bo nie nawilza praktycznie(moim zdaniem) tylko nadaje skorze blasku rozswietlenia i drobinek. nie sa to jakies tandetne drobinki np w lecie jak sie jest opalonym wyglada to pieknie albo do wyjscia do klubu by migotalo ladnie ciałko. nie moge skonczyc swego opakowania hehe dostalam go bardzo dawno temu pare ladnych lat i tak go mam bo nie moge go dokonczyc bo to nie jest typowy balsam. zapach bardzo ladny jak guma balonowa bardzo przyjemny i pozostaje on na skorze. irytujace moze byc ze jak sie juz posmarujemy to dlonie trzeba umyc bo pomaziane sa drobinkami. ogolnie polecam ale tylko na specjalnie wyjscia Używam tego produktu od: pare lat i nie moge skonczyc Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
    cocaron
    6 stycznia 2013 o 21:18
    bazarowy kit!
    Produkt kupiłam w Anglii, kiedy w Polsce był jeszcze niedostępny i nieznane były mi opinie. Błąd! minusy: - zapach - ani to pomarańcza, ani cynamon, tylko chińska guma balonowa. Nawet nie donald. Podróbka donalda, - wchłanianie - trwa wieki! Na dodatek ze względu na sporą ilość shimmeru nie polecam dotykać czegokolwiek przed zupełnym wchłonięciem, - shimmer - miał być powodem, dla którego balsam kupiłam, był powodem, dla którego nie zużyłam go do końca. Świeci tandetnie i bazarowo w okropnie wielkiej ilości. Co gorsza brudzi. Brudzi wszystko od nakrętki począwszy na ubraniach skończywszy. Dodam, że nie udało mi się doprać czarnego prześcieradła, - nawilżanie - powiem szczerze, że gdy tak czekałam, aż wchłonie, zupełnie nie zwróciłam uwagi na nawilżanie. Plusy: chyba tylko konsystencja. Do tego mazidła robiłam kilka podejść i każde kończyło się tak samo. Chętnie wypróbowałabym wersję bez shimmeru z innej linii zapachowej. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 0,5
    aniyam
    6 listopada 2012 o 13:38
    nie polubimy się
    No i popsuje trochę opinię. Dodam, że mam wersję bez shimmera, a do zakupu skusiły mnie pozytywne opinie na wizażu. Niestety nie podzielam pozytywnego zdania o tym produkcie. Najbardziej rozczarował mnie zapach niestety. Uwielbiam cynamon i pomarańcze, niestety ten zapach bardziej nafaszerowany jest chemią. Konsystencja jest zbyt rzadka i długo się wchłania, a balsam niezbyt nawilża ciało. Zapach też nie utrzymuje się długo na skórze, może to i lepiej. Plusy: -ładne opakowanie -wydajny -nie wałkuje się -nie podrażnia nawet skóry po depilacji -brak parabenów Minusy: -bardzo długo się wchłania -zostawia tłusty film na skórze -niezbyt dobrze nawilża -czuć bardziej chemią z pomarańczą niż cynamonem z pomarańczą, tu się zawiodłam najbardziej -cena -zapach nie utrzymuje się długo na skórze -rzadka konsystencja Niestety nie polubimy się, ale chcę wypróbować jeszcze wersję "Cukier". Używam tego produktu od: co jakiś czas od 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1