Vichy LiftActiv CxP (Krem przeciwzmarszczkowy na dzień do skóry normalnej i mieszanej)

Mkdoris
    1 grudnia 2015 o 17:46
    Fajny
    Dla mnie idealny, szczególnie teraz w jesienno zimową pogodę, idealnie się wchłania i nie świeci się na twarzy. Fajny pod makijaż jak i samodzielny krem na dzień. Po kilku tygodniach widać efekt nawilzenia i cera juz nie jest tka szara. Polecam Używam tego produktu od: 3 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 24 listopada 2013 o 18:47
    Świetny
    Krem oceniam bardzo pozytywnie. Jest skuteczny. Wiekowo kwalifikuje się do innej serii (45+) ale moja cera jest zadbana i w dobrej kondycji, a krem jest na tyle mocny, że spokojnie wystarcza. +przyjemna konsystencja i zapach + uczucie nawilżenia + szybko sie wchłania i łatwo rozprowadza + wydajny + dobre działanie przeciwzmarszczkowe - wysoka cena Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: trzy
  • 3 lipca 2013 o 11:38
    Bardzo dobry krem na dzień (ale się błyszczy!)
    To bardzo dobry krem do codziennego stosowania. Podobnie jak poprzedniczki, nie zauważyłam po nim spektakularnego wygładzenia zmarszczek, ale jest naprawdę wartościowy. Zalety: + bardzo ładnie nawilża, odżywia, koi moją skórę. Natomiast niektóre, kilka razy tańsze kremy dodatkowo regenerowały mi pozostałości po krostkach i innych podrażnieniach, a ten kompletnie nic z nimi nie zrobił. + mam cerę normalną z tendencją do zapychania porów i czasem wrażliwą. Po tym kremie nic nie swędziało, nie pojawili się żadni nieprzyjaciele, a cera była wręcz ukojona i wygładzona. + jest bardzo wydajny, można nałożyć go malutko, a wtedy szybko się wchłonie i buzia będzie gładziutka i delikatnie błyszcząca. Można też nałożyć go grubszą warstwą, wtedy skóra będzie mięciutka i wygładzona. A jednocześnie będzie się niesamowicie błyszczała, także jeśli wychodzimy wtedy z domu, konieczny będzie puder. + jego zapach i konsystencja są bardzo miłe, aczkolwiek mnie trochę brakowało tutaj jakiejś nuty kwiatowej lub owocowej. Chodzi o to, że naprawdę znam tańsze i podobnie działające kremy, które prześlicznie pachną. No, ale tu się płaci za markę, niekoniecznie ochy i achy podczas aplikacji. Wady: - cena. Jak wspomniałam: na rynku jest mnóstwo podobnie działających kremów drogeryjnych, które dają identyczny efekt. Po tym kremie buzia była wypoczęta i ukojona oraz wygładzona. Dokładnie tak samo, jak po kremach Nivea i Garnier, które często stosowałam, a które kosztowały ok. 20-40 zł. A nawet pokuszę się o stwierdzenie, że te "sklepowe" przeciuwzmarszczkowe kremy działały lepiej, niż Vichy Liftactiv C&P. - wygładzenie zmarszczek nie jest zauważalne. - nie ma właściwości regeneracyjnych (tańsze kremy przyspieszają u mnie gojenie się krosteczek po wypryskach, drobnych ranek. Ten tego nie robi). Podsumowanie: Bardzo doceniam kremy Vichy, ale ten nie jest na tyle szczególny, żeby wydawać na niego taką sumę pieniędzy. Za tą samą cenę można kupić 2-3 naprawdę doskonałe kremy przeciwzmarszczkowe, odżywcze, regenerujące i nawilżające. W zwykłym supermarkecie. Ale krem nie podrażnia i nie wyrządza absolutnie żadnej krzywdy, dlatego polecam go osobom z podrażnioną, wrażliwą skórą. Może jej nie wyleczy, ale na pewno przyniesie przyjemne ukojenie i nie pogorszy jej stanu.
  • 10 sierpnia 2012 o 11:04
    Przyjemny krem na sezon wiosna i jesień
    Używałam tego kremu ponad rok temu. Miałam zmęczoną , zszarzałą skórę. Ten krem postawił ją na "przysłowiowe nogi" . Skóra wyraźnie odżyła, wyrównał się koloryt cery, stała sie taka miękka i gladka. Pewnie to załsuga wit. C, którą moja skóra uwielbia, więc na dzień staram się uzywać kremów z tym skladnikiem. Nie zauważyłam co prawda wyraźnego działania pzreciwzmarszczkowego, ale skóra po zimie odzyskała blask iwyglądała młodziej. Plusy: + lekka emulsja, , daje dobry poślizg pod podkład + wyraźne rozświetlenie twarzy + nie powoduje zaskórnikór i bulw + wydajny ( wystarczył na ok. 4 miesiące stosowania na dzień i na noc) + poprawia stan cery + zapach, uprzyjemnia stosowanie Minusy: +nie nadaje sie pod filtr, więc latem lepiej używać tylko na noc + skóra sie troszke błyszczy, +cena ( ok. 90 zł)
  • 22 maja 2011 o 21:20
    Ulubiony
    To moje odkrycie :) Nie lubiłam kremów VICHY, zostawiały błyszczący film, były zapychające- ale nie ten! Ten krem "zagęszcza" mi skórę, sprawia, że jest dobrze odżywiona, zbita, gładka. Mam tłustą cerę, z dużymi porami- ten krem nic nie zaostrzył, a nawet mam wrażenie, że poprawił stan mojej 35-cio letniej cery. Lubię go bardzo, ale na lato, na upały-przerzucam się na Normaderm Pure Mat. Używam tego produktu od: 6 mcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego