Masażery do skóry głowy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 25 lutego 2025 o 22:02
    W porządku.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Oczekiwania: Pomoc w rozprowadzeniu kosmetyku, przyjemny masaż głowy. Wrażenia: Grabki same w sobie nie wyglądają elegancko czy spektakularnie. To dość tani, tandetny plastik. Leży dobrze w dłoni, wygodnie się nimi operuje. Nie jest to produkt trwały, niestety moje grabki się połamały. Same grabki dobrze masują skórę głowy, pomagają w rozprowadzeniu kosmetyku, regularne używanie wspomaga porost włosów. Kształt sprawia, że kosmyki włosów nie plączą się podczas używania. To niebywały plus zwłaszcza przy długich lub cienkich włosach. Nie spotkałam się z ładnymi i trwałymi grabkami. Nie spodziewałam się też tego po tym zakupie. Czy polecę? Jeżeli potrzebujesz - kup. Ale czy koniecznie musi to być ta marka - jakakolwiek, bo wszystkie te masażery zrobiły małe chińskie rączki.
  • 8 września 2023 o 11:08
    Każda aplikacja wcierki lub wody rozmarynowej dzięki tym grabkom stała się przyjemnością
    Jestem posiadaczką gęstych i długich włosów, co sprawia, że pielęgnacja mojej skóry głowy i włosów jest dla mnie priorytetem. Grabki okazały się nieocenione w mojej codziennej pielęgnacji. Po pierwsze, grabki są bardzo poręczne i przyjemne w użyciu. Ich ergonomiczny kształt pozwala na łatwe trzymanie i kontrolowanie nacisku podczas masażu skóry głowy. To świetne rozwiązanie, zwłaszcza gdy wcieram w skórę głowy różnego rodzaju wcierki czy wodę rozmarynową. Nie muszę już używać palców, co było czasem niewygodne i nie zawsze skuteczne. Masaż skóry głowy za pomocą grabek jest po prostu przyjemnością. Delikatne, ale skuteczne naciski pomagają rozluźnić napięte mięśnie i pobudzić krążenie krwi w skórze głowy. Co więcej, dzięki tym grabkom nie mam już problemów z plączącymi się włosami podczas masażu. Jest to szczególnie ważne dla osób z długimi włosami, które mogą się splątać podczas masażu tradycyjnymi metodami.
    Zalety:
    • Poręczność i łatwość użycia - masażer ma ergonomiczny kształt, który zapewnia wygodne trzymanie i kontrolowanie nacisku podczas masażu.
    • Skuteczność w aplikacji produktów - idealny do wcierania wcierki czy wody rozmarynowej, eliminując potrzebę stosowania palców i zapewniając równomierne rozprowadzenie produktu.
    • Przyjemny masaż skóry głowy - delikatne naciski masażera pomagają rozluźnić napięte mięśnie i pobudzić krążenie krwi w skórze głowy, dostarczając uczucie relaksu.
    • Unikanie plączących się włosów - dzięki temu urządzeniu nie trzeba martwić się o plączące się włosy podczas masażu, co jest szczególnie ważne dla posiadaczek długich kosmyków.
    mkvili
    25 grudnia 2022 o 19:54
    Zbędny gadżet
    Rozprowadzanie wcierek przy użyciu grabek jest na pewno znacznie przyjemniejsze, niż standardowe wmasowanie dłońmi. Jednak nazwanie ich pomocnymi w tej kwestii, to już spore nadużycie. Relaksuje i mimo moich początkowych obaw nie wyrywa i nie plącze włosów. Nie podzielam zachwytów nad nim i mam wątpliwości, że dla dobra skóry robi coś więcej, niż chociażby taki standardowy ajurwedyjski masażer.
    thequre
    2 sierpnia 2022 o 11:28
    Bardzo przydatny gadżet!
    Moje włosy: półdługie, proste, delikatne, cienkie, przetłuszczające się u nasady, farbowane na blond, więc suche przy końcach, przerzedzające się z racji dojrzałego wieku ;) Od jakiegoś czasu stosuję wcierki do włosów, dla poprawy ich kondycji. Masażer stał się nieodzownym elementem tego zabiegu. Z pozoru zbędny gadżet jest teraz niezastąpiony. Masuję skórę głowy codziennie, nawet, gdy nie stosuję żadnej wcierki, toniku. To jest po prostu przyjemne i przy regularnym używaniu widoczne są efekty w postaci mniejszej ilości wypadających włosów oraz pojawienia się baby hair. Pewnie to również efekt zastosowanych wcierek, toników, ale zanim zakupiłam masażer, robiłam to po prostu palcami, co kończyło się zwykle szybkim wtarciem i koniec, a jak wiadomo skóra głowy i włosy bardzo lubią masaże oraz stanie na głowie (lub pozycje odwrócone) dzięki temu dochodzi do ukrwienia skóry głowy ;) Masażer jest bardzo wygodny w użytkowaniu, kuleczki nie wciągają włosów, nie plączą, nie wyrywają. Polecam
    Zalety:
    • Ergonomiczny i poręczny masażer
    • Wspomaga działanie preparatów
    • Nie plącze włosów
    • Nie wyrywa włosów
    Wady:
  • 4 czerwca 2022 o 13:45
    To akcesorium jest obowiązkowym punktem w kosmetyczne każdej włosomaniaczki. Umożliwia szybszą i sprawniejszą aplikację wcierek oraz relaksuje.
    Masażerów do skóry głowy używam regularnie już od naprawdę długiego czasu. Odkąd zostałam włosomaniaczką i zaczęłam dążyć do zapuszczenia długiej, bujnej czupryny do mojej codziennej pielęgnacji dołączyły także wcierki. Przez kilka miesięcy aplikowałam je wykonując po prostu delikatny masaż za pomocą opuszków palców, jednak praktycznie wszędzie czytałam, że warto zaopatrzyć się w tego typu akcesorium i w końcu je sobie zakupiłam. Propozycja od marki Loczek nie jest pierwszą, jaką miałam okazję stosować. Poprzednie grabki niestety mi się poniszczyły, więc wtedy przyszedł czas na zakup nowych i wybrałam dla siebie właśnie tę. Akcesorium dostępne jest na stronie drogerii w kilku odcieniach, co moim zdaniem jest plusem i fajnym urozmaiceniem. Ja wybrałam dla siebie bordowy, określany na stronie jako purpurowy, który jakoś najbardziej przypadł mi do gustu. Kosmetyk wykonany został z plastiku. Ma pięć masujących końcówek, na końcach których umieszczono metalowe kuleczki. Na rączce znajdziemy dodatkowo logo producenta. Produkt w cenie regularnej kosztuje niecałe piętnaście złotych i jak dla mnie jest to dobra cena. Jest porządnie wykonany, mam go od kilku miesięcy i jeszcze nie zdarzyło mi się, aby któraś z rączek odpadła, co przy poprzednio stosowanym przeze mnie masazerze miało miejsce bardzo szybko. Akcesorium stosuje się przyjemnie, posiada właściwości relaksacyjne ale przede wszystkim pomaga przy aplikacji wcierek i przyśpiesza ich wchłanianie w skórę głowy. Dodatkowo praktycznie w ogóle nie plącze włosów. Moim zdaniem to akcesorium jest obowiązkowym punktem w kosmetyczne każdej włosomaniaczki. Umożliwia szybszą i sprawniejszą aplikację wcierek oraz relaksuje. Warto się na nie zdecydować, ja tutaj nie widzę żadnej wady. Oczywiście polecam.
    Zalety:
    • Design
    • Możliwość wyboru odcienia
    • Nie plącze włosów