John Frieda Frizz Ease, Straight Ahead, Daily Conditioner Odżywka prostująca włosy

• 5 października 2016 o 12:31
    Bierze puch w ryzy
    Nie traktuję odżywek John Frieda na poważnie jako produktów odżywczych, przyznaję jednak, że mają jednak działanie photoshopa do włosów. Użyta od czasu do czasu sprawia, że moje proste z natury, ale puszące się włosy, są ujarzmione i ładnie lśnią. Nie obciąża, nie powoduje zbijania się w strąki. Mam jej jednak do zarzucenia, że użyta 2-3 razy pod rząd oblepia włosy, które robią się matowe i bez życia. Poza tym, jak wspomniałam na początku, to naprawdę za mało jak na pielęgnację włosów, które sprawiają problem puszeniem się (bo to zwykle włosy suche). Cena nie najniższa, ale raz na jakiś czas dla efektu, czemu nie?
  • 24 kwietnia 2014 o 11:23
    Żyć bez niej nie mogę!
    Mniej więcej półtora roku temu trafiłam na promocję kosmetyków Johna Friedy i stwierdziłam, że w końcu kupię, przetestuję, bo jest okazja. Przez następny rok odżywka Full Repair była moją ulubioną, do czasu aż kilka miesięcy temu postanowiłam spróbować czegoś z serii Frizz Ease. Akurat trafiła mi się kolejna promocja i kupiłam w zestawie szampon i odżywkę. No i zakochałam się, tak jak myślałam, ze Full Repair jest super, tak Frizz Ease to cuda, tęcza i jednorożce ;) Włosy mam za ramiona, puszą się okrutnie (aż przykro mówić co się z nimi dzieje przy dużej wilgotności - pudel trafiony przez piorun to bardzo subtelne porównanie). W dodatku lekko się falują, co w moim przypadku zwiększa pudla. Żeby było jeszcze ciekawiej - na całej długości włosów mam sterczące rosnące włoski, wywijają mi się końcówki i to wszystko tworzy obraz nędzy i rozpaczy. Po tej odżywce - cuda, nie ma problemów, włosy są fantastycznie wygładzone, nie mam żadnych sterczących dziwnie włosków. W połączeniu z wygładzającym kremem do stylizacji z tej samej serii niestraszne mi warunki pogodowe. Odżywka ładnie wygładza i nawilża, nie obciąża włosów. Na pewno w przyszłości przetestuję inne z serii Frizz Ease, bo jest ich sporo ;) Ostatnio była u mnie przyjaciółka i po kilku dniach zaczęła pytać gdzie można kupić tę odżywkę, bo takich super włosów to nigdy nie miała :) A co do prostowania - szału nie ma, prostuje, ale nie jest to prosta tafla. Ale mi akurat na tym szczególnie nie zależało, więc narzekać nie będę. Używam tego produktu od: ok. 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
    ssqu
    19 stycznia 2014 o 9:24
    Dobra
    Całkiem dobra odżywka, moje puszące się, szorstkie i sztywne w włosy nawet ją polubiły + włosy są odrobinę wygładzone + miękkie, lejące się +nawilżone - nie ma obiecanego efektu prostowania - na skalpie robi się smutny przyklap Jak trafię na promocję to może znowu się skuszę, ale na pewno nie w najbliższym czasie. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 3 stycznia 2014 o 11:51
    zwykła
    Kupiłam ją zachęcona promocją buy 1 one get free w Anglii. Wzięłam tą odżywkę i spray prostujący. Powiem szczerze, że odżywka z pewnością sprawdziła sie bardziej niż spray, niestety...tylko jako zwyczajna odżywka, więc możecie sobie wyobrazić jaki był spray.. :) Odżywka ładnie pachnie, łatwo się po niej rozczesuje włosy ale nic poza tym ! Włosy nie są nawet minimalnie prostsze, a wręcz po wyprostowaniu ich prostownicą są gorsze niż po samej prostownicy bez odżywki ! Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 26 listopada 2013 o 21:49
    bardzo dobra kosmetyk, dla mnie zadziałal świetnie
    Bardzo dobra odżywka, mam strasznie niesforne włosy. Kiedyś były mocno kręcone, teraz kręcą się ale bez ładu, każdy po swojemu, są zniszczone po wielu farbach i prostowaniach i mało co jest w stanie je wygładzić, raczej prawdę mówiąc nie ma takiego kosmetyku. Ten jest o tyle dobry (choć na gładkie włosy oczywiście nie mam co liczyć) że jako tako są przygładzone i nie kręcą się tak strasznie. Dalej nie należą do gładkich i prostych, ale powiedzmy są zdyscyplinowane raczej. Na razie to najlepiej wygładzająca odżywka. Mam włosy bardzo sztywne, grube i na prawdę kosmetyki nie dają rady, także jak coś jest w stanie mniej więcej je przygładzić to spodziewam się, że na włosach innego typu będzie super. Używam tego produktu od: 3 lata temu Ilość zużytych opakowań: kilka