Bielenda Ogórek & Limonka, Maseczka oczyszczająca oraz intensywnie nawilżająca

Bielenda Ogórek & Limonka Maseczka Głęboko Oczyszczająca + Maseczka Intensywnie Nawilżająca, 2x5 g

• 14 kwietnia 2020 o 20:31
    Przyzwoity produkt
    Maseczka podzielona jest na dwie części. Pierwsza część maseczki jest oczyszczająca. Ma piękny miętowy kolor i fajną konsystencję. Przyjemnie nakładało się ją na twarz za pomocą pędzla. Ze zmyciem również nie było problemu. Po około 10 minutach z łatwością zmyłam ją wodą. Skóra po niej była oczyszczona z sebum i wyglądała bardzo ładnie. Druga cześć maseczki była nawilżająca. Miała lekko żelową konsystencję i z jej rozprowadzeniem również nie było problemu. Tu troszkę drażnił mnie zapach przy rozprowadzaniu, ale już po samej aplikacji nie było go bardzo czuć. Maseczkę pozostawiłam do wchłonięcia, a jej nadmiar usunęłam wacikiem. Skóra jest nawilżona i zrelaksowana. Jestem zadowolona.
    Zalety:
    • Działanie
    apodiss
    9 kwietnia 2019 o 10:51
    Uwielbiam ją.
    To taki typ produktu, który zawsze mam obok siebie. Maseczka swietnie nawilża i oczyszcza, skóra jest gładka, promienna, wypoczęta i lekko napięta. Bardzo ładnie pachnie.
    Zalety:
    • skutecznosc, zapach
  • 15 sierpnia 2018 o 7:53
    Ok
    Używa od:próbka
    Maseczkę użyłam na dzień przed bardzo aktywnym wyjazdem. Maseczka pięknie oczyścila mi twarz. Twarz byla też pozbawiona przebarwień i zmartwiona. Maseczkę nawilżająca nałożyłam na noc. Kolejnego dnia przyjechałam ponad 100 km rowerem. Faktycznie skóra twarzy wydzielila mmiej sebum, nie świeciłam się. Polecam tą maseczkę przed wyjazdami sportowymi.
    Zalety:
    • Opakowanie, możliwość zabrania w podróż
    • Działanie, konsystencja
    • Efekt oczyszczonej twarzy
    • Efekt nawilżenia na kolejny dzień
    Wady:
    • Mógłby pojawić się dodatek mocno działającej glinki dla spotegowania efektu oczyszczenia
  • 6 czerwca 2018 o 10:43
    Bielenda
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Co jakiś czas testuje nowe maseczki dla cery mieszanej lub tłustej. Mój wzrok przykuła maska Bielenda, dzięki ładnej grafice plasterków ogórka i limonki. Ogólnie uwielbiam ogórkowe kosmetyki. Maska posiada 2 saszetki. Krok 1, maseczka głęboko oczyszczająca, którą mamy nanosić na przygotowaną skórę i po 10 minutach zmyć Krok 2,maseczka intensywnie nawilżająca,którą następnie wklepujemy i zostawiamy. Taka propozycja mi się bardzo spodobała, bo powszechnie wiadomo, że o problematyczną cerę trzeba dbać etapowo. MASECZKA OCZYSZCZAJĄCA ma lekki, świeży zapach i zielony kolor. Zwężyła pory, usunęła część wągrów. Nie podrażniła mnie.Trochę miałam problem ze zmyciem jej. MASECZKA NAWILŻAJĄCA różni się konsystencją od poprzedniczki i kolorem. Zapach ma równie przyjemny. Ładnie zmatowiła twarz na około 4 h, wygładziła i nawilżyła. Buzia stała się taka miła w dotyku. Nie dostrzegłam podrażnień czy uczulenia. Do tego niska cena produktu przekonuje do ponownego kupna.
    Zalety:
    • Opakowanie, połączenie oczyszczenia i nawilżenia, szata graficzna, obecność ogórkowego ekstraktu, zapach, zwężenie porów, wygładzenie, nie podrażnia, nie uczula, niska cena
    Wady:
    • Maseczka oczyszczająca trudno się zmywa
    Gonia1
    1 czerwca 2018 o 17:29
    Warta polecenia
    Swietne polaczenie dwoch produktow w malutkim opakowaniu: maseczki oczyszczajacej i nawilzajacej. Maseczka oczyszczajaca sciaga pory, wygladza cere, matuje. Nawilzajaca swietnie nawilza i wygladza drobne zmarszczki, ujedrnia. Cera promienieje po jej uzyciu. Osobom z tlusta cera polecam uzywanie maseczki nawilzajacej na noc, poniewaz zostawia na skorze blyszczaca (ale nie tlusta) warstwe.
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • zmatowienie
    • nawilzenie
    • wydajnosc
    • poreczne opakowanie, w sam raz do zabrania w podroz