Pollena-Malwa Szampon brzozowy do włosów normalnych

• 6 października 2015 o 21:39
    Zadowolona:)
    Szampon kupowałam w Auchanie, krótki czas po zakupie wersji z czarną rzepą. Szczerze mówiąc mogę o nim powiedzieć dokładnie to samo co poprzedniku :D Ma prosty skład, dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy są odbite u nasady. Mam jedynie wrażenie, że może podsuszyć bardziej zniszczone włosy. Jedyną większą wadą, którą odnotowałam, to fakt, że przez swoją rzadką konsystencję jest niewydajny - starcza na ok. 2-3 tygodnie. Ale myślę, że przy takiej cenie nawet nie mam o czym mówić. Polecam :) Używam tego produktu od: ok. 1,5 miesiąca temu przez 2-3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Odonate
    21 października 2014 o 23:01
    Oszczędność wody i czasu
    Szampon kupiłam do stosowania w duecie z emulsją Gloria. Ma skład prosty do bólu, bardzo krótki, bez dodatkowych kondycjonerów w postaci np. jedwabiu, czy keratyny, za to z zaskakująco wysoką pozycją ekstraktu brzozowego. Chciałam, żeby mył. Nic więcej. Obawiałam się jedynie, że może podrażnić skalp, bo mam bardzo wrażliwą skórę, ale na szczęście do tej pory nic niepokojącego się nie wydarzyło. Opakowanie jest funkcjonalne, choć może niezbyt ładne. Daje mi jednak coś na kształt poczucia, ze płacę za produkt, a nie śliczną buteleczkę i marketing. Szampon doskonale oczyszcza włosy i skórę głowy. Do mycia wystarcza nieduża kropla. Nie pieni się wówczas mocno, ale oczyszcza równie dobrze jak w przypadku użycia znacznie większej ilości produktu. Pachnie przyjemnie, ziołowo-miodowo (?). Fantastyczną cechą jest to, że się bardzo sprawnie wypłukuje z włosów. Moim zdaniem to wielka oszczędność wody (i czasu). Mogę z czystym sumieniem polecić ten szampon. Kupiłam go za około 2,50 zł, co wydaje mi się ceną wręcz śmieszną. Jedyną jego wadą jest dostępność - ja swój nabyłam w hipermarkecie i nie widziałam go w żadnej z odwiedzanych przeze mnie drogerii. Jeśli będę w rzeczonym hipermarkecie, to wielce prawdopodobne, że kupię Malwę ponownie. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/3 butelki
  • 10 października 2014 o 17:57
    Gdyby dawali go za darmo i tak bym nie wzięła
    - słabo się pieni, przez co niewydajny - bardzo plącze włosy - przesusza i puszy włosy, pomimo zastosowania odżywki + nie przesusza skóry głowy + dobrze oczyszcza + zapach nienachalny, delikatny Testowałam wiele znacznie lepszych produktów stricte do oczyszczania włosów, a takich, które ich nie przesuszają i nie powodują problemów z czesaniem. Po myciu zawsze nakładam odzywki d/s i b/s, a jednak po tym szamponie moje włosy były sianowate, przesuszone i bardzo się puszyły. Może jest dla mnie za mocny, bo z cała pewnością nie jest to produkt do włosów normalnych, a raczej przetłuszczających się, co nie do końca jest przez producenta zaznaczone. Do tego produktu na pewno nie wrócę. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe, z wielkim bólem
  • 7 sierpnia 2014 o 15:04
    Bardzo fajny za śmieszną cenę
    Szampon dość słabo pieni się na moich włosach, ale mnie to akurat zupełnie nie przeszkadza. Dobrze oczyszcza włosy i nie plącze ich. \\\\\\\\nŚwietnie radzi sobie z moją wrażliwą i suchą skórą głowy - po myciu jest odświeżona i jakaś taka uspokojona. Nie wiem, jak z wysuszaniem, bo po każdym myciu stosuję odżywkę albo maskę, ale nie zauważyłam puszenia się włosów, co niestety często spotykało mnie po myciu Barwą Ziołową. \\\\\\\\nZapach trochę dziwny, przypomina płyn do mycia naczyń, ale szybko znika.
  • 8 kwietnia 2014 o 13:46
    Dobry szampon za niską cenę
    Przypadł mi do gustu zapach szamponu. Dobrze myje i choć mam suche i kręcone włosy, nie wysuszył ich. Są po nim lekkie i dobrze wchłaniają maseczki i odżywki. Niestety, w jego składzie na drugiej pozycji znajduje się niepożądany SLS, więc raczej nie jest to szampon do częstego stosowania. Świetnie nadaje się do zmywania środków do stylizacji lub olejów z włosów. Wart swej ceny.