IsaDora Hypo-Allergenic Mascara Tusz hypoalergiczny

IsaDora Hypo allergenic Mascara Tusz do rzęs hypoalergiczny 7ml

AAAnka
    9 grudnia 2014 o 14:11
    Mocno napigmentowany ale nietrwały
    Na samym począku nie bardzo wychodziło mi malowanie tym tuszem, był dość rzadki.Potem było lepiej a nawet super-dawał efekt bardzo bardzo czarnych rzęs.Fajnie rozdzielał je i nadawał głeboki kolor-w moim przypadku dawał efekt sztucznych rzęs.Ale trwałość okropna, na deszczu po prostu rozpuszczał się i spływał...Na pewno nie podrażnia oczu i łatwo sie zmywa;-) Miałabym ochotę kupic go jeszcze raz ale tylko z racji tego głębokiego koloru.Do tej pory nie znalazłam tuszu tak mocno napigmentowanego jak ten.Odstrasza mnie jedynie trwałość.... Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 1 maja 2014 o 13:53
    Dobry, ale nie trwały.
    Przerobiłam sporo tuszy po których oczy robiły się czerwone, łzawiły a na dodatek schodziła mi skórka z powiek po całym dniu w makijażu. Ten tusz zdecydowanie jest najdelikatniejszym dla moich oczu jeśli chodzi o podrażnianie, nie odczuwam go w ogóle. Sztoczeczka jest wygodna, jest całkiem wydajny, na oczach wygląda wyjątkowo naturalnie. Jednak trochę wad też ma. Na pewno cena, dość drogi jak na 7 ml tuszu, mimo, że starcza na dość długo. Dodatkowo bywa różnie z jego dostępnością. No i największa wada, na początku przez jakieś 3 godziny jest super, po dłuższej chwili na oczach zaczyna się ścierać i wszystko ląduje pod oczami. Robi typową "pandę". Nie polecam na upały ani na wilgotne dni, znika wtedy w mgnieniu oka. To sprawiło, że nie jest zdecydowanie moim numerem jeden, jest ok ale dostosowywanie tuszu do pogody bywa uciążliwe a jak płacę za niego prawie 60 zł to chciałabym tego uniknąć. Podsumowując, dobry i delikatny, nie podrażnia ale nietrwały. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w 3/4 pierwszego
    szpilla
    23 kwietnia 2014 o 10:27
    polubiliśmy się :)
    Jestem trochę alergiczna na oczy ;) i szkodzą mi tusze i cienie, ale to jest tusz, który nie podrażnia, nie szczypie w oczy, który łatwo się zmywa i jest widoczny. Jest wydajny i nie wysucha szybko! Kupiłam przedtem tusz hipoalergiczny Clinique i byłam mocno rozczarowana - nie było go widać wcale na moich naturalnie czarnych rzęsach. Nie oczekuję wydłużenia, ani podkręcenia, chcę tylko, żeby lekko pogrubił rzęsy (skoro używam, niech będzie trochę widoczny ;)). I tu tusz Isadory jest świetny :) i będę do niego wracać. Używam tego produktu od: ok. pół roku Ilość zużytych opakowań: pierwsze właśnie się kończy
  • 17 września 2013 o 17:27
    Dla mnie na tak
    Widzę tutaj sporo opinii, że to nie jest tusz dla każdego. I rzeczywiście :) Tusze, które "przerobiłam" były głównie dla osób z problemami - alergie itp. Próbowałam przeróżne kosmetyki, nawet Clinique, ale to właśnie IsaDora mnie do siebie przyciągnęła :) Moje plusy: + Kompletnie mnie nie uczula + Nie pozostawia grudek + Ładnie się rozprowadza po rzęsach + Nie kruszy się + Nie rozmazuje tak łatwo (nie jest również tuszem wodoodpornym więc cudów nie ma co oczekiwać przy ulewie :) ) + Nie ma problemu z demakijażem + Dostępny w każdym Douglasie (nie wiem jak w innych drogeriach, w ten tusz akurat zaopatruję się tylko tam) + Wydajny (kupuję nowy tak co 8 miesięcy, a maluję się codziennie) + Nie skleja rzęs + Naturalny wygląd Moje minusy: - Niestety cena - 54zł za tusz to jednak dosyć sporo Półmninusy: +/- Mała gama kolorystyczna (spotkałam jedynie tusz czarny, ciemny brąz i granatowy). Dla mnie problemem to nie jest, nie widzę potrzeby kupowania kolorowych :D Podsumowując :) Dla osób, które będą oczekiwały super pogrubienia rzęs/podkręcenia itd ten tusz się niestety nie nadaje :) Jest za to idealny dla osób, które chcą podkreślić naturalnie swoje oczy i przy okazji nie wypłakać się za wszelkie czasy przez alegrie :) Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 4 w użyciu
  • 29 stycznia 2012 o 21:17
    nietrwały, rozmazujący się, koloruje na krótko
    Nietrwały tusz, rozmazujący się, po pomalowaniu rzęs nie ma "wrażenia" pomalowania ich, podkręcenia, ani pogrubienia. To, że coś jest na rzęsach da się rozpoznać po tym, że się obsypuje, rozmazuje. Równie dobrze można w ogóle się nie malować i będzie hypo-allergicznie :) ale nie o to chyba chodzi? Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno