Patyczki do skórek

KillyS Salon Results, Wycinacz do skórek z odpychaczem

AnaSky
    18 stycznia 2025 o 12:55
    Tani, łatwo dostępny, praktyczny
    Spełnia moje oczekiwania: * łatwo dostępny w Rossmannie * w niskiej cenie * dobrze wykonany, długo służy * idealnie wyprofilowany - dobrze leży w dłoni, nie wyślizguje się * wycinacz jest odpowiednio ostry, nie tępi się zbyt szybko, trzeba jednak uważać z naciskiem, bo możemy sobie zacząć rzeźbić płytkę paznokcia * nie rani Końcówki z odpychaczem nie używam, nie lubię odpychać skórek przy pomoc kopytek, nie wypowiem się więc na temat jego użyteczności.
  • 9 marca 2024 o 18:12
    Świetny, tani i skuteczny
    Poszukując nowego narzędzia do wycinania skórek natknęłam się na to z KillyS. Początkowo trochę za bardzo powycinałam nim skórki, bo jest ostre, dlatego trzeba uważać żeby się nie skaleczyć. Zwykle zmiękczam skórki żelem, a potem sięgam po wycinacz z odpychaczem. Obie końcówki są bardzo przydatne i pomocne przy domowym mani. Wystarczy chwila a niechciane skórki można szybko i łatwo powycinać. Na plus oczywiście też jakość wykonania i niska cena. ZALETY Precyzyjne i wygodne w użyciu Skutecznie wycina skórki Dobrze naostrzone Odpychacz z drugiej strony Jakość wykonania Niska cena WADY Brak
    Medea05
    20 lutego 2024 o 22:06
    Fajny, dobrej jakości
    Ja wiem, że lepiej do skórek jest używać cążek. Ale ja nie opanowałam tej umiejętności lewą ręką. Tak więc z pomocą mi przychodzi to radełka. Szczerze mówiąc jedno z lepszych radelek jakie miałam choć minusik też się znalazł ;) Mój egzemplarz jest różowy, choć kolor nie wpływa na jego użycie. No może trochę ;D Co mnie najbardziej cieszy, radelko jest ostre. Dobrze sobie radzi z wycinaniem skórek nie strzępiąc ich. Dużo radelek jest albo tępych, albo ma złą budowę która siebie kaleczycie. Tu radełko 1 klasa. Naprawdę super się go używa Ale przed radelkiem trzeba użyć kopytka. I tu jest gorzej. Mój egzemplarz ma postrzępione kopytko i korzystanie z niego boli. Tak więc przy mani używam innego kopytka, a stąd tylko radełka. Ale tak dobrze wyprofilowanego, naostrzonego radełka nie miałam
    Zalety:
    • Ostre radelko
    • Dobrze wyprofilowane radelko
    Wady:
    • Kopytko postrzępione ;(
  • 20 lutego 2021 o 21:02
    Killys to marka dość popularna w sieci, jednak jak dotąd nie miałam zbyt wielu jej produktów. Podczas zakupów kosmetycznych skusiłam się na zakup radełka z kopytkiem właśnie tej marki. Wydawało się być solidne i trwałe na pierwszy rzut oka, a takie akcesoria to skarb. Baz wahania wrzuciłam je do koszyka, tym bardziej, że cena nie jest wygórowana. Takie radełko z kopytkiem to świetne akcesorium przydatne przy wykonywaniu manicure w domu. Radełko pozwala na szybie i precyzyjne wycięcie skórek a kopytko na ich odsunięcie. OPAKOWANIE Akcesorium znajduje się w klasycznym jak na tego typu pordukt opakwoaniu. Mamy ttuaj papierową nakladkę z logo marki, ne której umieszzono specjalna plastikową część skrywającą sprzęt. Opis z tyłu kartonowej nakładki jest dokładny i zawiera cenne wskazówki, które pomagają umiejętnie korzystać z radełka. Po rozcięciu opakowania można je wyjąć i rozpocząć korzystanie z niego. Akcesorium jest zgrabne i bardzo dobrze wyprofilowane, dzięki czemu dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się. Zaletą jest też gumowana powierzchnia z poziomymi wgłębieniami zapewniająca pewny chwyt i zapobiega przesuwaniu podczas manewrów. Mój egzemplarz ma kolor beżowo-brązowy, ale jest dostępne wiele innych wersji kolorystycznych. Przyrząd posiada 2 końcówki - radełko do wycinania skórek oraz kopytko do ich odpychania, które uzupełniają się wzajemnie. Najpierw z reguły używam kopytka na skórki na które zaaplikowałam żel zmiękczający. Kopytko jest dość twrade, ale posiada gumowaną końcowkę. Z jego pomocą można je łatwo i szybko odsunąć a w razie konieczności wyciąć używając drugiej końcówki. Radełko jest dość ostre i na początku trzeba być ostrożnym, aby się nie zranić. Mi się to za pierwszym razem zdarzyło, bo mam delikatne skórki, więc przy każdej kolejnej próbie użycia podchodziłam do tego sprzętu z ostrożnością. Radełko perfekcyjnie wycina nadmiar skórek, nie szarpiąc ich, co wygląda nieestetycznie. Myślę, że to świetny sprzęt, który przyda się każdej z nas, jeśli wykonujemy manicure w domu. Cena jest niska, a jakość akcesorium naprawdę wysoka. Po kilku tygodniach używania nadal wygląda jak nowe.  PLUSY funkcjonalność trwałość jakość wykonania ostre radełko i mocne kopytko niska cena MINUSY z radełkiem trzeba trochę uważać, bo jest ostre