Avon Timeless EDT

• 2 października 2013 o 13:37
    Charakterny:)
    Ten zapach to chyba największy kameleon, jakiego znam! Otwarcie ma mordeczne, ale gdy damy mu szansę, odwdzięczy nam się cudnym, kremowo-ciepłym obłokiem, który będzie nam towarzyszył do końca dnia. To zapach z rodzaju tych, które się albo kocha, albo nienawidzi. Kojarzy mi się z luksusem zachodu - jest taki...amerykański:) tam zresztą jest ponoć faktycznie popularny. Bardzo ogoniasty, zostawia po sobie pachnącą smugę:) o mojej miłości do niego najlepiej świadczy fakt, że ja - osoba zmieniająca zapachy jak rękawiczki i rzadko kupująca dwa razy te same perfumy - mam w zapasie trzy flakoniki...:) Używam tego produktu od: kilku miesięcy, na zmianę z innymi Ilość zużytych opakowań: 1 zaczęte, dwa w zapasie
  • 28 sierpnia 2013 o 17:34
    Oddałam babci
    Zanim go kupiłam czytałam wasze, bardzo skrajne recenzje. Poczułam się nimi, mimo wszystko zachęcona, gdyż lubię wyróżniać się zapachem i miałam nadzieję, że trafi do mojego nosa. Niestety, jak tyko go dostałam po pierwszym użyciu miałam ochotę go gdzieś wywalić, zmyć i nie czuć. Pachniałam jak stara babcia. To taki bardzo typowy, ciężki, babciny zapach, który kojarzy mi się tylko z elegancką, starszą panią. No cóż... przynajmniej babcia ucieszyła się z prezentu :) Używam tego produktu od: dzień Ilość zużytych opakowań: jedno psiknięcie i nigdy więcej
  • 4 czerwca 2013 o 15:53
    niestety okropny
    Kupiłam zachęcona promocją internetową dla konsultantek za 14 zł. Nie jest wart ani tej ceny, ani żadnej. Naprawdę miałam nadzieję, że zapach mi się spodoba, ponieważ lubię ciężkie, nieraz szyprowe, zapachy. Wąchałam go też kiedyś na stronie w katalogu i był nawet całkiem całkiem dla mnie. Dziś odebrałam zamówienie, spryskałam nadgarstek i o mój Boże, co za smród. Wyczuwam jakieś echo Chanel 5, która notabene też mi się w ogóle nie podoba. Zapach jest na pewno bardzo wtórny, czułam go wiele razy na starych babciach. Pachnie też trochę jak staromodna woda kolońska, zdecydowanie wyczuwam jakieś męskie nuty. Przyznam, że zapach jest dla mnie nie do zniesienia, pierwszy raz chciałam umyć od razu miejsce spryskane jakimś zapachem, na samo wspomnienie mam odrzut i mdłości. Nic dziwnego, że zapach nie został w ogóle u nas wprowadzony, jestem pewna, że by się nie przyjął. Buteleczka jest prosta i estetyczna, podoba mi się też kolor tej wody, bardzo ładny, bursztynowy- za to dostaje jedną gwiazdkę. Co do trwałości nie będę się wypowiadać, bo jak wróciłam do domu to od razu zmyłam go z siebie, mam jednak wrażenie, że jest to zapach raczej trwały, oczywiście jak na Avon. Jestem zdania, że dobre perfumy trzeba trochę ponosić na sobie, żeby się o nich móc wypowiedzieć, no ale właśnie, dobre a nie takie bazarowe jak Avon. Tak więc nie było po co czekać na jakieś rozwinięcie się zapachu, zapachy tej firmy się nie rozwijają, tylko znikają, są zupełnie płaskie. Niestety po raz kolejny przekonałam się, że Avon nie ma po prostu perfum czy wód toaletowych wartych kupienia. Teraz mam tylko nadzieję, że znajdę kogoś, komu będę je mogła wcisnąć, nawet za darmo. Używam tego produktu od: jedno psiknięcie Ilość zużytych opakowań: 1 napoczęte
  • 28 lutego 2013 o 23:46
    Ambrowo-aldehydowy szypr.
    Znacie Occur również od Avon? To bardzo podobny zapach. Miała być ambra, która nie do końca się udała, za to są jakieś aldehydy (w tle), nieco jaśminu, wanilii i balsamiczno-piżmowe nuty, trochę ciepłej tonki. Wyczuwam tu bardziej klasykę niż nowoczesność. Momentami wyczuwam podobieństwo do Miss Dior i czegoś jeszcze, bliższego, bardziej znanego. Do Być Może Paris, polskiego klasyka :) Trwałość niezła jak na edt i moją skórę, ok pięciogodzinna. Jak za tę cenę uważam, że to dobry produkt. Bardzo mile otula, jest ciepły, miękki i aromatyczny :) Perfumy dostałam od mamy, nie wiem czy kupię ponownie, bo średnio lubię Avon (niejasności z testowaniem na zwierzętach). Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1 edit: Minął rok (2lutego 2014) Zakochałam się w nim, kupiłam kolejną flaszkę :) Niestety został wycofany z katalogu, więc polecam polowania na allegro.
    emi2012
    29 stycznia 2013 o 13:51
    szok!
    To największy śmierdziuch i taniuch jaki pojawił się dotąd w Avon.Nic dodać nic ująć. "zapach" ciężki, jak tani ruski produkt z rynku.Okropność! Przypomina bardziej muchozol niż perfumy. Używam tego produktu od: 1 dzień Ilość zużytych opakowań: kilka psiknięć