Hourglass naprawdę mocno się ceni. Trzeba przyznać, że produkty są świetnej jakości i dość unikalne, ciężko je podrobić.
Mimo to paletka ma tylko 8g, a kosztuje 420 zł. Ja swoją kupiłam za 300zł, udalo mi się odkupić nówkę-sztukę :) taka cena jest wysoka, ale bardziej adekwatna niż ponad 400. Na pocieszenie produkty marki są diabelnie wydajne.
W paletce mamy 2 pudry, rozświetlacz, brązer, 2 róże.
Pudry - jaśniejszy i ciemniejszy. Jaśniejszy idealny pod oko i na środek twarzy, ciemniejszym lekko zaznaczam kontur lub też mieszam oba, na całą twarz. Puder jest typowo wykończeniowy, pięknie zmiękcza rysy, nadaje bardzo subtelny blask. Bardzo lubię ten efekt. Nie jest to perła, a bardzo naturalny blask zdrowej skóry. Dodatkowo optycznie niweluje linie, daje efekt laleczki :)
Rozświetlacz. Rozświetlacze Hourglass są moimi ulubionymi. Dają piękny, naturalny blask, bez drobinek, bez perły, nie podkreślają niedoskonałości. Tu jest cielisty kolor. W opakowaniu wydaje się ciemny, ale nie zauważyłam, żeby robił pasy startowe czy siniaki. Wygląda pięknie.
Brązer - bardzo dobrze napigmentowany w neutralno-ciepłym, ale nie pomarańczowym odcieniu. Wystarczy lekko musnąć pędzlem. Bardzo ładnie się rozprowadza, nie robi plam, można go rozcierać w nieskończoność. Nadaje wypoczęty wygląd. Lekko rozświetla, choć nie ma drobin. Ekstra.
Róże - w palecie są 2 kolory różu, uważam, że fajnie skomponowane, bowiem jeden jest mocniejszy, ożywiający :) różowo-brzoskwiniowy. Nadaje młodzieńczy, wypoczęty wygląd. Drogi to typowy, klasyczny mauve.
Przyznam, że lubię mój wygląd po użyciu plalety. Twarz jest taka... idealna? Hourglass rzeczywiście bawi się grą światla. Ich produkty są światłoprzyjazne, czy sztuczne czy naturalne światło. Nie ma tu pudrowości, nadmiernego, tłustego błysku. Tu wszystko jest idealnie wyważone.
Dlatego bardzo cieszę się, że mam tę paletę. Jest w niej 6 produktów, idealna opcja, żeby zapoznać się bliżej z produktami marki. Fajnie by było gdyby pudry były większe, bo jednak używamy ich na całą twarz. Reszta produktów jest tak wydajna, że mam wrażenie niezużywalna. Naprawdę wystarczy musnąć produkt i to wystarczy. Poza paletą mam miniaturkę rozświetlacza, której używam praktycznie codziennie od dwóch lat i nie ma jeszcze denka, jedynie lekkie wgłobienie w produkcie.
Podsumowując, bardzo podoba mi się efekt, jaki dają produkty Hourglass. Żaden mnie nie zawiódł.
Zaznaczam, że kupię ponownie, mając na myśli inną edycję. Ta jest limitowana i zanim ją zużyję, zapewne wyjdzie kilka innych.
Zalety:
- Efekt twarzy laleczki
- Niweluje linie mimiczne, rozmywa nierówności i niedoskonałości, nadaje promienny wygląd
- Unikalna, niepodrabialna formula
- 6 produktów
- Ogromna wydajność
- Trwałość